TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Billig og bra lydplanke fra Creative?

Creative Stage V2 lover oss "masse lyd for pengene". Til en pris på litt over tusenlappen kan det virke som de holder ord.

forfatter
Publisert 10.11.20 - 11:45

Creative Stage V2 er en oppgradert versjon av lydplanken Creative Stage, med nye funksjoner som nye Sound Blaster-lydeffekter og større fysisk mål skal gi et bredere surroundlydbilde. Creative lover oss også «bedre og klarere lyd». Likevel er prisen forbasket hyggelig: 120 euro! Litt over 1300 kroner, altså. Og da er faktisk en ekstra subwoofer inkludert i prisen.

Les også Den beste lyden til prisen Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
Samsung HW-Q66T lifestyle
Creative Stage V2 lifestyle
Creative lover et bredt lydbilde og klar lyd. Foto: Creative

En ny lydeffekt som Creative kaller Clear Dialog er for å gi tydeligere lyd på stemmer, uten at man må skru opp lydnivået. Det sitter også en digitalprosessor som simulerer surroundlyd, for å heve film-, TV- og spillopplevelsene.

Selve lydplanken har to fulltoneelementer, så har vi altså den separate subwooferen – basshøyttaleren – i tillegg.

Creative Stage V2 remote
Fjernkontroll følger med. Foto: Creative

Creative Stage V2 – tilkoblinger

Av tilkoblinger byr Creative Stage V2 på HDMI med lydretur fra TV-en. Slik at alle videokilder kan kobles direkte til TV-en, hvorpå lyden hentes ut av lydplanken med en HDMI-kabel. I tillegg sitter optisk digitalingang og analog AUX-inngang, og lydplanken har til og med Bluetooth, og kan spille lyd fra USB-minne. Fjernkontroll følger med, lydplanken kan i det hele tatt alt man kan forvente av en lydplanke til 5-6000 kroner, men koster altså under 1500.

Creative Stage V2 kan veggmonteres eller plasseres på TV-bordet. Creative mener at Stage V2 passer i alle rom, men til denne prisen er den nok spesielt egnet til soveroms-TV-en eller en annen «TV nr. 2». Har du en skikkelig TV i hovedrommet, fortjener den mest sannsynlig noe bedre. Men det gjenstår å finne ut!

Pris og tilgjengelighet

Creative Stage V2 koster 119,99 euro og kan kjøpes direkte hos creative.com.Creative Stage V2

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde