Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Enda større lyd med LGs nye lydplanke-flaggskip

Soundbar S95QR kan skryte på seg en bråte med lydkanaler, Dolby Atmos og DTS:X. Og dessuten IMAX Enhanced.

Skrevet av / 20.12.21 - 10:39
Enda større lyd med LGs nye lydplanke-flaggskip

Med lydplanken S95QR hevder LG hevder hele 810 watt total effekt, i en 9.1.5 surroundkonfigurasjon. Hvis du stusser over at det siste tallet, som representerer antallet høydekanaler, er av typen oddetall, så er det fordi dette er en lydplanke med en ekstra, oppadrettet senterkanal. Som første i sitt slag. LG mener dette vil gi klarere dialoger, som er bedre integrert med lydbildet fra oven.

Trenger du enda større lyd, kan lydplanken kobles til en kompatibel LG-TV, og bruke TV-ens AI Sound Pro-funksjon slik at høyttalerne fra TV-en også er med og bidrar.

For å sørge for at alle høyttalerne fungerer optimalt i forhold til hverandre, har S95QR romkorreksjon, som kalibrerer lyden automatisk til rommet den er plassert i.

Les også Kan LG endelig hevde seg i lydplanke-toppen? Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?

3D-lydformater

Lydplanken støtter både Dolby Atmos og DTS:X, og er sertifisert for IMAX Enhanced. Dette er ikke et eget lydformat, men mer en kvalitetssertifisering som også gir noen ekstra funksjoner. IMAX Enhanced benytter DTS:X som lydformat.

Lydplanken har fått nye høyttalerelementer siden de forrige toppmodellene, og LG har jobbet med de innvendige høyttalerkamrene. Subwooferen er også markant større enn tidligere.

Flere kanaler i bakhøyttalerne

Antallet kanaler i de trådløse bakhøyttalerne har også økt siden sist, til seks: fire front/side-elementer, og to oppadrettet. LG mener også bakhøyttalerne er bedre tilpasset mindre rom, da deres 135 graders spredning gir større fleksibilitet med tanke på plassering.

Den trådløse mottakeren i lydplanken er kraftigere enn tidligere, og tillater større avstand mellom hovedenhet, subwoofer og bakhøyttalere. S95QR kan også kobles trådløst til en TV ved hjelp av ekstrautstyret Wowcast WiFi, som gir tapsfri avspilling av surroundlyd.

LG Soundbar S95QR
LG Soundbar S95QR. Foto: LG

For spilling

Spillentusiaster kan glede seg over at HDMI-inngangen støtter variabel bildefrekvens (VRR), samt Auto Low Latency Mode (ALLM), som gjør at lyden hele tiden er synkronisert med bildet. Dette krever en konsoll av siste generasjon.

Som tidligere samarbeider LG med Meridian Audio, i å oppmikse tokanals lyd til 7.1 surround i Music Mode.

Styr S95QR med stemmen

Lydplanken støtter Google Assistant og Amazon Alexa, og kan dermed delta i et smarthjem hvor den kan stemmestyres. Den kan også styres med egen mobilapp.

Grønn?

LG hevder å ha fokusert på å redusere CO2-avtrykket gjennom hele produktets livssyklus. Både med 100 prosent papirbasert emballasje, bruk av gjenbruksplast i selve produktet – og dessuten et nytt og lettere komposittmateriale for å redusere produktets vekt og dermed transportutslipp.

Tilgjengelighet og pris

LG Soundbar S95QR vil først vises på CES i Las Vegas første uke i 2022. Når den faktisk kommer i butikker, og hva prisen blir, har vi ikke fått vite.

Les hele pressemeldingen på engelsk her.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “Enda større lyd med LGs nye lydplanke-flaggskip”

  1. Magnus Sether Lilleberg

    Har dere fått testet denne, nå som den er tilgjengeliggjort i Norge?

    1. Audun Hage

      Hei Magnus!

      Ikke enda, men vi håper å få tak i et testeksemplar av LG S95QR snart! Det er bare å følge med på sidene, det kommer flere lydplanke-tester i tiden fremover 🙂 mvh Audun

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top