KEFs R-serie klar for Norge – med priser

Den nye R-serien fra KEF henter inspirasjon og teknikk fra high-end høyttaleren Blade.
Annonse
Annonse
forfatter

Engelske KEF er en hi-fi produsent som bruker mye ressurser på forskning, fortrinnsvis innen høyttalerteknologi. Det har resultert i mildt sagt ekstreme høyttalere som de mannshøye Muon i ren aluminium og i senere tid konsepthøyttaleren Blade i karbonfiber.

Sistnevnte er nå satt i produksjon etter seks års utvikling, og den ferdige versjonen bruker et strømlinjeformet kabinett i glassfiber-armert plast (GRP), med doble sidemonterte basselementer og et helt nyutviklet koaksialelement for diskant og mellomtone.

Koaksialelementet Uni-Q er KEFs varemerke, og gjennom bruk av moderne design- og datasimuleringsverktøy som FEA (Finite Element Analysis) har de utviklet et nytt element med vesentlig bedre spredning. De fire basselementene er montert parvis på motsatt side av hverandre, og sammenkoblet fysisk for å utligne uønskede vibrasjoner. Den eksotiske kabinettformen er heller ingen tilfeldighet – det er konstruert for at alle høyttalerelementene får samme akustiske senter i forhold til lytteposisjonen. Et prinsipp KEF kaller Single Apparent Source.

R-serien

For oss vanlige dødelige som synes det blir litt stivt å bruke 250.000 kroner på høyttalere, er det gledelig at KEF har latt mange av erfaringene fra Blade-prosjektet komme den nye R-serien til gode. I sentrum av R-modellene sitter et helt nytt Uni-Q element – en forenklet versjon av det som sitter i Blade – men likevel en kraftig oppgradering i forhold til den nå utgående XQ-serien.

R-serien består av de tre gulvhøyttalerne R500, R700 og R900, de to kompakthøyttalerne R100 og R300, de to matchende senterhøyttalerne R200C og R600c (begge 3-veis), samt den dipole surroundhøyttaleren R800ds, alle med Uni-Q elementer, og ikke minst subwooferen R400b , med sidemonterte basselementer akkurat som på KEF Blade. Høyttalerne kommer i rosetre, valnøtt og svart pianolakk finish.

Priser:

R100: 8.000 kr /par

R300: 12.000 kr /par

R500: 18.000 kr /par

R700: 26.000 kr /par

R900: 36.000 kr /par

R200c: 7.000 kr /stk

R600c: 12.000 kr /stk

R800ds: 14.000 kr /par

R400b: 12.000 / stk

www.kef.com

www.akustikk.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!