Samsung og LG avbryter samarbeidet med Huawei

De koreanske selskapene vil ikke lenger levere skjermer til Huaweis smarttelefoner. Leveringen av minnebrikker blir også rammet av ny boikott.
Annonse
Annonse
forfatter

Siden Huawei i mai 2019 ble rammet av en amerikansk boikott, som betyr at virksomheten ikke må få tilgang til amerikansk teknologi, har tilværelsen vært preget av utfordringer for den kinesiske mobilgiganten.

Huaweis nyeste smarttelefoner – herunder Huawei P40 Pro  har blitt lansert helt uten Googles tjenester og apper, og den kinesiske mobilprodusenten kjemper en hard kamp for å overbevise brukerne om at selskapets egen app-butikk, AppGallery, faktisk kan fungere som et reelt alternativ til Google Play.

Likevel har Richard Yu, toppsjefen for Huawei Consumer Business, selv uttalt til Wired, at det vil ta opptil to år før AppGallery kan tilby brukerne samme antall apper og tjenester som Google Play.

Ingen problemer med kameraet. I hvert fall vant Huawei P40 Pro+ overbevisende vår siste gruppetest av kameramobiler. (Foto: Huawei)

Nå også hardware-problemer

Men hvor Huawei altså har kjempet lenge for å erstatte manglende Google-tjenester, har selskapet foreløpig ikke mistet pusten når det gjelder hardware. Det viste bl.a. vår test av kameramobiler, som Huawei P40 Pro+ vant overbevisende.

Nå tyder mye på at den kinesiske mobilgiganten også får en hard kamp på hardware-fronten. I hvert fall rapporterer det koreanske mediet Chosun Biz nå at både LG og Samsung har besluttet å innstille leveransene av «premium» mobilskjermer til Huawei. Beslutningen trer i kraft fra den 15. september.

Annonse

Utover kinesiske BOE har LG og Samsung frem til når vært de største leverandørene av mobilskjermer til Huawei, så det er en stor strek i regningen for den kinesiske mobilprodusenten å måtte begrense seg til bare én leverandør med så kort varsel.

Og som om ikke det var nok, vil det koreanske selskapet heller ikke levere minnebrikker til RAM og flash-lagring til kineserne. Det skriver UPI.

Utover Samsung har også koreanske SK Hynix inntil nå vært storleverandør av halvledere til Huawei.

Det koreanske bruddet for alt samarbeid med Huawei skjer etter at USA den 17. august utvidet sin boikott av Huawei, som de amerikanske myndighetene nå beskriver som «en forlenger avav det kinesiske kommunistpartiets overvåkningsstat». 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.