TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Focal Utopia in-wall: Høres, men ikke sees

Focal lover oss hakeslipp med den gjennomførte – og særdeles kostbare – Custom Integration 1000-serien.

forfatter
Publisert 15.12.21 - 12:27

Ikke før har Focal lansert noen heftige høyttalere som henges på veggen, før den franske produsenten nå lanserer noe enda mer usynlig: Focal Utopia In-Wall 1000 skal nemlig inn i veggen.

Og hvis du synes 18000 kroner for en høyttaler er mye å betale for et par vegghengte On Wall 302, så snakker vi virkelig himmelhøye priser med den nye in-wall-serien. Dette er nemlig høyttalere som bærer Utopia-navnet, og da vil kjennere skjønne at her må du kanskje vente med å kjøpe drømmebilen.

Focal IWLCR 1000 Utopia. Foto: Focal

Hovedhøyttalere

For hva sier du til et par innfelte Utopia-høyttalere med fire 16,5 cm basselementer og to 8 cm M-formede mellomtoner, alle symmetrisk montert (d’Appolito) i forhold til den midtstilte, inverterte berylliumdiskanten? Ekte treveis høyttalere som klarer seg utmerket som et enslig par, skal vi tro produsenten. Og det er bra, for prisen for 1000 IWLCR Utopia, som høyttalerne heter, er på spinnville 84.995 kroner – pr. stykk!

Focal 1000 IWSUB UTOPIA
Subwoofer i veggen: Focal 1000 IWSUB UTOPIA. Foto: Focal

Subwoofere

Men selvsagt kan du også ta den helt ut hvis du vil. Den innfelte, passive subwooferen 1000 IW SUB Utopia huser tre 16,5 centimeters basselementer, som skal tåle skikkelig juling. Siden den er passiv, trenger du forsterker i tillegg. Og du bør selvsagt ha minst to subwoofere, for å få en symmetrisk og fin plassering i rommet. Prisen er 32.495 kroner pr. stykk.

Focal IWLCR 1000 Utopia & IW SUB Utopia
Slik kan man plassere seks subwoofere – på den ene siden. Foto: Focal

Fordi Focal vet at noen nok vil gå all-in og kjøpe flere subwoofere, finnes det i tillegg til den vanlige 8-ohms-versjonen, også en på 72 ohm. Med denne kan parallellkoble så mange du orker til en multikanals effektforsterker (impedansen halveres hver gang antall høyttalere dobles), og vite at impedansen aldri dropper ubehagelig lavt.

Focal ICA 6
Focal ICA 6. Foto: Focal

For tak og hjørner

Focal har dessuten tatt konsekvensen av at mange ønsker innfelte høyttalere, men ikke har veggflaten å avse. Da kan du trøste deg med den vinklede ICA 6, som kan takinnfelles i et hjørne. Dette kan for eksempel fungere bra som bakhøyttaler i et surroundoppsett, hvor sofaen står kliss inntil bakveggen. Vi kan også se for oss at den er ypperlig som takhøyttaler i et Atmos-oppsett! Prisen for en ICA 6 er 11.995 kroner pr. stykk.

Focal 1000 ICW 6
Focal 1000 ICW 6. Foto: Focal

Ønsker du en tilsvarende høyttaler men uten skråstilling, er det 1000 ICW 6 du skal ha, til samme pris.

Focal 1000 IW LCR 6
Focal 1000 IW LCR 6. Foto: Focal

Mindre hovedhøyttalere

Så har Focal en hyggelig nyhet til deg som ønsker fet innbyggingslyd, men uten å ha pengene å avse for et par Utopia-høyttalere. 1000 IW LCR 6 har to 16,5 cm basselementer og en mellomtone og diskant i midten, som kan vris 90 grader, slik at høyttaleren fungerer like godt som en horisontal senter, som vertikalt L+R fronthøyttaler. Pris: 29.995 kroner pr. stykk.

Klarer du deg med ett basselement, koster 1000IW 6 19.995 kroner pr. stykk.

Focal-1000IW-6-lifestyle
Foto: Focal

Vil du heller henge dem utenpå veggen?

Ønsker du ikke å felle høyttalerne inn i veggen, men heller vil henge dem utenpå – eller bygge inn i en baffelvegg – så har Focal laget kabinetter som kan kjøpes til alle modellene.

Les mer: focal.com

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Focal har bestandig hatt gode høyttalere men mistet litt respekten når de bygges i kina

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
TAD er tilbake med ny høyttale TAD-CR1TX blir ikke akkurat billig.
Engelske Lowther er tilbake med Almira Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend