Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sirkulær lyd fra Bluesound

Bluesounds første høyttaler med 360 graders lydbilde skal gi større lyd uansett plassering. Men mangler den ikke noe vesentlig?

Skrevet av / 04.11.22 - 09:25
Sirkulær lyd fra Bluesound

Bluesound har tatt mål for seg å gjøre det Sonos gjør, bare med enda bedre lyd. For eksempel støttes lyd opptil 192 kHz, hvor Sonos stopper på 48. Brukervennligheten er ganske lik, med omtrent samme type appstyring og multiromsfunksjoner. Med den høyttaleren Pulse M skiller derimot Bluesound seg fra Sonos.

360 graders lyd løser problemer

Pulse M gir nemlig et 360 graders lydbilde fra en enkelt høyttaler. Tanken er at flere i rommet kan få den samme lyden, og at du ikke trenger to høyttalere for å skape et stort lydfelt.

Les også Forbedret kjempekiller Den bitte lille strømmeforsterkeren Powernode fra Bluesound er blitt enda bedre, og er definitivt sterkest i klassen.

Du kan pare to høyttalere i stereo, og få enda større lyd. Et bedre valg for hi-fi-entusiaster, og høyttaleren kan kobles sammen med Bluesounds trådløse subwoofer SUB+ om du ønsker skikkelig bass i tillegg. Selv om vi blir lovet at høyttaleren skal klare seg fint på egenhånd.

Bluesound WM 230 Wall Mount with PULSE M-scaled
Veggfeste er ekstrautstyr. Det samme er gulvstativ. Foto: Bluesound

Pulse M har en såkalt Omni-Hybrid-design, som består av et 133 mm (5,25″) basselement vinklet 45 grader oppover, og to 19 mm (0,75″) diskanter som peker fremover, i 45 graders vinkel i forhold til hverandre. En forsterkereffekt på totalt 80 watt høres ikke veldig skremmende ut, men ved å unngå et energihungrig passivt delefilter bør man kunne få bra trøkk likevel. Som på alle moderne aktive høyttalere benyttes en digital lydprosessor (DSP) for å blant annet justere frekvensresponsen i forhold til lydtrykket. Mer bass ved lav lyd, for eksempel.

Bluesound PULSE M Rear Channels
Foto: Bluesound

Bluesound Pulse M som bakhøyttaler

Når vi lurer på om Bluesound likevel har glemt noe, er det fordi vi spent leser at et par Pulse M kan brukes som bakhøyttalere i et surroundsystem. Sammen med lydplanken Pulse Soundbar+. Vi vet jo at lydplanken støtter 360-lydformatet Dolby Atmos. Og når man ser det skrånende høyttalerelementet på Pulse M, skulle man jo tro at denne kan gi såkalt «upfiring» Dolby Atmos-lyd. Altså at den tar høydeinnholdet i Atmos-lydsporet og retter det opp mot taket, hvorpå det reflekters ned på lytteren. Som da får en ekte følelse av å høre lyd fra oven.

Bluesound PULSE M Rear-scaled
Bluesound Pulse M støtter både kablet Ethernet og trådløs WiFi. Foto: Bluesound

Det har en stund gått spekulasjoner i når Sonos kommer med en slik høyttaler, og her trodde vi ærlig talt at Bluesound hadde kommet dem i forkjøpet. Men Dolby Atmos står ikke nevnt noe sted i verken pressemeldingen eller på hjemmesiden. Derimot står det at filmentusiaster og gamere kan bruke Pulse M som bakhøyttalere i en Bluesound hjemmekinogruppe «for å skape en ekte omsvøpende (immersive) opplevelse».

Her kan det se ut som om Bluesound har gått glipp av en stor mulighet, dette må vi komme til bunns i.

Bluesound PULSE M white
Foto: Bluesound

Pris og tilgjengelighet

Bluesound Pulse M kan kjøpes nå, og koster 5998 kroner for én.

Mer info: hifiklubben.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top