Det unge Børresen Acoustics er nylig blitt en del av Audio Group Denmark og den kommende kompakthøyttaleren M1 er det første produktet under den nye forretningsparaplyen.
De kompakte M1 ble selvsagt påbegynt lenge før Audio Group kom inn i bildet, og Michael Børresen selv omtaler M1 som et drømmeprosjekt.
Høyttaleren er deres mest ambisiøse høyttalerprosjekt så langt, hvor målet har vært å få så mye som mulig ut av en liten høyttaler, ved å ikke holde tilbake noe.
Her har Børresen og teamet hentet fra øverste hylle hos Ansuz, Aavik og Børresen selv, og man finner kjente komponenter fra alle tre i M1. Som også har noen unike komponenter innenbords.
Ta for eksempel basselementet, som har fått en 3D-printet kurv i zirconium, som skal være stiv og samtidig vibrasjonsfri. Den er formet for at energien skal slippes fri uhindret, fra Børresens hittil mest avanserte membran.
Den er satt sammen av fire laminerte lag, to i karbonfiber, et mellomlag med aramid i bikubemønster og til slutt et titanlag med Ansuz spesielle supreme belegg.
Sånn har Børresen klart å flytte potensielle resonanser vekk fra elementets arbeidsområde, som strekker seg opp til 2500 hz.
Elementets magnet er helt fri for jern, og kobberringene er erstattet med sølv, som Børresen mener har mye bedre ledeevne. Metallkomponentene er også kryogenbehandlet for å skvise enda mer ledeevne ut av dem, og ultimativt sett bedre lyd.
Delefilteret er relativt enkelt, med to Tesla-spoler som man kjenner fra Ansuz PowerBox, med to inverterte spoler, som deler til Børresens bånddiskant. Den har en membtanmasse på ekstremt lave 0,01 gram, og strekker seg til 50 kHz.
Børresen M1 har også Ansuz Darkz Z2S dekoblingsføtter i zirconium mellom høyttalerne og de spesialdesignede stativene. Sammen med stativets komposittmateriale i NBCM (Natural Based Composite Material), demper det hele mer effektiv resonanser, og hystereris.
Kablingen innvendig er også Ansuz, Gold Signature i hele signalveien.
M1 er ikke i salg før oktober 2022, priset til 94000 Euro per par.