Nyhet

Ascendo SMSG50 lager bass på Richter-skalaen

Du skal lete lenge etter en større, tyngre og dyrere (!) subwoofer enn Ascendo SMSG50.

Skrevet av / 07.11.21 - 10:00
Ascendo SMSG50 lager bass på Richter-skalaen

Subwoofere er en populær oppgradering til både hi-fi og hjemmekino-anlegg, da de gir lyden en ekstra dimensjon, og utvider frekvensområdet med bass som du kan både høre og føle. De finnes i alle størrelser og prisklasser, fra de små, prisgunstige bassklumpene på størrelse med en skoeske, til de mer ekstreme variantene på størrelse med et lite kjøleskap.

Men, så finnes det også noen riktig spinnville varianter der ute…

Ascendo SMSG50 1 Ascendo SMSG50 2 csm_SMSG50_1_perspective_gross_870e48be5c
<
>
(Foto: Ascendo Audio)

Ascendo SMSG50: Nok kraft til å ødelegge en planet…?

Den tyske produsenten Ascendo står bak det som trolig må være verdens største subwoofer til hjemmebruk. Modellen SMSG50 er utstyrt med et gigantisk, spesiallaget basselement som måler hele 50 tommer (127 cm) i diameter!

Høyttalerkabinettet som huser herligheten er 185 cm høyt og omtrent like bredt. Dybden er imidlertid «bare» 60 centimeter, slik at subwooferen kan få plass bak transparente kinolerret, falske vegger og lignende. Kabinettet er av den lukkede typen (trykkammer) – kanskje for å unngå at katter eller andre kjæledyr skal bli slukt og filleristet av det enorme lydtrykket?

Det å kontrollere et så heftig basselement krever selvfølgelig en forsterker med seriøse muskler. Til det formålet bruker Ascendo en 6000 watts forsterker med DSP romkorreksjon og andre finesser. Produsenten hevder selv at SMSG50 leverer seriøse mengder med dypbass – nok til å gjøre dette til «den kraftigste hjemmekino-subwooferen i verden». Det 50 tommer store elementet flytter visstnok like mye luft som 40 stykk vanlige 18-tommere, og gjengir frekvenser helt ned til 5 hertz! Maksimalt lydtrykk oppgis å være 140 desibel, og SMSG50 klarer hele 125 dB @ 20 hz. Perfekt når man vil gjenskape rakettoppskytninger, jordskjelv og andre seismiske hendelser.

Les også Denne MicroLED-TV-en kan brettes sammen Noe for Exit-gutta? C Seed har laget en 165 tommer (!) stor MicroLED-TV som kan foldes sammen og skjules når du ikke bruker den.

Hva koster noe slikt, da?

Produsenten spøker ikke når det kommer til prislappen heller: SMSG50 lages kun på bestilling, og koster for tiden – holdt deg fast…899.999 kroner ink moms. Ja, du leste riktig: Nesten en million kroner for en subwoofer! Det er selvsagt betydelig mer enn de fleste bruker på hele hjemmekinoen, eller tilbygg på huset for den del. Til den prisen kan du kjøpe opp mot 100 «vanlige» subwoofere, for eksempel Klipsch R-115SW som vi har god erfaring med. Men, det kan jo bli upraktisk med så mange skjøteledninger i TV-stua…

Ingen tvil: SMSG50 er en ekstrem subwoofer for de ekstreme installasjonene. Tankene går umiddelbart til Tilbake til fremtiden-filmene og Marty McFly sin enorme gitarforsterker…

Norsk importør er AVshop.no

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 hendelser på “Ascendo SMSG50 lager bass på Richter-skalaen”

  1. Audun Hage

   Helst 4 stykk – en i hvert hjørne! 😉 Hvis man har plass vel og merke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • LB+ Total i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 Mnd
  Kun 149,- mnd

  Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top