Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Børresen X1 kompakthøyttaler

Toveis stativhøyttaler til gunstigere pris.

Skrevet av / 07.02.24 - 10:10
Børresen X1 kompakthøyttaler

Hva er det med danskene? Det flate lille landet helt nord på kontinentet har flere høyttalerprodusenter per capita, enn noe annet land. Fortsetter de sånn, blir Danmark synonymt med røde pølser, Tivoli, Tuborg – og høyttalere.

De er gode på det, høyttalere altså, og det opplever vi stadig vekk på testrommet. Som kanskje får besøk av Børresen X1 snart, om alt går vår vei.

Børresen er nemlig blant de aller ferskeste danske produsentene av høyttalere. Selv om Michael Børresen har lang fartstid i bransjen, er det cirka ett kvarter siden han lanserte høyttalere med sitt eget navn i logoen.

Foto: Boerresen

Så langt har produksjonen stort sett dreid seg om påkostede high-end konstruksjoner, men for ikke lenge siden lanserte Børresen X-serien. Som er en rimeligere serie, men med mye av den samme teknologien som i de dyrere høyttalermodellene.

Aller rimeligst er blodferske Børresen X1, en liten toveis modell i X-serien, med de samme teknologiske løsningene som i de gulvstående versjonene.

Les også Børresens billigste gulvstående høyttaler Ny innstegsmodell med lavere pris.

Den har den samme karakteristiske formen med tre porter stikkende ut fra den smale baksiden.

Høyttalerne har en 4,5-tommers Børresen bass kombinert med deres bånddiskant laget for X-serien, i et relativt kompakt kabinett som måler smale 20 cm i bredden.

Foto: Boerresen

Høyden er oppgitt til 42 cm, og høyttalerne er faktisk hele 39 cm dype. Et par stativer finnes også til høyttalerne, som løfter det hele til en høyde på 113 cm.

Børresen oppgir frekvensresponsen til 50 Hz – 50 kHz, følsomheten er moderate 86 dB, og den nominelle impedansen er 6 Ohm.

X1 kan også leveres i hvitt, og høyttalerne er tiigjengelig i mars, priset til 5000 Euro. Legg til 1000 Euro for et par stativer.

Foto: Boerresen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top