Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IW500: M&K Sounds største og kraftigste in-wall

Ute etter innfellings-høyttalere? Hva med M&K Sounds kraftigste noensinne? Si hei til IW500, deres første THX Dominus-sertifiserte.

Skrevet av / 11.03.24 - 12:04
IW500: M&K Sounds største og kraftigste in-wall

M&K Sound, også kjent som Miller & Kreisel, har i forbindelse med sitt 50-årsjubileum sluppet sin aller første THX Certified Dominus-sertifiserte innfelte høyttaler, IW500. En referansemodell, som er det tidligere amerikanske, nå danske, selskapets kraftigste innfellingshøyttaler til nå.

Dominus er den nyeste og største ytelsesklassen for THX-sertifisering. Før den var Ultra den største, hvor er at lydanlegget skal fylle et rom på 85 kubikkmeter (35 kvm med takhøyde på 2,4 m), med en seeravstand på 3,6 meter fra fremviseren.

Les også Vi bygger hjemmekino! Etter flere ukers iherdig planlegging, skruing og snekring står vårt nye kinorom endelig ferdig. Les om byggeprosessen her!

THX Dominus øker kravene

Med Dominus økes kravene betraktelig, da standarden er utviklet for de største og mest eksklusive hjemmekinoene, med romvolum på opptil voldsomme 185 kubikkmeter. Med samme standard takhøyde på 2,4 m betyr det en gulvflate på over 76 kvm. Og med en seeravstand på 6 meter.

Dette setter selvsagt krav til både en høyttalers størrelse og ytelse. Så er da den lukkede treveishøyttaleren M&K Sound IW500 på ingen måte noen smågutt. Et 85 cm høyt og 31 cm bredt kabinett huser blant annet to 8-tommers basselementer med karbonfibermembran og digert magnetsystem.

I tillegg finnes to mellomtonedomer, en på hver side av diskantelementet i midten.

Hver høyttaler tåler en effekt på 500 watt over kortere perioder, og fortsatt imponerende 300 watt vedvarende.

Les også M&K Sound MP-9 5.1 Disse høyttalerne baseres rundt en lydplanke, men er ekte vare.
20240216163332_MK-sound-IW500-Angles-TWeb-topaz
Foto: M&K Sound

Lydtrykk

Følger man disse tallene, kombinert med en oppgitt følsomhet på 92 dB med 2,83 volt, skulle det tilsi et maksimalt lydtrykk på ca 100 dB og et vedvarende lydtrykk på ca 98 dB. Men ifølge M&K Sound er tallene 121 dB maksimalt og 113 dB vedvarende. Da med en total harmonisk forvrengning på under 10 prosent.

Som er veldig høyt, og det er nok dette som er grunnen til avvikene mellom oppgitt lydtrykk og maksimal effekt, da vi vil tro oppgitt effekt nok er med ca 0,1 prosent forvrengning.

Uansett tyder THX-sertifiseringen på at IW500 er mer enn kapabel nok til å fylle et stort rom med realistisk lydnivå.

Høyttaleren er laget for å kunne monteres enten vertikalt eller horisontalt som senterhøyttaler, bak et lerret eller innfelt i rundt en flatskjerm. Vit da at ved 0horisontal plassering er høyttaleren vesentlig bredere enn standardavstanden mellom stendere etter europeiske krav. Om du skal bygge inn i vegger uten å lage en ekstra baffelvegg først, må dette derfor tas hensyn til allerede under byggingen av boligen.

Les også Hardtslående hjemmekinohøyttalere Et nytt, norsk høyttalermerke har gjestet testrommet, og etterlot testpanelet måpende av begeistring. Teppet går opp for HAMRAMMR!

M&K Sound IW500: Pris og tilgjengelighet

M&K Sound IW500 kan bestilles nå gjennom offisielle forhandlere. Prisen er satt til 5000 dollar, så prisen her hjemme blir nok over 50 000 kroner pr. høyttaler når norsk mva legges til.

Mer info: mksound.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “IW500: M&K Sounds største og kraftigste in-wall”

  1. Torbjørn Iversen

    Hvor tid kommer testen – gjerne sammen med den nye subben X15+ ? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top