Nyhet

Beosound A1 blir enda bedre

Den lille Beo-høyttaleren kommer i ny drakt.
forfatter

Den bærbare Beosound kommer i ny drakt med flere funksjoner. Den ligner på originalen vi testet og ble begeistret for i 2016, men Bang & Olufsen har gitt Beosund A1 en kraftig overhaling. Både utvendig og innvendig.

Høyttaleren er redesignet av industridesigner Cecilie Manz, og vekten er nede i 558 gram, mens diameteren er 13,3 cm, og høyden 4,6 cm.

Redesigningen av høyttaleren har flyttet knappene til en mer hensiktsmessig plass, nærmere bæreremmen, og innvendig har den fått to oppgraderte høyttelelementer og 30 w effekt til hver av dem, fior bedre lyd i alle retninger.

Les også: Trådløse høyttalere for hjemmeferien

Vanntett

Alexa stemmestyringing er også nytt, og Alexa skal kunne aktiveres – i markeder der Alexa er tilgengelig, fra en avstand opptil fem meter.

I følge B&O er Alexa aktiv i  opptil tre timer etter at den er slått av.

Fikk du med deg denne? Akustikk-skolen med Bang & Olufsen

Høyttaleren har IP67-sertifisering som betyr at den er vanntett 1 meter i 30 minutter, og det betyr også at den tåler en sprut.

Stereo med to A1

Et kraftigere batteri på 3000 mAh gir opptil 18 timer med musikk, og de tre innebyggede mikrofonene skal gi bedre lyd på samtaler og nettmøter. Det er også mulig å koble sammen to Beosound A1 i stereo.

Det finnes også en app til høyttaleren for oppsett og slikt, og den støtter Fast Pairing på iOS og Android-enheter, og bruker Bluetoothn 5.1.

Prisen for A1 i grått – Grey Mist – eller sort, er 3000 kr.

Har du sett B&Os første lydplanke?

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.