Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Intelligente høyttalere fra Dynaudio

Dynaudio Music er en serie trådløse høyttalere, som både tilpasser seg rommets akustikk, støynivå og brukerens musikksmak.

Skrevet av / 09.11.17 - 11:16
Intelligente høyttalere fra Dynaudio

Etter å ha holdt på med høyttalere i 40 år, skulle det bare mangle at Dynaudio etter hvert kommer med et smart produkt. Det startet forsiktig med de trådløse Xeo-høyttalerne, men nå kommer noe ganske annet. Dynaudio Music er nemlig trådløse høyttalere som tilpasser seg både akustikken i rommet, bakgrunnsstøy og – ikke minst – brukerens musikksmak.

Test: Dynaudio Focus 600 XD – trådløs lyd på første klasse

Det er Dynaudios egen RoomAdapt-teknologi som sikrer at høyttaleren konstant justerer lydgjengivelsen etter posisjonen i rommet, uavhengig av plasseringen. Samtidig tilpasser NoiseAdapt-funksjonen høyttalerens volum og tone etter omgivelsenes støynivå, noe som gjør det unødvendig å skru opp volumet selv om festpraten blir høyere.

Music Now er Dynaudios egenutviklede intelligente algoritme som lærer seg brukerens musikksmak og lager målrettede spillelister deretter. Opptil fem forhåndsinnstillinger kan lagres for å få tilgang til musikk fra disse tilpassede spillelistene, samt fra Tidal, Spotify eller nettradiotjenester. Disse får du tilgang til med fysiske knapper på selve høyttaleren, som gjør at du slipper å gå inn i mobilappen og bla deg rundt for å komme til favorittmusikken.

Vi vet at Dynaudio er i stand til å lage høyttalere med eksepsjonell lydkvalitet, og de hevder det samme er tilfellet med Music-serien. Dynaudio Music har i tillegg et enkelt og minimalistisk utsende «som gjenspeiler dansk design av høy kvalitet». Dynaudio har også funnet inspirasjon blant møbeldesignere og trukket alle høyttalerne i tekstil fra det danske tekstilhuset Gabriel.

Dynaudio Music-modellene

Fire modeller finnes. Music 1 og Music 3 går på både batteri og strøm. Music 1 bruker et 4 tommers basselement og en diskant, hvert av elementene har en forsterker på 40 watt. Music 3 har et 5-tommers basselement og to diskanter for stereolyd. Igjen har alle elementene hver sin 40 watts forsterker. Batteritiden er oppgitt til inntil 8 timer for både Dynaudio Music 1 og Music 3.

Dynaudio Music 1
Music 1 koster 4.999 kroner. Foto: Dynaudio

 

Dynaudio Music 3
Music 3 koster 6.299 kroner. Foto: Dynaudio

 

De to største modellene heter Music 5 og Music 7, og begge går kun på strøm. Music 5 har et 5-tommers basselement, to 3-tommers mellomtoner og to diskanter. Hvert element har en forsterker på 50 watt, som skulle gi 250 watts totaleffekt. Music 7 har et ekstra basselement, og dermed 300 watts totaleffekt.

Dynaudio Music 5
Music 5 koster 7.999 kroner. Foto: Dynaudio

 

Dynaudio Music 7
Music 7 koster 9.499 kroner. Foto: Dynaudio

 

Music 1 styres fra mobilapp, mens alle andre modeller har fjernkontroll i tillegg. Pressemeldingen sier ingenting om multiromsfunksjonalitet eller hvorvidt to høyttalere kan kobles sammen i stereo, dette kommer vi tilbake til.

Vi får en av modellene til å sjekke nærmere ut ganske snart.

Priser og tilgjengelighet

Dynaudio Music er tilgjengelig i Norge fra november i fargene lys grå, mørkegrå, rød og blå.
Prisene er som følger:

Music 1: 4.999 kr
Music 3: 6.299 kr
Music 5: 7.999 kr
Music 7: 9.499 kr

dynaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top