TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Magico lanserer subwooferen Titan 15

Amerikanske Magico er på banen med en ny hardkokt sub i high-end klassen.

forfatter
Publisert 09.11.21 - 10:00

Magico er kjent for sine kompromissløse høyttalere: Den amerikanske produsenten regnes som noe av det ypperste innen high-end lyd. Et kjennetegn for Magico er at kabinettene lages av aluminium for å motvirke resonanser. Det bidrar ofte til at høyttalerne havner i tungvektsklassen, målt i kilo såvel som kroner…

Nå er Magico på banen med en ny subwoofer, og den nyfødte Titan 15 ser ikke akkurat ut til å være noen lettvekter, den heller. Titan 15 er angivelig laget for å gjengi lavfrekvente lydeffekter med realistisk kraft og energi, og skal angivelig klare lydtrykk opp mot 136 desibel!

Magico Titan 15

Titan 15 bruker to aktive 15-tommers basselementer med membran av aluminium, montert i et kraftig, lukket kabinett, også det laget av aluminium. Selve kabinettet er inspirert av Magicos eksisterende QSUB-modeller, med interne avstivinger og dempematerialer som sikrer optimal ytelse – men har også fått en mer moderne, avrundet design.

T15_2 Titan 15_1 T15v_PR
<
>
Magico Titan 15 bruker et nyutviklet, 15" basselement i aluminium (til høyre) som er vesentlig kraftigere enn forgjengeren (til venstre) (Foto: Magico LLC)

De to basselementene spiller i motsatt retning av hverandre for å utligne kreftene som virker på kabinettet. For å drive det hele benyttes ikke bare en, men to klasse D-forsterkere på 3200 Watt –  hver! I tillegg er Magico-suben selvsagt forsynt med DSP og kalibreringsmuligheter for å matche både de øvrige høyttalerne og akustikken i lytterommet.

Les også Magico Q1 Den fantastiske minstemannen Q1 fra Magico har evnen til å få frem de magiske øyeblikkene i musikken. Q1 eksellerer i tredimensjonalitet, renhet, oppløsning og samlet sett med en helt fantastisk homogenitet. Det finnes ikke noe – ikke noe – som man egentlig kan sette spørsmålstegn ved. Det er bare å nyte.
Les også Magico S1 Magico representerer for mange selve definisjonen på high-end. Deres nye ”billige” gulvhøyttalere S1 holder fanen høyt, og byr på ren magi.
Les også Magico V3 Nok en toppkvalitetshøyttaler har vært innom lytterommet og tatt både anmelder og besøkende med storm. Hvor bra kan det egentlig bli?

Prisen, da?

Magico Titan 15 blir tilgjengelig fra Q1 2022. Vi har ikke fått bekreftet nordiske priser enda, men prisen i USA oppgis å være 32.000 dollar.

Magico Titan 15 – spesifikasjoner

Basselementer: 2 x 15” TITAN Bass Drivers

Frekvensgang: 10 Hz –150 Hz

Forsterker: 6,500W (230v).

Impedans: 45 K ohm

Mål: 65 x 65 x 76cm (H x B x D)

Vekt: 177 kg

Les også Verdens største subwoofer? Du skal lete lenge etter en større, tyngre og dyrere (!) subwoofer enn Ascendo SMSG50.
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
TAD er tilbake med ny høyttale TAD-CR1TX blir ikke akkurat billig.
Engelske Lowther er tilbake med Almira Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend