Nyhet

Disse kan du koble til tv-en

To høyttalere er bedre enn én. Det blir dobbelt så bra.
forfatter

Du har kanskje hørt det før, to er bedre enn én. Vi har slått det fast flere ganger. Ganske nylig i testen av Ultimate Ears Hyperboom, men konklusjonen ble den samme da vi testet trådløse stereohøyttalere i 2016.

To høyttalere er kanskje litt mer upraktisk å plassere for noen, men lyden blir så mye bedre at det er verdt det. Da vi testet Klipsch The Sixes, mente vi at mange kunne få både i pose og sekk. Et par trådløse høyttalere med strømming, og innganger for andre lydkilder. Også platespiller. Trenger man mer?

Referansen blant små, trådløse høyttalere har vært KEF LSX, men nå vil Klipsch være med å slåss om kundene med The Fives.

I motsetning til LSX kan man ikke få disse i farger. Klipsch har istedet gått for klassisk trefiner, i sort eller valnøtt, og vi synes den ser spesielt bra ut i valnøtt.

Den kompakte bokhyllehøyttaleren har Bluetooth for strømming fra mobilen, HDMI for tilkobling til tv akkurat som en lydplanke, og inngang for to ekstra lydkilder i form av en optisk digitalinngang og en analog AUX-inngang – i tillegg til platespillerinngang (MM).

The Fives har også utgang for subwoofer, for de som liker enda mer bass enn den 4,5 tommer store bassen klarer. Høyttalerne har som man kan se, en stor bassport på baksiden, og et Tractrix horn med diskant i midten, og kjenner vi Klipsch rett, kan The Fives spille både høyt og tøft nok.

Høyttalerne kan betjenes med fjernkontroll, eller fra toppen av den ene av dem, og de to kobles sammen i stereo med en kabel som følger med i esken.

The Fives er priset til 11.995 kr per par, og kommer i butikk i starten av juli 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.