Search
Generic filters

KEFs R-serie klar for Norge – med priser

Den nye R-serien fra KEF henter inspirasjon og teknikk fra high-end høyttaleren Blade.

Engelske KEF er en hi-fi produsent som bruker mye ressurser på forskning, fortrinnsvis innen høyttalerteknologi. Det har resultert i mildt sagt ekstreme høyttalere som de mannshøye Muon i ren aluminium og i senere tid konsepthøyttaleren Blade i karbonfiber.

Sistnevnte er nå satt i produksjon etter seks års utvikling, og den ferdige versjonen bruker et strømlinjeformet kabinett i glassfiber-armert plast (GRP), med doble sidemonterte basselementer og et helt nyutviklet koaksialelement for diskant og mellomtone.

Koaksialelementet Uni-Q er KEFs varemerke, og gjennom bruk av moderne design- og datasimuleringsverktøy som FEA (Finite Element Analysis) har de utviklet et nytt element med vesentlig bedre spredning. De fire basselementene er montert parvis på motsatt side av hverandre, og sammenkoblet fysisk for å utligne uønskede vibrasjoner. Den eksotiske kabinettformen er heller ingen tilfeldighet – det er konstruert for at alle høyttalerelementene får samme akustiske senter i forhold til lytteposisjonen. Et prinsipp KEF kaller Single Apparent Source.

R-serien

For oss vanlige dødelige som synes det blir litt stivt å bruke 250.000 kroner på høyttalere, er det gledelig at KEF har latt mange av erfaringene fra Blade-prosjektet komme den nye R-serien til gode. I sentrum av R-modellene sitter et helt nytt Uni-Q element – en forenklet versjon av det som sitter i Blade – men likevel en kraftig oppgradering i forhold til den nå utgående XQ-serien.

R-serien består av de tre gulvhøyttalerne R500, R700 og R900, de to kompakthøyttalerne R100 og R300, de to matchende senterhøyttalerne R200C og R600c (begge 3-veis), samt den dipole surroundhøyttaleren R800ds, alle med Uni-Q elementer, og ikke minst subwooferen R400b , med sidemonterte basselementer akkurat som på KEF Blade. Høyttalerne kommer i rosetre, valnøtt og svart pianolakk finish.

Priser:

R100: 8.000 kr /par

R300: 12.000 kr /par

R500: 18.000 kr /par

R700: 26.000 kr /par

R900: 36.000 kr /par

R200c: 7.000 kr /stk

R600c: 12.000 kr /stk

R800ds: 14.000 kr /par

R400b: 12.000 / stk

www.kef.com

www.akustikk.no

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!