Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Libratone har gått konkurs

Etter flere år med stort underskudd er den danske høyttalerprodusenten nødt til å gi seg.

Skrevet av / 12.05.20 - 12:15
Libratone har gått konkurs

Den 6. mai er Libratone AS satt i konkursbehandling av Sø- og Handelsretten – domstolen i København. Det opplyses i dag av Statstidende.

Bare i 2018 tapte Libratone 202 millioner kroner før skatt. Året før var underskuddet på 190 millioner, og egenkapitalen var negativ ved inngangen til 2019 med nesten 750 millioner kroner. Det skriver Finans.dk.

Libratone Beat (Foto: Libratone)

 

Libratone ble stiftet i 2009 av Tommy Andersen, men ble i 2014 solgt til kinesiske Goertek, som også eier mesteparten av aksjene i Dynaudio.

Igjennom årene har vi testen mange Libratone-produkter, som spesielt i de siste årene har bydd på unikt og innovativt design og god lyd – som f.eks Libratone Lounge fra 2011 eller den runde Libratone Loop fra 2013.

Av ukjente årsaker droppet Libratone hele produktlinjen etter kinesernes overtakelse av selskapet i 2014. Og så gikk det flere måneder før det første nye produktet, Libratone Zipp, så dagens lys.

Danske Libratone åpner concept store i Taipei i 2013.

Det var i grunn ikke før i 2016, to år etter kinesernes overtakelse, at Libratone var tilbake med noe som lignet et normalt sortiment.

Bobestyrer: Flere mulige kjøpere

Libratone har aldri tjent penger, men likevel står flere mulige kjøpere i kø for å ta over og videreføre virksomheten. Det forteller kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt til Finans.dk.
«For øyeblikket forsøker vi å selge virksomheten og vi har flere mulige kjøpere. Vi håper på å kunne gjennomføre en rask salgsprosess, slik at virksomheten er solgt innen de neste ukene,» sier han.

«Vi tror at virksomheten vil overleve,» legger han til.

Libratone har ifølge Anders Hoffmann Kønigsfeldt bare 17-20 medarbeidere i inn- og utland, men kun et fåtall er på jobb for å kunne støtte kunder, mens konkursboet prøver å selge virksomheten.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top