Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Klipsch The Sevens og The Nines er i handelen

Lyst på trådløse høyttalere som trøkker? Klipsch The Sevens og The Nines bør rocke opp kåken.

Skrevet av / 15.03.23 - 09:00
Klipsch The Sevens og The Nines er i handelen

Rydd plass til Klipsch The Sevens og The Nines!

Klipsch The-Sevens-Top-View-Knobs-scaled
Foto: Klipsch

Klipsch har aldri vært glade i, og heller aldri laget, pinglete høyttalere. Dynamikk er «alt», det er der livet i musikken er, og da må man kunne spille realistisk høyt uten at lydbildet kollapser. Resultatet er at Klipsch står bak noen av de mest høylytte høyttalerne vi vet om, men hvor lyden fortsatt holder høy kvalitet.

Høyttalerprodusenten har holdt på siden 1940-årene, og har bevart sin Heritage-serie med høyttalermodeller som et gjenkjennende retronikk tilbake til opprinnelsen. Heresy, Cornwall og – ikke minst – den formidable Klipschorn er alle eksempler på ekte vintage-modeller som stadig består. Riktignok i nye utgaver.

Etter hvert har også helt nye høyttalermodeller kommet, med inspirasjon fra Heritage-serien. Man skulle for eksempel ikke tro at trådløsmodellene The Fives og The Sixes hadde toppmoderne teknologi på innsiden, når man ser på dem. Her snakker vi nemlig treverk og retrolook. Det er nettopp det som er så kult med dem!

Nå har de to nyeste modellene, de store The Sevens og de enda større The Nine, endelig ankommet butikkene.

Klipsch The Nines. Foto: Klipsch

Klipsch The Sevens

The Sevens har et 6,5-tommers basselement i et kompakt trekabinett, og en Tractrix horndiskant på toppen. Med Bluetooth, HDMI, digitale innganger og platespiller-tilkobling er The Sevens i virkeligheten et komplett stereoanlegg, hvor du kan lytte til favorittmusikken på Spotify og Tidal, og til og med koble til TV-en for å få mye bedre lyd på filmer og TV-serier.

Les også Helt vanvittig hjemmekinolyd Klipsch Cinema 1200 forvandler stua til et inferno! Maken til lydplanke finnes vel knapt. Men den er ikke like god på alt.

Hvert høyttalerelement har sin egen forsterker, og bassen drives da med 80 watt mens diskanten får 20. Totalt 100 watt pr. høyttaler, altså, og høyttalerne kan spille med et lydtrykk på inntil 112 dB. Det er høyt! Når du spiller lavere, kan den dynamiske EQ-en gi mer bass for å simulere en større høyttaler.

Ekte dypbass får du derimot ikke, denne ruller av ved 39 Hz. Ønsker du dypere, kan høyttalerne utvides med aktiv subwoofer.

Klipsch The-Sevens-Beside-Loft-Modern-Desk-2-scaled
Klipsch The Sevens. Foto: Klipsch

Klipsch The Nines

Den største Bukken Bruse heter The Nines. Her har størrelsen på både kabinettene og basselementene økt, og vi har her med skikkelige 8-tommere å gjøre.

Funksjonaliteten er den samme som The Sevens, med digitale tilkoblinger, HDMI, platespillerinngang og Bluetooth. Men du får mer kraft, med 20 ekstra watt til basselementene, i forhold til The Sevens. Totalt 120 watt til hver høyttaler.

The Nines har et effektivt Tractrix diskanthorn, og altså ekstra skyv i bassen fra en åttetommer. 115 dB totalt lydtrykk kan du få her, og bassen går ned til 34 Hz. Som med The Sevens kan den dynamiske EQ-en gi ekstra fyldig bass ved lavt lydtrykk, men ekte dypbass krever en subwoofer.

Klipsch The-Nines-Walnut-app-scaled
Klipsch The Sevens og The Nines styres med app. Foto: Klipsch

Klipsch The Sevens og Klipsch The Nines: Pris og tilgjengelighet

Både The Sevens og The Nines kommer i sort eller valnøtt, og er tilgjengelige i butikk nå. Prisen er 20.990 for et par av The Sevens, mens The Nines bare koster litt mer: 24.990 kroner.

Norsk importør er Mono AS.

Mer info: klipsch.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “Klipsch The Sevens og The Nines er i handelen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos Roam oppdatert for sommeren

Her er Samsungs nye lydplanker

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Scroll to Top