Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Audio Pro setter fart på lyden hos Koenigsegg

Trådløse høyttalere gir lyd fra oven hos den svenske sportsbil-produsenten.

Skrevet av / 14.04.23 - 09:00
Audio Pro setter fart på lyden hos Koenigsegg

Koenigsegg er nok først og fremst kjent for sine svært eksklusive superbiler, som lages på spesialbestilling til oljesjeiker, oligarker og andre velbeslåtte motor-entusiaster verden over. Selskapet ble startet i 1994 av Christian von Koenigsegg, med ambisjonen om å lage «verdens beste sportsbil».

Bilprodusenten utenfor Ängelholm i Skåne, Sverige liker også å ta vare på sine ansatte, blant annet gjennom musikk til arbeidet. Når Koenigsegg nylig skulle oppgradere lyden i sine lokaler, tok de kontakt med svenske Audio Pro, som har levert et trådløst høyttalersystem.

Audio Pro og Koenigsegg

– Selvfølgelig var vi veldig smigret over å bli kontaktet av et selskap med deres rykte, forteller Jens Henriksen, CCO i Audio Pro. – For meg representerer Koenigsegg «det beste av det beste» og selvfølgelig er det fantastisk å være en av deres leverandører, selv om det ikke er til bilene deres. I hvert fall ikke ennå, – men vi jobber med det! – ler Jens spøkefullt.

Høyttalerne som er installert hos Koenigsegg kommer fra Audio Pros Business-sortiment, deriblant høyttalerne SP-3 og subwooferen SUB-3. Disse kan monteres via el-skinner i taket sammen med den vanlige kontorbelysningen – noe som forenkler utplassering av høyttalere rundt om i lokalet. Strømmen hentes da direkte fra el-skinnene, mens lyden spilles av via Audio Pros eget Wi-Fi / Multirom system.

Audio Pro Business, Koenigsegg, 8 Audio Pro Business, Koenigsegg, 9
<
>
De trådløse høyttalerne Audio Pro SP-3 kan montere og posisjoneres via strømskinne i taket. (Foto: Audio Pro)
Les også Hva gir best lyd, Wi-FI eller Bluetooth? Audio Pro har laget en ny videoserie som forteller hvorfor du skal velge Wi-Fi foran Bluetooth.

Koenigsegg forteller at de holder på å utvide sitt eksisterende hovedkvarter med en ny produksjonshall, og mest sannsynlig vil de planlegge for Audio Pros trådløse lyd her også.

Mer info på https://www.audiopro.com/sv/audio-pro-business/

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

Nye utendørshøyttalere for sommersesongen

PMC senker prisen på skikkelig bass

Her er Lyngdorfs nye høyttaler

Vi hørte Linns nye høyttaler

Nå lager de høyttalere også

Scroll to Top