Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Svimlende heftig fra Burmester

Høyttalerne BC150 og platespilleren 217 fra tyske Burmester bør få hjertet til å stå over et slag.

Skrevet av / 09.08.21 - 15:59
Svimlende heftig fra Burmester

Når den eminente high-end-produsenten Burmester lanserer nye produkter, skal man være på vakt. Det skjer nemlig ikke hver dag. Men nå kommer to nye produkter, og det er snakk om et par høyttalere – nemlig de gulvstående BC150 – og den speilblanke platespilleren 217.

Hong Kong High-End-show

Begge produktene ble bare for noen dager siden vist frem for første gang, under Hong Kong High End Audio Visual Show den 6. august. Vi har ennå ikke sett noen bilder derfra, men ut ifra det lille som ble sendt sammen med pressemeldingen ser det unektelig lekkert ut.

Burmester BC150
Foto: Burmester
Les også Porsche Taycan: Elektrosjokk-artet lydopplevelse Porsches nye super-elbil kan leveres med premium lydanlegg fra Bose eller Burmester. Vi har testet begge!

BC150 høyttalere

Det er ikke mye informasjon vi har fått ennå. Produktene består av mer enn 95% tyske komponenter, og som alle Burmester-produkter er de utelukkende håndlaget i Tyskland.

Med de nye høyttalerne BC150 (faktaark, PDF) har Burmester etter beste evne flyttet kvalitetene fra flaggskipet BC350 inn i en mer kompakt form. Skjønt, små er de ikke , for BC150 rekker hele 143 cm over strømpelesten.

Burmester BC150 det2
Heil-diskanten kjennetegner samtlige Burmester-høyttalere, og BC150 er intet unntak. Foto: Burmester

– BC150 gir klarhet og renhet innen lyd til et nytt nivå. Tiden og målbevisstheten våre ingeniører har brukt på utviklingen har virkelig lønnet seg, og vil merkes fra første sekund høyttalerne startes opp, sier salgssjef Thorsten Poenig i en pressemelding.

Burmester 217
Burmester 217 er en platespiller som vi forventer vil koste flere hundre tusen kroner. Foto: Burmester

217 platespiller

Foruten høyttalere kommer også Burmester med en helt ny platespiller, nemlig 217 (faktaark, PDF). Den er inspirert av Burmesters aller første platespiller, nemlig 175, som ble lansert så sent som i 2018. Det tok med andre ord over 40 år før den tyske produsenten våget seg med en egen platespiller.

Burmester 217 er utstyrt med to beltedrevne motorer, for å motvirke små hastighetsvariasjoner. Sammen med en resonansfattig base frest ut i ett eneste stykke solid aluminium med skal dette bidra til «eksepsjonelt presis og ytterst musikalsk reproduksjon av vinylplater».

Burmester 217 tonearm
En gjennomført tonearm skal bidra til klokkeren lyd. Foto: Burmester

Den rette tonearmen er montert på en gimbal-stabilisator, og har et naturlig vinklet headshell. Den er laget i et ensrettet fiberkomposittmateriale i samlag med aluminium, og nålen har Shibata-slipning, som blant annet betyr at den kan gjengi toner helt opp til 45 kHz, samtidig som den reduserer slitasje av platene.

Burmester 217 bruker en platematte av komposittskinn.

Burmester 217 det
Foto: Burmester

Flere produkter kommer

Burmester lover at BC150 og 217 bare er de første av en serie nye produkter som skal lanseres innen de neste 12 månedene.

Burmester 217 og BC150: Tilgjengelighet og priser

BC150 og 217 kan bestilles nå, mens tilgjengeligheten starter i oktober for 217 og november for BC150. Priser er ikke kommunisert, men når vi ser at storebrorhøyttaleren BC350 koster over 3 millioner(!) kroner for et par, og platespilleren 175 koster 350.000 kroner, så blir det garantert ikke småpenger.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

0
Scroll to Top