TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Focal On Wall 300 vegghøyttalere

Focal On Wall 300 er knapt tykkere enn tv-en.

Hvis man ønsker seg bedre hjemmekinolyd enn en lydplanke kan gi, er separate høyttalere veien å gå. Men hvis man ikke vil kompromisse på plass, kan gode vegghøyttalere være et godt kompromiss.

Sånn tenker hvertfall Focal, som lanserer On Wall 300-serien, som kan brukes i stereo, eller et fullblods hjemmekinoanlegg.

Høyttalerne er bygget for å passe under eller ved siden av en tv, eller et lerret, og er bare 90 mm dype.

 

Focal slipper to modeller i On Wall 300-serien, som begge er bygget på Focals fine Aria-serie, med 4 tommer store Flax-bass- og mellomtoneelementer, og Focals inverterte Al/Mg-diskant. Som lover godt for lydkvaliteten.

Den større On Wall 302 er 125 cm høy, og bruker fire av Focals 10 cm Flax-elementer, sammen med den inverterte diskanten, mens den 80 cm høye On Wall 301 bruker to av 4-tommers elementene, sammen med den samme typen diskant.

Høyttalerne som leveres i sort eller hvitt, kan henges horisontalt (da kan logoen dreies 90 grader) og brukes som senterhøyttaler. Som man ser av bildene.

Den større 302 går faktisk helt ned til 50 hz i bassen i følge Focal, men vi vil nok uansett vurdert en subwoofer til høyttalerne. Hvertfall i et hjemmekino-oppsett.

Prisene er oppgitt i stk, og er 12500 kr for On Wall 301, og 18000 kr for On Wall 302. Det finnes også gulvstativer til høyttalerne, skulle man foretrekke det i stedet for veggmontering.

De beste lydplankene: Men hvilken skal du velge? Med en av disse lydplankene er du garantert bedre film- og TV-opplevelser.

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.