Search
Generic filters

Dynaudio solgt til kinesiske GoerTek

Kinesisk firma kjøper aktiemajoriteten i danske Dynaudio - men lover at høyttalerne også i fremtiden vil være "Made in Skanderborg".

Højttalerfabrikken Dynaudio, som har base i Skanderborg i Jylland, har blitt solgt til kinesiske Goer Tek, kunngjør Dynaudio i en pressemelding. Goer Tek overtar 83 prosent av aksjene.

I pressemeldingen heter det videre at produksjon og utvikling fortsatt vil foregå i Skanderborg. Dermed går Goer Tek og Dynaudio imot strømmen: Vi har de siste årene blitt vant til at vestlige firmaer udtvikler sine produkter i Europa for så å produsere dem billig i Kina. Her blir det altså omvendt, og beror nok på at kineserne verdsetter europeiske merkevarer.

Dynaudios stifter og storaksjonær Wilfried Ehrenholz fortsetter som minoritetseier og styremedlem i selskapet. Administrerende direktør Lars Prisak og styreformann Johannes Bogh fortsetter i ledelsen, begge som eiere av en mindre aksjepost.

dynaudio_studie
Dynaudios høyttalere er spesielt populære i musikkstudio.

Dynaudio har produsert højttalere siden 1975, og eksporterer til 80 land. Især i form av monitorhøyttalere til musikkindustrien, men firmaet produserer også flere high-end-serier til bruk i private hjem, herunder ExciteConfidence og de trådløse Xeo, som vi alle har testet med godt resultat. Senest har firmaet barslet med de aktive Focus XD-modeller.

DYNAUDIO_C4Platinum
Dynaudios høyttalere til hjemmebruk har høstet mye ros i tester.

«GoerTek er den ideelle samarbejdspartner. GoerTeks grunnlegger, Bryan Jiang, er en ambisiøs entreprenør som meg selv, og han har stor innsigt i Dynaudios potensial. Ved å forene Dynaudios og GoerTeks know-how vil vi også i fremtiden være i stand til at utvikle virkelig spennende produkter til våre kunder,» sier Wilfried Ehrenholz, som er stolt over å ha sikret livsverket sitt.

Goer Tek har betalt 291 millioner DKK for sin aksjepost på 83 prosent.

GoerTek ble grunnlagt i 2001, og er i dag en av Kinas største audiovirksomheter. GoerTeks lager elektroakustiske komponenter og forbrukerelektronikk som smartmobiler spillutstyr.

dynaudio.com
goertek.com

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker