KEFs R-serie klar for Norge – med priser

Den nye R-serien fra KEF henter inspirasjon og teknikk fra high-end høyttaleren Blade.
Annonse
Annonse
forfatter

Engelske KEF er en hi-fi produsent som bruker mye ressurser på forskning, fortrinnsvis innen høyttalerteknologi. Det har resultert i mildt sagt ekstreme høyttalere som de mannshøye Muon i ren aluminium og i senere tid konsepthøyttaleren Blade i karbonfiber.

Sistnevnte er nå satt i produksjon etter seks års utvikling, og den ferdige versjonen bruker et strømlinjeformet kabinett i glassfiber-armert plast (GRP), med doble sidemonterte basselementer og et helt nyutviklet koaksialelement for diskant og mellomtone.

Koaksialelementet Uni-Q er KEFs varemerke, og gjennom bruk av moderne design- og datasimuleringsverktøy som FEA (Finite Element Analysis) har de utviklet et nytt element med vesentlig bedre spredning. De fire basselementene er montert parvis på motsatt side av hverandre, og sammenkoblet fysisk for å utligne uønskede vibrasjoner. Den eksotiske kabinettformen er heller ingen tilfeldighet – det er konstruert for at alle høyttalerelementene får samme akustiske senter i forhold til lytteposisjonen. Et prinsipp KEF kaller Single Apparent Source.

Annonse

R-serien

For oss vanlige dødelige som synes det blir litt stivt å bruke 250.000 kroner på høyttalere, er det gledelig at KEF har latt mange av erfaringene fra Blade-prosjektet komme den nye R-serien til gode. I sentrum av R-modellene sitter et helt nytt Uni-Q element – en forenklet versjon av det som sitter i Blade – men likevel en kraftig oppgradering i forhold til den nå utgående XQ-serien.

R-serien består av de tre gulvhøyttalerne R500, R700 og R900, de to kompakthøyttalerne R100 og R300, de to matchende senterhøyttalerne R200C og R600c (begge 3-veis), samt den dipole surroundhøyttaleren R800ds, alle med Uni-Q elementer, og ikke minst subwooferen R400b , med sidemonterte basselementer akkurat som på KEF Blade. Høyttalerne kommer i rosetre, valnøtt og svart pianolakk finish.

Priser:

R100: 8.000 kr /par

Annonse

R300: 12.000 kr /par

R500: 18.000 kr /par

R700: 26.000 kr /par

R900: 36.000 kr /par

R200c: 7.000 kr /stk

Annonse

R600c: 12.000 kr /stk

R800ds: 14.000 kr /par

R400b: 12.000 / stk

www.kef.com

www.akustikk.no

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.