Search
Generic filters

Samsung og LG avbryter samarbeidet med Huawei

De koreanske selskapene vil ikke lenger levere skjermer til Huaweis smarttelefoner. Leveringen av minnebrikker blir også rammet av ny boikott.

Siden Huawei i mai 2019 ble rammet av en amerikansk boikott, som betyr at virksomheten ikke må få tilgang til amerikansk teknologi, har tilværelsen vært preget av utfordringer for den kinesiske mobilgiganten.

Huaweis nyeste smarttelefoner – herunder Huawei P40 Pro  har blitt lansert helt uten Googles tjenester og apper, og den kinesiske mobilprodusenten kjemper en hard kamp for å overbevise brukerne om at selskapets egen app-butikk, AppGallery, faktisk kan fungere som et reelt alternativ til Google Play.

Likevel har Richard Yu, toppsjefen for Huawei Consumer Business, selv uttalt til Wired, at det vil ta opptil to år før AppGallery kan tilby brukerne samme antall apper og tjenester som Google Play.

Ingen problemer med kameraet. I hvert fall vant Huawei P40 Pro+ overbevisende vår siste gruppetest av kameramobiler. (Foto: Huawei)

Nå også hardware-problemer

Men hvor Huawei altså har kjempet lenge for å erstatte manglende Google-tjenester, har selskapet foreløpig ikke mistet pusten når det gjelder hardware. Det viste bl.a. vår test av kameramobiler, som Huawei P40 Pro+ vant overbevisende.

Nå tyder mye på at den kinesiske mobilgiganten også får en hard kamp på hardware-fronten. I hvert fall rapporterer det koreanske mediet Chosun Biz nå at både LG og Samsung har besluttet å innstille leveransene av «premium» mobilskjermer til Huawei. Beslutningen trer i kraft fra den 15. september.

Utover kinesiske BOE har LG og Samsung frem til når vært de største leverandørene av mobilskjermer til Huawei, så det er en stor strek i regningen for den kinesiske mobilprodusenten å måtte begrense seg til bare én leverandør med så kort varsel.

Og som om ikke det var nok, vil det koreanske selskapet heller ikke levere minnebrikker til RAM og flash-lagring til kineserne. Det skriver UPI.

Utover Samsung har også koreanske SK Hynix inntil nå vært storleverandør av halvledere til Huawei.

Det koreanske bruddet for alt samarbeid med Huawei skjer etter at USA den 17. august utvidet sin boikott av Huawei, som de amerikanske myndighetene nå beskriver som «en forlenger avav det kinesiske kommunistpartiets overvåkningsstat». 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.