TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Dynaudio solgt til kinesiske GoerTek

Kinesisk firma kjøper aktiemajoriteten i danske Dynaudio - men lover at høyttalerne også i fremtiden vil være "Made in Skanderborg".

forfatter
Publisert 27.10.14 - 17:37

Højttalerfabrikken Dynaudio, som har base i Skanderborg i Jylland, har blitt solgt til kinesiske Goer Tek, kunngjør Dynaudio i en pressemelding. Goer Tek overtar 83 prosent av aksjene.

I pressemeldingen heter det videre at produksjon og utvikling fortsatt vil foregå i Skanderborg. Dermed går Goer Tek og Dynaudio imot strømmen: Vi har de siste årene blitt vant til at vestlige firmaer udtvikler sine produkter i Europa for så å produsere dem billig i Kina. Her blir det altså omvendt, og beror nok på at kineserne verdsetter europeiske merkevarer.

Dynaudios stifter og storaksjonær Wilfried Ehrenholz fortsetter som minoritetseier og styremedlem i selskapet. Administrerende direktør Lars Prisak og styreformann Johannes Bogh fortsetter i ledelsen, begge som eiere av en mindre aksjepost.

dynaudio_studie
Dynaudios høyttalere er spesielt populære i musikkstudio.

Dynaudio har produsert højttalere siden 1975, og eksporterer til 80 land. Især i form av monitorhøyttalere til musikkindustrien, men firmaet produserer også flere high-end-serier til bruk i private hjem, herunder ExciteConfidence og de trådløse Xeo, som vi alle har testet med godt resultat. Senest har firmaet barslet med de aktive Focus XD-modeller.

DYNAUDIO_C4Platinum
Dynaudios høyttalere til hjemmebruk har høstet mye ros i tester.

«GoerTek er den ideelle samarbejdspartner. GoerTeks grunnlegger, Bryan Jiang, er en ambisiøs entreprenør som meg selv, og han har stor innsigt i Dynaudios potensial. Ved å forene Dynaudios og GoerTeks know-how vil vi også i fremtiden være i stand til at utvikle virkelig spennende produkter til våre kunder,» sier Wilfried Ehrenholz, som er stolt over å ha sikret livsverket sitt.

Goer Tek har betalt 291 millioner DKK for sin aksjepost på 83 prosent.

GoerTek ble grunnlagt i 2001, og er i dag en av Kinas største audiovirksomheter. GoerTeks lager elektroakustiske komponenter og forbrukerelektronikk som smartmobiler spillutstyr.

dynaudio.com
goertek.com

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
De aller dyreste trådløse høyttalerne vi har sett 2500 watt og et vanvittig frekvensområde.
Mer klassisk blir det ikke Kanadiske PSB feirer sitt 50-års jubileum. Med samme mann bak roret som i alle fem tiår.
En klassiker vi ikke glemmer JBL Paragon var den ultimate høyttaleren til å imponere naboene i Beverly Hills med på 1950- og 60-tallet. Og den spilte i stereo!
Sett musikk til sommerfestene med en av disse høyttalerne Ingen sommer uten party, ingen party uten musikk.
Liten partyhøyttaler gjør det meste riktig Med Sony XG300 på hagefest, blir det god stemning, uten at du trenger å være redd for naboklager.
Lydplanke fra... Porsche? Se opp, Sonos og Samsung! Porsches nye lydplanke er like rundt neste sving.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend