Dynaudio solgt til kinesiske GoerTek

Kinesisk firma kjøper aktiemajoriteten i danske Dynaudio - men lover at høyttalerne også i fremtiden vil være "Made in Skanderborg".
forfatter

Højttalerfabrikken Dynaudio, som har base i Skanderborg i Jylland, har blitt solgt til kinesiske Goer Tek, kunngjør Dynaudio i en pressemelding. Goer Tek overtar 83 prosent av aksjene.

I pressemeldingen heter det videre at produksjon og utvikling fortsatt vil foregå i Skanderborg. Dermed går Goer Tek og Dynaudio imot strømmen: Vi har de siste årene blitt vant til at vestlige firmaer udtvikler sine produkter i Europa for så å produsere dem billig i Kina. Her blir det altså omvendt, og beror nok på at kineserne verdsetter europeiske merkevarer.

Dynaudios stifter og storaksjonær Wilfried Ehrenholz fortsetter som minoritetseier og styremedlem i selskapet. Administrerende direktør Lars Prisak og styreformann Johannes Bogh fortsetter i ledelsen, begge som eiere av en mindre aksjepost.

dynaudio_studie
Dynaudios høyttalere er spesielt populære i musikkstudio.

Dynaudio har produsert højttalere siden 1975, og eksporterer til 80 land. Især i form av monitorhøyttalere til musikkindustrien, men firmaet produserer også flere high-end-serier til bruk i private hjem, herunder ExciteConfidence og de trådløse Xeo, som vi alle har testet med godt resultat. Senest har firmaet barslet med de aktive Focus XD-modeller.

DYNAUDIO_C4Platinum
Dynaudios høyttalere til hjemmebruk har høstet mye ros i tester.

GoerTek er den ideelle samarbejdspartner. GoerTeks grunnlegger, Bryan Jiang, er en ambisiøs entreprenør som meg selv, og han har stor innsigt i Dynaudios potensial. Ved å forene Dynaudios og GoerTeks know-how vil vi også i fremtiden være i stand til at utvikle virkelig spennende produkter til våre kunder,” sier Wilfried Ehrenholz, som er stolt over å ha sikret livsverket sitt.

Goer Tek har betalt 291 millioner DKK for sin aksjepost på 83 prosent.

GoerTek ble grunnlagt i 2001, og er i dag en av Kinas største audiovirksomheter. GoerTeks lager elektroakustiske komponenter og forbrukerelektronikk som smartmobiler spillutstyr.

dynaudio.com
goertek.com

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: