Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Beosound Stage er Bang & Olufsens første lydplanke

Og den blir faktisk rasende billig (til B&O å være)!

Skrevet av / 02.09.19 - 22:19
Beosound Stage er Bang & Olufsens første lydplanke

Bang & Olufsen lager noen av de flotteste TV-ene på markedet, både når det gjelder design og materialvalg så vel som bilde- og lydkvalitet. At lyden er i særklasse  kan vi skrive under på etter å ha testet eksklusive modeller som BeoVision Avant og Beovision Eclipse med godt resultat.

Den siste tiden har B&O hatt et samarbeid med koreanske LG Display på bildesiden, mens de selv har konsentrert seg om design, lyddelen og «innpakningen» av det hele. Det har resultert i superlekre, men akk så kostbare flaggskip-skjermer som Beovision Harmony. 

Mange har nok fundert på når Bang & Olufsen ville komme ned på «landjorda», og bruke sin erfaring og know-how til å lage en frittstående lydplanke som kan brukes med andre TV-merker. Nå kommer den endelig, og prisen blir faktisk ganske overkommelig: Cirka 15.000 13.000 kroner er definitivt mer på linje med konkurrentene enn tidligere B&O-kreasjoner…

Beosound Stage

Bang & Olufsens aller første lydplanke har fått det velklingende navnet Beosound Stage, skapt for å «iscenesette» gode lydopplevelser for enhver moderne TV som har HDMI med ARC lydreturkanal..

Lydplanken er 110 centimeter bred  – omtrent like bred som en 50 tommers TV – og har en tiltalende design med myke linjer.  Standardutgaven er kledd i sølv- eller bronsefarget aluminium og svart høyttalerstoff, men kan også bestilles i en enda mer påkostet «smoked oak» utførelse med eikefiner og eksklusive stoffkvaliteter (sort eller grått/varm beige stoff fra KVADRAT).

Det er danske NORM Architects som har stått for formgivningen. Utseendet er definitivt lekker: Med sine avrundede kanter og høyttalerstoff i ulike farger, vil nok dette være en sikker vinner i designbevisste hjem. Den kan ligge på benken, men de fleste vil nok foretrekke å veggmontere den.

Lydhøre entusiaster er naturlig nok mest interessert i «innmaten» og hvilke krefter som ligger gjemt under panseret: Med 11 høyttalerelementer og 550 watt forsterkerkraft bør Beosound Stage kunne lage liv og røre i hjemmekinoen, så vel som å spille musikk på en overbevisende måte. Godt nok – i følge B&O – til å klare seg uten separat subwoofer eller surroundhøyttalere (men så langt Lyd & Bilde erfarer har den ingen virtuelle «høydekanaler» innebygd).

Lydplanken støtter etablerte lydformater som Dolby TrueHD og Atmos. Den skal også være en kapabel stereohøyttaler med støtte for både Bluetooth, Chromecast og AirPlay 2. Dermed bør Beosound Stage kunne fungere bra til både film og musikklytting, og således kunne være et midtpunkt i stua.

Kan integreres med LG C9 OLED TV

Beosound Stage er kompatibel med enhvert moderne TV som støtter HDMI ARC / eARC (lydreturkanal). Parallelt med dette er den også spesielt forberedt for å kunne brukes sammen med LGs C9 OLED-TV-er (2019). Ved hjelp av en egen Ethernet-tilkobling kan man da styre LG C9-serien og Beosound Stage integrert via den eksklusive fjernkontrollen Beoremote One (ekstrautstyr).

Pris og tilgjengelighet

Beosound Stage slippes senere i høst, og prisen blir overraskende hyggelig til B&O å være: Ca 15.000 13.000 kroner for Beosound Stage i standard utgave (aluminium med svart stoff), mens deluxe utgaven i mørk eik vil koste ca 22.500 20.000 kroner.

https://www.bang-olufsen.com/da/hoejttalere/beosound-stage

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top