Nyhet

Bærbar høyttaler med HD-lyd

Den bærbare Harman Kardon Citation 200 har både Wi-Fi og Bluetooth.

Skrevet av / 05.09.20 - 08:00
Bærbar høyttaler med HD-lyd

Citation-serien er Harman Kardons interiørvennlige smarthøyttalere, ikledd ullstoff fra danske Kvadrat. Google-assistenten er gjennomgående i alle høyttalerne, og lydsignaturen heller mot det klare og nøytrale, fremfor den dundrende bassen som Harman Kardons søstermerke JBL er mer kjent for.

Harman Citation 200 IFA 2020
På en digital og koronavennlig IFA-konferanse avduket Harman den nye Citation 200. Foto: Skjermbilde

Citation-serien har høyttalere mange størrelser, fra små til ganske store bordhøyttalere, helt opp til de gulvstående Citation Tower. Lydplanken Multibeam 700 finnes også, som vi testet ganske nylig.

Det som har manglet i Citation-familien, er en bærbar høyttaler. Helt til nå. Nå kommer Citation 200, en batteridrevet smarthøyttaler som kan spille musikk både over Wi-Fi og Bluetooth. Flytt på den rundt i hjemmet, fra stua og ut på terrassen, eller ta den med deg ut i parken.

HK Citation 200 black
Citation 200 i svart. Foto: Harman Kardon

Citation 200 støtter høyoppløst lyd

Harman Kardon følger dermed etter Sonos, som har fått god suksess med høyttaleren Move. En kraftig bærbarhøyttaler med respektabel batteritid på 10 timer, som i tillegg til Bluetooth kan brukes i et fullverdig Sonos multiromsoppsett med Wi-Fi.

Citation 200 koster 500 kroner mindre enn Sonos Move, og i motsetning til Sonos støtter Citation høyoppløst lyd inntil 24-bit / 96 kHz. Hvorvidt du hører forskjell på dette og vanlig kvalitet på en slik høyttaler, er gjenstand for diskusjon, men her får du i hvert fall spilt av denne musikken.

Høyttaleren huser en 1-tommes diskant, 5-tommers mellomtone og to passive radiatorbasser som gir dypere, fyldigere bass ved å simulere et større kabinett.

HK Citation 200 grey-gigapixel-width-3840px
Citation 200 i grått. Foto: Harman Kardon

Åtte timers batteri

Kontinuerlig avspilling på én lading er åtte timer. Ladingen skjer ved å plassere høyttaleren i det medfølgende, kompakte lade-etuiet. Den kan også lades enkelt via standard USB-C.

Som sine familiemedlemmer er Citation 200 kledd i ullstoff ra Kvadrat, med en spesiell overflatebehandling for enkel rengjøring. Den er også IPX4 sprutsikker, og tåler dermed en vannskvett.

Hey, Google!

Som hos andre Citation-høyttalere er Google-assistenten innebygd. Det er også både AirPlay og Chromecast , som gjør høyttaleren enkel å koble til uansett om mobilen din er av typen Android eller iPhone. Høyttaleren kan kobles i multiromssystem med andre Citation-høyttalere, dersom den er koblet til Wi-Fi. Da kan for eksempel alle høyttalerne spille samme musikk.

Pris og tilgjengelighet

Harman Kardon Citation 200 vil leveres i lys grå (Winter Gray) eller svart (Classic Black), og skal koste 3490 kroner når den kommer i løpet av høsten.

harmankardon.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Se hva B&O har funnet på nå

Scroll to Top