Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung og LG avbryter samarbeidet med Huawei

De koreanske selskapene vil ikke lenger levere skjermer til Huaweis smarttelefoner. Leveringen av minnebrikker blir også rammet av ny boikott.

Skrevet av / 09.09.20 - 16:04
Samsung og LG avbryter samarbeidet med Huawei

Siden Huawei i mai 2019 ble rammet av en amerikansk boikott, som betyr at virksomheten ikke må få tilgang til amerikansk teknologi, har tilværelsen vært preget av utfordringer for den kinesiske mobilgiganten.

Huaweis nyeste smarttelefoner – herunder Huawei P40 Pro  har blitt lansert helt uten Googles tjenester og apper, og den kinesiske mobilprodusenten kjemper en hard kamp for å overbevise brukerne om at selskapets egen app-butikk, AppGallery, faktisk kan fungere som et reelt alternativ til Google Play.

Likevel har Richard Yu, toppsjefen for Huawei Consumer Business, selv uttalt til Wired, at det vil ta opptil to år før AppGallery kan tilby brukerne samme antall apper og tjenester som Google Play.

Ingen problemer med kameraet. I hvert fall vant Huawei P40 Pro+ overbevisende vår siste gruppetest av kameramobiler. (Foto: Huawei)

Nå også hardware-problemer

Men hvor Huawei altså har kjempet lenge for å erstatte manglende Google-tjenester, har selskapet foreløpig ikke mistet pusten når det gjelder hardware. Det viste bl.a. vår test av kameramobiler, som Huawei P40 Pro+ vant overbevisende.

Nå tyder mye på at den kinesiske mobilgiganten også får en hard kamp på hardware-fronten. I hvert fall rapporterer det koreanske mediet Chosun Biz nå at både LG og Samsung har besluttet å innstille leveransene av “premium” mobilskjermer til Huawei. Beslutningen trer i kraft fra den 15. september.

Utover kinesiske BOE har LG og Samsung frem til når vært de største leverandørene av mobilskjermer til Huawei, så det er en stor strek i regningen for den kinesiske mobilprodusenten å måtte begrense seg til bare én leverandør med så kort varsel.

Og som om ikke det var nok, vil det koreanske selskapet heller ikke levere minnebrikker til RAM og flash-lagring til kineserne. Det skriver UPI.

Utover Samsung har også koreanske SK Hynix inntil nå vært storleverandør av halvledere til Huawei.

Det koreanske bruddet for alt samarbeid med Huawei skjer etter at USA den 17. august utvidet sin boikott av Huawei, som de amerikanske myndighetene nå beskriver som “en forlenger avav det kinesiske kommunistpartiets overvåkningsstat”. 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top