Nyhet

Magico lanserer subwooferen Titan 15

Amerikanske Magico er på banen med en ny hardkokt sub i high-end klassen.
forfatter

Magico er kjent for sine kompromissløse høyttalere: Den amerikanske produsenten regnes som noe av det ypperste innen high-end lyd. Et kjennetegn for Magico er at kabinettene lages av aluminium for å motvirke resonanser. Det bidrar ofte til at høyttalerne havner i tungvektsklassen, målt i kilo såvel som kroner…

Nå er Magico på banen med en ny subwoofer, og den nyfødte Titan 15 ser ikke akkurat ut til å være noen lettvekter, den heller. Titan 15 er angivelig laget for å gjengi lavfrekvente lydeffekter med realistisk kraft og energi, og skal angivelig klare lydtrykk opp mot 136 desibel!

Magico Titan 15

Titan 15 bruker to aktive 15-tommers basselementer med membran av aluminium, montert i et kraftig, lukket kabinett, også det laget av aluminium. Selve kabinettet er inspirert av Magicos eksisterende QSUB-modeller, med interne avstivinger og dempematerialer som sikrer optimal ytelse – men har også fått en mer moderne, avrundet design.

T15_2 Titan 15_1 T15v_PR
<
>
Magico Titan 15 bruker et nyutviklet, 15" basselement i aluminium (til høyre) som er vesentlig kraftigere enn forgjengeren (til venstre) (Foto: Magico LLC)

De to basselementene spiller i motsatt retning av hverandre for å utligne kreftene som virker på kabinettet. For å drive det hele benyttes ikke bare en, men to klasse D-forsterkere på 3200 Watt –  hver! I tillegg er Magico-suben selvsagt forsynt med DSP og kalibreringsmuligheter for å matche både de øvrige høyttalerne og akustikken i lytterommet.

Les også

Magico Q1

Les også

Magico S1

Les også

Magico V3

Prisen, da?

Magico Titan 15 blir tilgjengelig fra Q1 2022. Vi har ikke fått bekreftet nordiske priser enda, men prisen i USA oppgis å være 32.000 dollar.

Magico Titan 15 – spesifikasjoner

Basselementer: 2 x 15” TITAN Bass Drivers

Frekvensgang: 10 Hz –150 Hz

Forsterker: 6,500W (230v).

Impedans: 45 K ohm

Mål: 65 x 65 x 76cm (H x B x D)

Vekt: 177 kg

Verdens største subwoofer? Du skal lete lenge etter en større, tyngre og dyrere (!) subwoofer enn Ascendo SMSG50.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.