Bærbar høyttaler med HD-lyd

Den bærbare Harman Kardon Citation 200 har både Wi-Fi og Bluetooth.
Harman Kardon Citation 200
Annonse
Annonse
forfatter

Citation-serien er Harman Kardons interiørvennlige smarthøyttalere, ikledd ullstoff fra danske Kvadrat. Google-assistenten er gjennomgående i alle høyttalerne, og lydsignaturen heller mot det klare og nøytrale, fremfor den dundrende bassen som Harman Kardons søstermerke JBL er mer kjent for.

Harman Citation 200 IFA 2020
På en digital og koronavennlig IFA-konferanse avduket Harman den nye Citation 200. Foto: Skjermbilde

Citation-serien har høyttalere mange størrelser, fra små til ganske store bordhøyttalere, helt opp til de gulvstående Citation Tower. Lydplanken Multibeam 700 finnes også, som vi testet ganske nylig.

Det som har manglet i Citation-familien, er en bærbar høyttaler. Helt til nå. Nå kommer Citation 200, en batteridrevet smarthøyttaler som kan spille musikk både over Wi-Fi og Bluetooth. Flytt på den rundt i hjemmet, fra stua og ut på terrassen, eller ta den med deg ut i parken.

HK Citation 200 black
Citation 200 i svart. Foto: Harman Kardon

Citation 200 støtter høyoppløst lyd

Harman Kardon følger dermed etter Sonos, som har fått god suksess med høyttaleren Move. En kraftig bærbarhøyttaler med respektabel batteritid på 10 timer, som i tillegg til Bluetooth kan brukes i et fullverdig Sonos multiromsoppsett med Wi-Fi.

Citation 200 koster 500 kroner mindre enn Sonos Move, og i motsetning til Sonos støtter Citation høyoppløst lyd inntil 24-bit / 96 kHz. Hvorvidt du hører forskjell på dette og vanlig kvalitet på en slik høyttaler, er gjenstand for diskusjon, men her får du i hvert fall spilt av denne musikken.

Høyttaleren huser en 1-tommes diskant, 5-tommers mellomtone og to passive radiatorbasser som gir dypere, fyldigere bass ved å simulere et større kabinett.

HK Citation 200 grey-gigapixel-width-3840px
Citation 200 i grått. Foto: Harman Kardon

Åtte timers batteri

Kontinuerlig avspilling på én lading er åtte timer. Ladingen skjer ved å plassere høyttaleren i det medfølgende, kompakte lade-etuiet. Den kan også lades enkelt via standard USB-C.

Som sine familiemedlemmer er Citation 200 kledd i ullstoff ra Kvadrat, med en spesiell overflatebehandling for enkel rengjøring. Den er også IPX4 sprutsikker, og tåler dermed en vannskvett.

Hey, Google!

Som hos andre Citation-høyttalere er Google-assistenten innebygd. Det er også både AirPlay og Chromecast , som gjør høyttaleren enkel å koble til uansett om mobilen din er av typen Android eller iPhone. Høyttaleren kan kobles i multiromssystem med andre Citation-høyttalere, dersom den er koblet til Wi-Fi. Da kan for eksempel alle høyttalerne spille samme musikk.

Pris og tilgjengelighet

Harman Kardon Citation 200 vil leveres i lys grå (Winter Gray) eller svart (Classic Black), og skal koste 3490 kroner når den kommer i løpet av høsten.

harmankardon.com

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Vennligst bekreft før registrering

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon. Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!
Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.