Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Bærbar høyttaler med HD-lyd

Den bærbare Harman Kardon Citation 200 har både Wi-Fi og Bluetooth.

Skrevet av / 05.09.20 - 08:00
Bærbar høyttaler med HD-lyd

Citation-serien er Harman Kardons interiørvennlige smarthøyttalere, ikledd ullstoff fra danske Kvadrat. Google-assistenten er gjennomgående i alle høyttalerne, og lydsignaturen heller mot det klare og nøytrale, fremfor den dundrende bassen som Harman Kardons søstermerke JBL er mer kjent for.

Harman Citation 200 IFA 2020
På en digital og koronavennlig IFA-konferanse avduket Harman den nye Citation 200. Foto: Skjermbilde

Citation-serien har høyttalere mange størrelser, fra små til ganske store bordhøyttalere, helt opp til de gulvstående Citation Tower. Lydplanken Multibeam 700 finnes også, som vi testet ganske nylig.

Det som har manglet i Citation-familien, er en bærbar høyttaler. Helt til nå. Nå kommer Citation 200, en batteridrevet smarthøyttaler som kan spille musikk både over Wi-Fi og Bluetooth. Flytt på den rundt i hjemmet, fra stua og ut på terrassen, eller ta den med deg ut i parken.

HK Citation 200 black
Citation 200 i svart. Foto: Harman Kardon

Citation 200 støtter høyoppløst lyd

Harman Kardon følger dermed etter Sonos, som har fått god suksess med høyttaleren Move. En kraftig bærbarhøyttaler med respektabel batteritid på 10 timer, som i tillegg til Bluetooth kan brukes i et fullverdig Sonos multiromsoppsett med Wi-Fi.

Citation 200 koster 500 kroner mindre enn Sonos Move, og i motsetning til Sonos støtter Citation høyoppløst lyd inntil 24-bit / 96 kHz. Hvorvidt du hører forskjell på dette og vanlig kvalitet på en slik høyttaler, er gjenstand for diskusjon, men her får du i hvert fall spilt av denne musikken.

Høyttaleren huser en 1-tommes diskant, 5-tommers mellomtone og to passive radiatorbasser som gir dypere, fyldigere bass ved å simulere et større kabinett.

HK Citation 200 grey-gigapixel-width-3840px
Citation 200 i grått. Foto: Harman Kardon

Åtte timers batteri

Kontinuerlig avspilling på én lading er åtte timer. Ladingen skjer ved å plassere høyttaleren i det medfølgende, kompakte lade-etuiet. Den kan også lades enkelt via standard USB-C.

Som sine familiemedlemmer er Citation 200 kledd i ullstoff ra Kvadrat, med en spesiell overflatebehandling for enkel rengjøring. Den er også IPX4 sprutsikker, og tåler dermed en vannskvett.

Hey, Google!

Som hos andre Citation-høyttalere er Google-assistenten innebygd. Det er også både AirPlay og Chromecast , som gjør høyttaleren enkel å koble til uansett om mobilen din er av typen Android eller iPhone. Høyttaleren kan kobles i multiromssystem med andre Citation-høyttalere, dersom den er koblet til Wi-Fi. Da kan for eksempel alle høyttalerne spille samme musikk.

Pris og tilgjengelighet

Harman Kardon Citation 200 vil leveres i lys grå (Winter Gray) eller svart (Classic Black), og skal koste 3490 kroner når den kommer i løpet av høsten.

harmankardon.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Vi får vann i munnen av franske høyttalere

Både kunst og høyttaler i ett fra B&O

Se den villeste JBL-samlingen i verden

Superdiskanten er kronen på verket

Se hvilken høyttaler som er tilbake!

En ny stjerne på høyttalerhimmelen

Jordskjelv i stua!

Sonos Roam oppdatert for sommeren

Her er Samsungs nye lydplanker

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Scroll to Top