Nyhet

KEF KC62 subwoofer

Bitteliten sub med uante krefter.

Skrevet av / 25.01.21 - 11:27
KEF KC62 subwoofer

Tre patenter måtte til for at KEF skulle få KC62 til å rekke helt ned til 11 hz. Hvilket er veldig godt gjort, for den kompakte subwooferen er bare 25 cm hver vei.

KEF kaller teknologien Uni-Core, og kort fortalt er det deres måte å få opp effektiviteten på lave frekvenser. KC62 bruker to 165 mm basselementer, som normalt ikke ville vært hverken kraftig nok, eller kunne gå dypt nok i et så lite kabinett.

Men her har de klart å lage en veldig effektiv sub som tar lite plass, ved hjelp av en egen variant av push-pull-teknologi hvor elementene er montert rygg mot rygg, for maks effekt opptil 105 dB lydtrykk.

Elementene har et spesielt, brettet, origami-lignende oppheng KEF kaller P-Flex som tåler det akustiske trykket i suben bedre.

De to elementene drives av 500 w effekt hver, og en DSP-algoritme styrer bassresponsen og frekvens – og sammen med den patenterte Smart Distortion Control, korrigeres alle avvik for maksimal bassrespons på alle frekvenser mellom 11 og 200 hz.

KEF KC62 har fem ferdiglagede romparametere på en bryter på baksiden, fasevender, valgbar delefrekvens og nivåkontroll, og den enkelt kan kobles sammen med en KEF LSX, LS50 Meta eller LS50 Wireless II, og brukes sammen med KEFs trådløse KW1-adapter om man vil.

Subwooferen koster 15990 kr, og vil bli tilgjengelig i karbonsort eller mineralhvitt.

Den måler 246 x 256 x 248 mm, og veier 14 kg.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top