Nyhet

Billig og bra lydplanke fra Creative?

Creative Stage V2 lover oss "masse lyd for pengene". Til en pris på litt over tusenlappen kan det virke som de holder ord.
Creative Stage V2 lifestyle(2)
forfatter

Creative Stage V2 er en oppgradert versjon av lydplanken Creative Stage, med nye funksjoner som nye Sound Blaster-lydeffekter og større fysisk mål skal gi et bredere surroundlydbilde. Creative lover oss også «bedre og klarere lyd». Likevel er prisen forbasket hyggelig: 120 euro! Litt over 1300 kroner, altså. Og da er faktisk en ekstra subwoofer inkludert i prisen.

Den beste lyden til prisen Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
Samsung HW-Q66T lifestyle
Creative Stage V2 lifestyle
Creative lover et bredt lydbilde og klar lyd. Foto: Creative

En ny lydeffekt som Creative kaller Clear Dialog er for å gi tydeligere lyd på stemmer, uten at man må skru opp lydnivået. Det sitter også en digitalprosessor som simulerer surroundlyd, for å heve film-, TV- og spillopplevelsene.

Selve lydplanken har to fulltoneelementer, så har vi altså den separate subwooferen – basshøyttaleren – i tillegg.

Creative Stage V2 remote
Fjernkontroll følger med. Foto: Creative

Creative Stage V2 – tilkoblinger

Av tilkoblinger byr Creative Stage V2 på HDMI med lydretur fra TV-en. Slik at alle videokilder kan kobles direkte til TV-en, hvorpå lyden hentes ut av lydplanken med en HDMI-kabel. I tillegg sitter optisk digitalingang og analog AUX-inngang, og lydplanken har til og med Bluetooth, og kan spille lyd fra USB-minne. Fjernkontroll følger med, lydplanken kan i det hele tatt alt man kan forvente av en lydplanke til 5-6000 kroner, men koster altså under 1500.

Creative Stage V2 kan veggmonteres eller plasseres på TV-bordet. Creative mener at Stage V2 passer i alle rom, men til denne prisen er den nok spesielt egnet til soveroms-TV-en eller en annen «TV nr. 2». Har du en skikkelig TV i hovedrommet, fortjener den mest sannsynlig noe bedre. Men det gjenstår å finne ut!

Pris og tilgjengelighet

Creative Stage V2 koster 119,99 euro og kan kjøpes direkte hos creative.com.Creative Stage V2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.