Nyhet

KEF KC62 subwoofer

Bitteliten sub med uante krefter.
forfatter

Tre patenter måtte til for at KEF skulle få KC62 til å rekke helt ned til 11 hz. Hvilket er veldig godt gjort, for den kompakte subwooferen er bare 25 cm hver vei.

KEF kaller teknologien Uni-Core, og kort fortalt er det deres måte å få opp effektiviteten på lave frekvenser. KC62 bruker to 165 mm basselementer, som normalt ikke ville vært hverken kraftig nok, eller kunne gå dypt nok i et så lite kabinett.

Men her har de klart å lage en veldig effektiv sub som tar lite plass, ved hjelp av en egen variant av push-pull-teknologi hvor elementene er montert rygg mot rygg, for maks effekt opptil 105 dB lydtrykk.

Elementene har et spesielt, brettet, origami-lignende oppheng KEF kaller P-Flex som tåler det akustiske trykket i suben bedre.

De to elementene drives av 500 w effekt hver, og en DSP-algoritme styrer bassresponsen og frekvens – og sammen med den patenterte Smart Distortion Control, korrigeres alle avvik for maksimal bassrespons på alle frekvenser mellom 11 og 200 hz.

KEF KC62 har fem ferdiglagede romparametere på en bryter på baksiden, fasevender, valgbar delefrekvens og nivåkontroll, og den enkelt kan kobles sammen med en KEF LSX, LS50 Meta eller LS50 Wireless II, og brukes sammen med KEFs trådløse KW1-adapter om man vil.

Subwooferen koster 15990 kr, og vil bli tilgjengelig i karbonsort eller mineralhvitt.

Den måler 246 x 256 x 248 mm, og veier 14 kg.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.