Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sound X: Huaweis første wi-fi-høyttaler

Med høyteknologisk lydbehandling fra Devialet.

Skrevet av / 10.09.20 - 10:32
Sound X: Huaweis første wi-fi-høyttaler

Huawei lover uovertruffen brukervennlighet med den nye trådløse wi-fi-høyttaleren Sound X. Men for vår del er det virkelig interessante at de har fått med seg selveste Devialet på laget. Den franske high-end-produsenten er kjent for sine kompakte men meget kraftige Phantom-høyttalere, i tillegg til noen virkelig fantastiske forsterkere.

Les også Er dette den endelige dødsdommen for Huawei? De koreanske selskapene vil ikke lenger levere skjermer til Huaweis smarttelefoner. Leveringen av minnebrikker blir også rammet av ny boikott.

Det som skiller Devialet fra sine konkurrenter er den innebygd SAM-kretsen (Speaker Active Matching), som kort fortalt retter opp i skjevheter i høyttalernes delefilter og dessuten optimaliserer bassresponsen til å bli dypest og strammest mulig – men holder igjen når basselementet har nådd sin maksimale slaglengde. Dermed beskyttes høyttaleren for overbelastning, nesten uansett hvor høyt man spiller.

Huawei Sound X front
Huawei Sound X har avansert lydteknologi og spiller lyd i alle retninger. Foto: Huawei

Huawei Sound X med Devialet SAM

Og det er nettopp SAM-teknologien Huawei Sound X har fått innabords. Det som gjør det ekstra interessant, er at mens Devialet sine ulike høyttalermodeller koster fra 12000 til 30000 kroner, så skal Huawei bare ha 3500 kroner for sin.

Les også Kongen forsvarer tronen Det er hakesleppende hvor mye kamerateknikk Huawei lykkes klemme inn.

Basselementene, som hver mottar inntil 60 watts forsterkereffekt, er plassert i en push-push-konfigurasjon, som betyr at de sitter på hver sin side av kabinettet og slår ut og inn parallelt. Dette minimerer forvrengning i kabinettet og gir renere lyd. Vi loves imponerende bass, tross små mål. Og med det vi vet om Devialet i bakhodet, så er det også forventningene våre.

Hele seks diskantelementer er plassert rundt kabinettet, for å gi 360 graders lydgjengivelse. De strekker seg høyere i frekvens enn hva mennesket kan høre, helt opp til 40 kHz.

Huawei Sound X top
Vil du ikke bruke mobilen som fjernkontroll, kan du styre musikken direkte på toppen av høyttalere. Foto: Huawei

Strømming over wi-fi

Strømming av musikk skjer via wi-fi, som gir bedre lyd enn Bluetooth. Android-brukere kan bare legge telefonen inntil høyttaleren for å opprette sammenkoblingen. Har du Huawei-telefon, kan du styre musikken via et integrert kontrollpanel i EMUI 10.1, mens andre for eksempel kan bruke Spotify Connect. Vi vet mer om hvordan høyttaleren brukes, når vi får den til test.

huawei.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “Sound X: Huaweis første wi-fi-høyttaler”

  1. Trond Reinholdtsen

    Klokt at de har fått med seg selveste Devialet på laget, men en trådløs høyttaler uten oppladbart batteri i 2020? Lite smart å ikke ha lading og mulighet til å benytte den som bærbar enhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top