TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Børresen X3 sniker seg under den magiske grensen

Ny innstegsmodell med lavere pris.

forfatter
Publisert 01.03.23 - 10:17

Noen ganger holder man seg for øynene når danske Børresen lanserer nye høyttalere. Det skyldes at prislappen ofte er høy, noen ganger veldig høy, men ikke denne gangen.

Skjønt, Børresen X3 er ingen budsjetthøyttaler, men til dem å være er X3 en sjelden rimelig gulvstående høyttaler.

Foto Børresen

Den skal ha de samme involverende kvalitetene som de dyrere modellene, i en rimeligere utgave. Høyttaleren har Børresens X-elementer, og de sier selv at de har anstrengt seg for at X3 skal være en gjenkjennelig Børresen høyttaler for alle som hører den. Blant annet derfor, er mye av teknologieni  og filosofien bak X3, hentet fra Børresens dyrere høyttalere i M, O, og Z-serien.

BOERRESEN-X3-WHITE_BackSkewed_Outlets_Close_WBG-min BOERRESEN-X3-WHITE_Back_TopCarbon_Close_DBG-DESKTOP-min BOERRESEN-X3-WHITE_FrontSkewedLow_Logo_Close_WBG-min
<
>

Blant annet er X3s membraner en tolags konstruksjon, med karbonfiber og et lag aramid med et bikubeformet sjikt i mellom. Magnetsystemet som driver svingspolen og membranen, brruker to kobberhetter på svingspolen ytterkanter, for å få bedre magnetfluks og lavere induktans.

Foto Børresen

Den slanke høyttaleren bruker en modifisert bånddiskant, som er delt på 2.5 kHz, og har en bevegelig masse på bare 0,01 gram. Elementet har en mindre magnet og jernmasse, og er ikke fullt så følsomt som Børresens dyrere diskanter, med en oppgitt følsomhet på 88 dB, mot 94 dB for den dyrere utgaven.

Alt dette er montert i et sort eller hvitt kabinett, med trekompositt som innvendig forsterkning og avstivning, med hele seks bassrefleksporter på baksiden.

X3 er priset til 99.000 kr paret, og tilgjengelig nå.

 

 

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Børresens M1 prosjekt er ferdig

Ambisiøs high-end høyttaler fra Børresen

Den beste Børresen har laget.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Aktive retrohøyttalere fra Klipsch Lyst på trådløse høyttalere som trøkker? Klipsch The Sevens og The Nines bør rocke opp kåken.
lbpluss
Slår Sonos på hjemmebane Audio Pro A15 er en sterk liten multiroms-bordhøyttaler som du kan ta med deg ut i hagen.
lbpluss
Fyldig lyd og full strømming Gulvhøyttalerne Audio Pro A38 er et innredningsvennlig alt-i-ett-stereoanlegg med musikkstrømming, multirom og TV-tilkobling.
lbpluss
Musikk i dusjen Ikea Vappeby er en liten Bluetooth-høyttaler som tåler å bli brukt i dusjen.
lbpluss
Bang & Olufsen Beosound A9 Ny generasjon Beosound hjemmehøyttalere.
Følg Lyd & Bilde