Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

R-40PM og R-50PM: Aktive Klipsch-høyttalere

Etter de store og påkostede The Sevens og The Nines, har Klipsch nå oppgradert sine rimeligste aktive krabater. Her er de nye R-40PM og R-50PM.

Skrevet av / 17.08.23 - 12:14
R-40PM og R-50PM: Aktive Klipsch-høyttalere

Klipsch sine nye aktive kompakthøyttalere skal gi bedre lyd enn sine forgjengere.

Klipsch R-40PM-lifestyle
R-40P. Foto: Klipsch

Klipsch R-40PM

Klipsch R-40PM tar over stafettpinnen fra forgjengeren R-41PM, og Klipsch mener selv at høyttalerne er løftet til nye høyder. Den nye og større hornkonstruksjonen gir et bredere lyttefelt, mens den såkalte Dynamic Bass Eq-teknologien skal sikre dyp og kraftig bass, uansett hvilket volum du spiller på.

Det er også verdt å nevne at Klipsch har utvidet høyttalernes kabinett for enda større bassgjengivelse, samtidig som den visuelle opplevelsen er forbedret med en ny design. Den nye Tractrix hornkonstruksjonen gir bedre dekning og kontroll over lyden, og baksiden av høyttaleren har fått oppgraderte tekstfarger for bedre lesbarhet.

Klipsch R-40PM-Pair-Back
Mange innganger, men ingen HDMI. Foto: Klipsch

Komplett anlegg

Men dette er ikke bare et par høyttalere, men faktisk et komplett lydanlegg. På baksiden finner du nemlig en god rekke tilkoblingsmuligheter. Enten du vil koble til en platespiller, en digital enhet via optisk inngang eller USB, eller rett og slett strømme musikk trådløst via Bluetooth, vil høyttaleren dekke dine behov. Vil du derimot koble til TV-en via HDMI-ARC, så må du opp på The Sevens eller The Nines.

Hvorfor ikke WiFi?

Vi vil også slå et slag for innebygd WiFi med Chromecast og AirPlay 2, Spotify Connect og kanskje til og med Roon Ready og Tidal Connect, for å kunne kalle det et helt komplett anlegg. Bluetooth er helt greit, men det føles kanskje litt utdatert å ikke kunne inkludere høyttalerne i hjemmenettverket og dermed gi dem smartere funksjoner, som for eksempel stemmestyring via en Google Nest-høyttaler.

Klipsch R-50PM-lifestyle
R-50P. Foto: Klipsch

Klipsch R-50PM

Ønsker du en enda større lydopplevelse enn fra R-40P, kan den større R-50PM være midt i blinken. Høyttaleren erstatter forgjengeren R-51PM og har en kraftigere 120 watts forsterkereffekt. Kombinert med «avanserte DSP-kretser» og Klipschs anerkjente hornteknologi loves vi en lydopplevelse med mer enn 104 dB lydtrykk. Med en dynamikk som skiller seg ut.

Foto: Klipsch

Fjernkontroll

Både R-40PM og R-50PM har medfølgende fjernkontroll, for valg av lydkilde samt justering av lydnivå på både høyttalerne, og dessuten en tilkoblet subwoofer. Fjernkontrollen har LED-baklys, slik at du enkelt ser funksjonene også i mørket.

Klipsch R-50PM w cables Klipsch R-50PM-lifestyle Klipsch horn Klipsch R-50PM-lifestyle 2 Klipsch R-50PM-lifestyle 3 Klipsch R-40PM R-50PM-Remote Klipsch R-50PM rear Klipsch R-50PM-Pair-Front-Grille Klipsch R-50PM-Pair-Front Klipsch R-50PM-Pair-Hero Klipsch R-50PM lifestyle 4 Klipsch R-40PM-Pair-Hero Klipsch R-40PM Pair Klipsch R-40PM-lifestyle Klipsch R-40PM-lifestyle 2 Klipsch R-40PM- lifestyle 3 Klipsch R-40PM-Pair-Back
<
>
Mange innganger, men ingen HDMI. Foto: Klipsch

Klipsch R-40PM og R-50PM: Tilgjengelighet og pris

Både Klipsch R-40PM og R-50PM er på lager nå, og koster henholdsvis 6490 og 7990 kr.

Mer info: klipsch.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Dette er en høyttaler

Høyttaler fra 1979 i ny utgave

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Lyd & Bilde
Scroll to Top