TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ascendo SMSG50 lager bass på Richter-skalaen

Du skal lete lenge etter en større, tyngre og dyrere (!) subwoofer enn Ascendo SMSG50.

forfatter
Publisert 07.11.21 - 10:00

Subwoofere er en populær oppgradering til både hi-fi og hjemmekino-anlegg, da de gir lyden en ekstra dimensjon, og utvider frekvensområdet med bass som du kan både høre og føle. De finnes i alle størrelser og prisklasser, fra de små, prisgunstige bassklumpene på størrelse med en skoeske, til de mer ekstreme variantene på størrelse med et lite kjøleskap.

Men, så finnes det også noen riktig spinnville varianter der ute…

Ascendo SMSG50 1 Ascendo SMSG50 2 csm_SMSG50_1_perspective_gross_870e48be5c
<
>
(Foto: Ascendo Audio)

Ascendo SMSG50: Nok kraft til å ødelegge en planet…?

Den tyske produsenten Ascendo står bak det som trolig må være verdens største subwoofer til hjemmebruk. Modellen SMSG50 er utstyrt med et gigantisk, spesiallaget basselement som måler hele 50 tommer (127 cm) i diameter!

Høyttalerkabinettet som huser herligheten er 185 cm høyt og omtrent like bredt. Dybden er imidlertid «bare» 60 centimeter, slik at subwooferen kan få plass bak transparente kinolerret, falske vegger og lignende. Kabinettet er av den lukkede typen (trykkammer) – kanskje for å unngå at katter eller andre kjæledyr skal bli slukt og filleristet av det enorme lydtrykket?

Det å kontrollere et så heftig basselement krever selvfølgelig en forsterker med seriøse muskler. Til det formålet bruker Ascendo en 6000 watts forsterker med DSP romkorreksjon og andre finesser. Produsenten hevder selv at SMSG50 leverer seriøse mengder med dypbass – nok til å gjøre dette til «den kraftigste hjemmekino-subwooferen i verden». Det 50 tommer store elementet flytter visstnok like mye luft som 40 stykk vanlige 18-tommere, og gjengir frekvenser helt ned til 5 hertz! Maksimalt lydtrykk oppgis å være 140 desibel, og SMSG50 klarer hele 125 dB @ 20 hz. Perfekt når man vil gjenskape rakettoppskytninger, jordskjelv og andre seismiske hendelser.

Les også Denne MicroLED-TV-en kan brettes sammen Noe for Exit-gutta? C Seed har laget en 165 tommer (!) stor MicroLED-TV som kan foldes sammen og skjules når du ikke bruker den.

Hva koster noe slikt, da?

Produsenten spøker ikke når det kommer til prislappen heller: SMSG50 lages kun på bestilling, og koster for tiden – holdt deg fast…899.999 kroner ink moms. Ja, du leste riktig: Nesten en million kroner for en subwoofer! Det er selvsagt betydelig mer enn de fleste bruker på hele hjemmekinoen, eller tilbygg på huset for den del. Til den prisen kan du kjøpe opp mot 100 «vanlige» subwoofere, for eksempel Klipsch R-115SW som vi har god erfaring med. Men, det kan jo bli upraktisk med så mange skjøteledninger i TV-stua…

Ingen tvil: SMSG50 er en ekstrem subwoofer for de ekstreme installasjonene. Tankene går umiddelbart til Tilbake til fremtiden-filmene og Marty McFly sin enorme gitarforsterker…

youtu.be/aP_Z3s8Zas0
Norsk importør er AVshop.no

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
- Mindre og rimelige Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ut som om Sonos' planlagte Sub Mini blir forsinket noen måneder.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
TAD er tilbake med ny høyttale TAD-CR1TX blir ikke akkurat billig.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend