Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Bowers & Wilkins 600 Series S3 høyttalere

600-serien fornyes med bedre elementer.

Skrevet av / 23.08.23 - 11:00
Bowers & Wilkins 600 Series S3 høyttalere

Bowers & Wilkins 600-serie har eksistert lenge og for mange har det vært introduksjonen til Bowers & Wilkins-universet, som strekker seg helt opp i halv millionklassen for den ekstreme 801 D4. Da regner vi ikke med Nautilus, som er et eget prosjekt fra Bowers & Wilkins.

Les også Høyttalere du kan dø med Dette er ultra high-end som får deg til å gråte. Av glede, over å føle den fullkomne magien av musikk. Og av sorg, fordi du aldri får råd.

Som alltid når Bowers & Wilkins lanserer nye høyttalere, kommer det med visse forventninger. Den forrige 600 S2-serien ble lansert i en Anniversary Editon, som løftet lydkvaliteten ytterligere, og nå mener B&Ws Andy Kerr at de har laget en enda bedre høyttalerserie.

Bowers & Wilkins 600 Series S3. Foto: Bowers & Wilkins

Alt er egentlig nytt, fra kabinettene til elementer og delefiltre. 600-serien består av fire modeller – den ene er en senterhøyttaler, og i de tre utførelsene man ser på bildet over. Det følger forresten med griller som festes magnetisk.

Kjennere vil legge merke til at det nye diskantelementet – med titanbelagt membran – er plassert helt inntil mellomtonen. Det gjelder for alle modellene, og tanken er at det gir et tydeligere stereoperspektiv og bedre integrasjon med mellomtonen.

Titan-diskant

603S3_SidebySide1_Layered 603S3_SidebySide2_Precision_Transparency Bowers & Wilkins 600 Series S3 4
<
>

Det nye diskantelementet har et nytt oppheng med en titanring, og det har et rør på baksiden som reduserer kompresjon og forvrengning. I den gulvstående 603 S3 pares det med et nytt mellomtoneelement med B&Ws Continuum membran, hvor oppheng og magnet/spole er hentet fra 700 S3-serien. Kondensatorene i delefilteret og bassportene er også hentet fra 700-serien. Det samme er basselementenes oppheng og magnet/spole.

Bowers & Wilkins 603 Series S3. Foto: Bowers & Wilkins

Det finnes forrestene et nytt stativ til de to bokhyllemodellene, 606 S3 og 607 S3, og ellers er de grunnleggende spesifikasjonene på den nye 600 S3-serien listet opp under.

Bowers & Wilkins 600 Series S3

606 S3. Foto: Bowers & Wilkins

603 S3 er den gulvstående modellen i serien med to 16,5 cm basselementer, en 15 cm Continuum FST-mellomtone, og den nye 25 mm titandiskanten. Den er priset til 25.996 kroner for paret.

606 S3. Foto: Bowers & Wilkins

606 S3 er den største av de to bokhyllemodellene. Titandiskanten er her paret med en 16,5 cm Continuum bass/mellomtone. Prisen er oppgitt til 11.396 kroner for paret, pluss eventuelle FS-600 S3 stativer, vist på bildet over. Som er priset til 3298 kroner for et par.

Den mindre 607 S3 har en 13 cm Continuum bass/mellomtone, og er nok enda bedre egnet til hylleplassering. Den koster 8996 kroner for paret.

607 S3. Foto: Bowers & Wilkins

Den nevnte senterhøyttaleren kalles HTM6, og foruten den nye titandiskanten, har den to 13 cm Continuum bass/mellomtoneelementer. Her er prisen oppgitt til 8496 kroner.

Foto: Bowers & Wilkins

Ønsker man hjemmekino, eller bare bedre dypbass, finnes det tre subwoofere fra B&W kalt ASW610XP, ASW610 og ASW608, som er tilpasset 600-serien.

Bowers & Wilkins 600 Series S3 er på vei ut i butikkene i løpet av kort tid.

Les også Bowers & Wilkins: Den beste kompakte under ti tusen? Jubileumsutgaven av B&W 606 er en ren fornøyelse.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Jordskjelv i stua!

Sonos Roam oppdatert for sommeren

Her er Samsungs nye lydplanker

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Scroll to Top