TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Endelig kommer Klipsch Jubilee

De massive Jubilee skal være de beste Klipsch-høyttalerne noensinne.

forfatter
Publisert 18.01.22 - 10:38

Hvis du trodde at de enorme Klipschorn var flaggskipet, sjekk disse. Klipsch Jubilee er enda større, enda tøffere, og mye dyrere.

Vi har sett dem før, men selv om de skulle debutere på CES-messen i Las Vegas i 2021, måtte vi vente til årets CES-messe for det ferdige produktet. Som du kan se her.

Chad Charleston fra Klipsch viser frem det som er den endelige utgaven av Jubilee, jubileumshøyttaleren som skulle markere Klipsch 75-årsjubileum.

Egentlig er ikke Jubilee en helt ny høyttaler. Paul W. Klipsch tegnet de første skissene selv, og ideen var å lage en stor toveis fulltone hornhøyttaler med høy effektivitet.

Skjermbilde 2022 01 18 kl. 09.20.41
Chad Charleston

Høyttaleren er mye større enn selv de ganske røslige Klipschorn fra Heritage-serien, og bruker et stort K-402 horn på toppen, med en patentert K-693 kompresjonsdriver fra Celestion bak, som rekker ned til 350 Hz. Relativt mye dypere enn vanlig for et normalt diskantelement.

Les også Klipsch Klipschorn Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.

Skjermbilde 2022 01 18 kl. 09.21.45

Basskabinettet i bunnen er også hornladet, for høyest mulig følsomhet og kabinettet som er åpent under grillene på bildet over, har også bassporter for å øke effektiviteten ytterligere på lave frekvenser. Så lavt som 18-20 Hz, i følge Klipsch.

Høyttalerne leveres med et aktivt delefilter med DSP-styring av delingen som gir brukeren både eq og time alignment – tidskorreksjon mellom elementene, og fasekontroll.

Skjermbilde 2022 01 18 kl. 09.22.09
Jubliee aktivt delefilter

Prisantydningen er rundt 35.000 USD, tett på 400.000 kr med frakt og mva. Til sammenligning koster et par Klipschorn 240.000 kr paret.

https://youtu.be/EslUV6OhAHw

 

 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Fantastisk flotte høyttalere, blir nok en solid pris, men hvorfor stille på bilde med teit munnbind på et promo bilde… merkelig. Ja, merkelig hmm…

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde