Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

Skrevet av / 08.04.19 - 14:10
Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Bang & Olufsen trakk ikke en kanin, men en hel TV opp av hatten under åpningen av Milano-designmessen Salone del Mobile i dag. Nærmere bestemt en 77-tommers OLED-tv med navnet Beovision Harmony!
Det har gått halvannet år siden B&O presenterte sin forrige TV-nyhet, Beovision Eclipse, en 55-65” OLED-TV med 4K-oppløsning. 55″ og65” er ikke spesielt stort i high-end målestokk, så da vi ble invitert til Milano for å se ”en stor, men hemmelig nyhet,” skapte det forventninger om en ny TV i jumboklassen! Arena for lanseringen er den tradisjonsrike designmessen Salone del Mobile som åpner i dag.

Beovision Harmony er i likhet med Eclipse laget i tett samarbeid med LG, som leverer bildepanelet (nærmere bestemt en LG OLED77C9), mens B&O står for design og lyd. Det var en vellykket oppskrift i Eclipse sitt tilfelle, men denne gangen har B&O tatt det enda lengre.

Beovision Harmonys partytriks er at skjermen kan gjemmes (delvis) vekk, når TV-en ikke er i bruk. Omtrent slik en sommerfugl åpner sine vinger, folder frontene av aluminium og eikelameller se gut, hvorpå selve skjermen hever seg til synshøyde. Når TV’en går i standby går koreografien i motsatt rekkefølge. Når Beovision Harmony er slått av eller bare spiller musikk, hviler den syltynne OLED-skjermen nede på gulvet, delvis tildekket av frontdekslene.

Tar mindre plass visuelt

”En stor skjerm er sjelden velkommen i innredningen i hjemmet. Med Beovision Harmony ønsket vi å skape en meningsfylt gjenstand til hjemmet, som tar mindre plass rent visuelt, men derimot forvandles til et møbel som man kan knytte seg til følelsesmessig”, sier John Mollanger, Bang & Olufsens Executive Vice President for Brand and Markets.

Som seg hør og bør for en TV fra B&O er lyden satt i høysetet. Bak de bevegelige frontene er det fullstappet med teknologi, deriblant et fullaktivt, DSP-basert trekanals-lydsystem. Skjermen er som sagt i 77” størrelse og med 4K-opløsning. Og med et OLED-panel loves det formidabel bildekontrast.
Ideen med å skjule skjermen er langt fra ny. Bang & Olufsen trekker selv linjen tilbake til Capri-serien fra 1959, hvor tv og radio var skjult i et teak-kabinett, og hvor man kunne gjemme elektronikken bak et lokk.
I tillegg til å legge stor vekt på lydkvaliteten er Beovision Harmony utstyrt med integrerte musikktjenester som Tune-In og Deezer. Man kan også streame fra sin smartmobil via Bluetooth, Apple Airplay 2 og Chromecast. Beovision Harmony bruker for øvrig LG’s webOS 4.5 som Smart TV plattform, og gir adgang til populære streamingtjenester som Netflix, Amazon og YouTube.

Kan drive opptil åtte BeoLab 90

Om de tre innebygde høyttalerkanalene ikke er nok, kan Beovision Harmony selvsagt utvides til fullblods surroundlyd om man ønsker. En innebygd 7.1 surround-dekoder gjør det mulig å ”drive” opptil åtte aktive Beolab høyttalere op til åtte Beolab højtalere, slik som Beolab 18, Beolab 50 eller ¬– hvis penger ikke er noe problem ¬– toppmodellen Beolab 90.

Man kan koble opptil 8 ekstra høyttalere til BeoVision Harmony. Her vist med Beolab 50. (Foto: Bang & Olufsen)

Designklassikere i Milano

Beovision Harmony står utstilt på møbel- og designmessen Salone del Mobile i Milano fra 9. til 14. april som en del av utstillingen ”93 år med magi: en dialog mellom fortid og nåtid.” Bang & Olufsen har arbeidet tett med museer og samlere for å skape en udstilling med et utvalg av historiske produkter. Her finner man alt fra 1930-klassikere som Hyperbo 5 RG Steel og bakelittradioen Beolit 39,til 70 og 80-tallets designfavoritter som platespilleren Beogram 4000 og lydsystemet Beosound 9000. Også Capri TV-en inngår som en del av utstillingen.

Priser og tilgjengelighet

Beovision Harmony er tilgjengelig i Bang & Olufsen-butikker fra oktober 2019. TV’et leveres med enten en front af eik og aluminium eller Grey Melange-stoff og aluminium. Norsk pris er ikke bekreftet, men den går for 18.500 euro. Beovision Harmony fås med både gulvstand og veggbeslag.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

Slik er Panasonics nye "Fire TV"

Møt neste generasjons MiniLED-teknologi fra Sony.

0
Scroll to Top