Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Børresens M1 prosjekt er ferdig

Den beste Børresen har laget.

Skrevet av / 08.07.22 - 11:30
Børresens M1 prosjekt er ferdig

Det unge Børresen Acoustics er nylig blitt en del av Audio Group Denmark og den kommende kompakthøyttaleren M1 er det første produktet under den nye forretningsparaplyen.

De kompakte M1 ble selvsagt påbegynt lenge før Audio Group kom inn i bildet, og Michael Børresen selv omtaler M1 som et drømmeprosjekt.

Høyttaleren er deres mest ambisiøse høyttalerprosjekt så langt, hvor målet har vært å få så mye som mulig ut av en liten høyttaler, ved å ikke holde tilbake noe.

BoerresenM1 OnStand FrontsSkewed 2Speakers HalfTotal
Boerresen M1 On Stand

Her har Børresen og teamet hentet fra øverste hylle hos Ansuz, Aavik og Børresen selv, og man finner kjente komponenter fra alle tre i M1. Som også har noen unike komponenter innenbords.

Ta for eksempel basselementet, som har fått en 3D-printet kurv i zirconium, som skal være stiv og samtidig vibrasjonsfri. Den er formet for at energien skal slippes fri uhindret, fra Børresens hittil mest avanserte membran.

BasketUnit SideView
Basket Unit

Den er satt sammen av fire laminerte lag, to i karbonfiber, et mellomlag med aramid i bikubemønster og til slutt et titanlag med Ansuz spesielle supreme belegg.

Sånn har Børresen klart å flytte potensielle resonanser vekk fra elementets arbeidsområde, som strekker seg opp til 2500 hz.

Crossover SideView
M1 delefilter

Elementets magnet er helt fri for jern, og kobberringene er erstattet med sølv, som Børresen mener har mye bedre ledeevne. Metallkomponentene er også kryogenbehandlet for å skvise enda mer ledeevne ut av dem, og ultimativt sett bedre lyd.

Delefilteret er relativt enkelt, med to Tesla-spoler som man kjenner fra Ansuz PowerBox, med to inverterte spoler, som deler til Børresens bånddiskant. Den har en membtanmasse på ekstremt lave 0,01 gram, og strekker seg til 50 kHz.

StandDarkz Skewed
Stand Darkz Skewed

Børresen M1 har også Ansuz Darkz Z2S dekoblingsføtter i zirconium mellom høyttalerne og de spesialdesignede stativene. Sammen med stativets komposittmateriale i NBCM (Natural Based Composite Material), demper det hele mer effektiv resonanser, og hystereris.

Kablingen innvendig er også Ansuz, Gold Signature i hele signalveien.

M1 er ikke i salg før oktober 2022, priset til 94000 Euro per par.

BoerresenM1 OnStand SideFrontSkewedLeft Total
Boerresen M1 On Stand

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top