TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Børresens M1 prosjekt er ferdig

Den beste Børresen har laget.

forfatter
Publisert 08.07.22 - 11:30

Det unge Børresen Acoustics er nylig blitt en del av Audio Group Denmark og den kommende kompakthøyttaleren M1 er det første produktet under den nye forretningsparaplyen.

De kompakte M1 ble selvsagt påbegynt lenge før Audio Group kom inn i bildet, og Michael Børresen selv omtaler M1 som et drømmeprosjekt.

Høyttaleren er deres mest ambisiøse høyttalerprosjekt så langt, hvor målet har vært å få så mye som mulig ut av en liten høyttaler, ved å ikke holde tilbake noe.

BoerresenM1 OnStand FrontsSkewed 2Speakers HalfTotal
Boerresen M1 On Stand

Her har Børresen og teamet hentet fra øverste hylle hos Ansuz, Aavik og Børresen selv, og man finner kjente komponenter fra alle tre i M1. Som også har noen unike komponenter innenbords.

Ta for eksempel basselementet, som har fått en 3D-printet kurv i zirconium, som skal være stiv og samtidig vibrasjonsfri. Den er formet for at energien skal slippes fri uhindret, fra Børresens hittil mest avanserte membran.

BasketUnit SideView
Basket Unit

Den er satt sammen av fire laminerte lag, to i karbonfiber, et mellomlag med aramid i bikubemønster og til slutt et titanlag med Ansuz spesielle supreme belegg.

Sånn har Børresen klart å flytte potensielle resonanser vekk fra elementets arbeidsområde, som strekker seg opp til 2500 hz.

Crossover SideView
M1 delefilter

Elementets magnet er helt fri for jern, og kobberringene er erstattet med sølv, som Børresen mener har mye bedre ledeevne. Metallkomponentene er også kryogenbehandlet for å skvise enda mer ledeevne ut av dem, og ultimativt sett bedre lyd.

Delefilteret er relativt enkelt, med to Tesla-spoler som man kjenner fra Ansuz PowerBox, med to inverterte spoler, som deler til Børresens bånddiskant. Den har en membtanmasse på ekstremt lave 0,01 gram, og strekker seg til 50 kHz.

StandDarkz Skewed
Stand Darkz Skewed

Børresen M1 har også Ansuz Darkz Z2S dekoblingsføtter i zirconium mellom høyttalerne og de spesialdesignede stativene. Sammen med stativets komposittmateriale i NBCM (Natural Based Composite Material), demper det hele mer effektiv resonanser, og hystereris.

Kablingen innvendig er også Ansuz, Gold Signature i hele signalveien.

M1 er ikke i salg før oktober 2022, priset til 94000 Euro per par.

BoerresenM1 OnStand SideFrontSkewedLeft Total
Boerresen M1 On Stand
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
- Mindre og rimelige Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ut som om Sonos' planlagte Sub Mini blir forsinket noen måneder.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend