Nyhet

Disse kan du koble til tv-en

To høyttalere er bedre enn én. Det blir dobbelt så bra.

Skrevet av / 09.06.20 - 09:59
Disse kan du koble til tv-en

Du har kanskje hørt det før, to er bedre enn én. Vi har slått det fast flere ganger. Ganske nylig i testen av Ultimate Ears Hyperboom, men konklusjonen ble den samme da vi testet trådløse stereohøyttalere i 2016.

To høyttalere er kanskje litt mer upraktisk å plassere for noen, men lyden blir så mye bedre at det er verdt det. Da vi testet Klipsch The Sixes, mente vi at mange kunne få både i pose og sekk. Et par trådløse høyttalere med strømming, og innganger for andre lydkilder. Også platespiller. Trenger man mer?

Referansen blant små, trådløse høyttalere har vært KEF LSX, men nå vil Klipsch være med å slåss om kundene med The Fives.

I motsetning til LSX kan man ikke få disse i farger. Klipsch har istedet gått for klassisk trefiner, i sort eller valnøtt, og vi synes den ser spesielt bra ut i valnøtt.

Den kompakte bokhyllehøyttaleren har Bluetooth for strømming fra mobilen, HDMI for tilkobling til tv akkurat som en lydplanke, og inngang for to ekstra lydkilder i form av en optisk digitalinngang og en analog AUX-inngang – i tillegg til platespillerinngang (MM).

The Fives har også utgang for subwoofer, for de som liker enda mer bass enn den 4,5 tommer store bassen klarer. Høyttalerne har som man kan se, en stor bassport på baksiden, og et Tractrix horn med diskant i midten, og kjenner vi Klipsch rett, kan The Fives spille både høyt og tøft nok.

Høyttalerne kan betjenes med fjernkontroll, eller fra toppen av den ene av dem, og de to kobles sammen i stereo med en kabel som følger med i esken.

The Fives er priset til 11.995 kr per par, og kommer i butikk i starten av juli 2020.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Se hva B&O har funnet på nå

Scroll to Top