Anbefalte høyttalere

Du får ikke god lyd med dårlige høyttalere. Her er våre beste anbefalinger fra 2.000 til 13.000 kroner.
Test av buchardt_audio på Lyd & Bilde
forfatter

Sommeren har ikke akkurat vært noen solskinnshistorie sett med norske øyne, og den trådløse reisehøyttaleren du kjøpte til ferien har kanskje ikke blitt brukt så mye. Derimot blir det mye innetid, og da kan det være deilig å slappe av med virkelig god lyd i stua. Da holder det ikke med en liten reisehøyttaler.

Skikkelige høyttalere av den tradisjonelle sorten gir langt bedre lyd, og det trenger heller ikke å være veldig dyrt. Her er våre beste tips, med anbefalte kjøp fra rundt 2.000 til 15.000 kroner pr. par.

*NB: Alle disse høyttalerne trenger forsterker og kabler!*

Les også: Slik plasserer du høyttalerne

Les også: Test av 5 forsterkere med nettverksstrømming


 

Kompakthøyttalere:

1.995 kr pr par: Tannoy Mercury V1i – fortsatt et kupp

tannoy-v1i

Høydepunkter: Toveis kompakthøyttaler, 45Hz-53kHz, 86dB/8ohm

Vi testet denne krabaten i 2013, og vi har fremdeles ikke hørt noe bedre til prisen. Dett er det største kuppet under 2.000 kroner vi vet om.

Utdrag fra testen:
”Her mangler bare de aller minste nyansene, før høyttaleren kunne målt muskler med andre til tre ganger prisen! Mercury V1i er rett og slett et kanonkjøp!”

Les testen her.

 

3.995 kr pr par: PSB Imagine XB – liten, men rå

PSB_Imagine_XB

Høydepunkter: Toveis kompakthøyttaler, 55Hz-23kHz, 89dB/8ohm

Grunnen til at den ble ”Beste kjøp” tidligere i år var høyttalerens friske og energiske spillestil, med et lydbilde som gikk utover dens egne fysiske mål.

Utdrag fra testen:
”Her får du en plasseringsvennlig sak som glir rett inn i bokhylla. Bassen låter større enn man tror, og basstonene leveres definert og raskt. Overtonene er kanskje de mest distinkte blant noen av testens høyttalere, som gjør PSB til et meget friskt pust.”

Les testen her.

 

5.996 kr pr par: Bowers & Wilkins 685 S2 – musikalsk multitalent

Bowers-Wilkins-685-S2_1

Høydepunkter: Toveis kompakthøyttaler, 52Hz-22kHz, 87dB/8ohm

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor denne ble ”Best i test”, takket være sine allsidige egenskaper.

Utdrag fra testen:
” Musikken gjengis i flere «lag» der detaljer man ellers ikke legger merke til, kommer tydelig frem i lydmiksen. Og det skjer uten at lyden blir for skarp i toppen eller slitsom å høre på.”

Les testen her.

 

10.000 kr pr par: Buchardt Audio S300 – en liten sværing

S300-sorthvid

Høydepunkter: Toveis kompakthøyttaler, 33Hz-30kHz, 87dB/4ohm

Beskjedne av størrelse til tross, de danske S300 kan spille opp til dans i selv en stor stue.

Utdrag fra testen:
”Selv min yndlings-stresstest, «Pestilence and Plague» fra Judas Priests «Nostradamus» ble spilt på fullt trykk uten at elgitarer og kor fløt sammen. At S300 er avslørende, bevitnes også av at mange av dem allerede benyttes i lydstudioer.”

Les testen her.


 

Gulvhøyttalere:

5.495 kr pr par: System Audio Saxo 30 – lynrask spreking

SA_Saxo30

Høydepunkter: Toveis bassrefleks, 55Hz-25kHz, 89dB/4-8ohm

Hvis du klarer deg med en litt slank bassgjengivelse, byr Saxo 30 på sprek lyd, takket være sin rytmikk og hurtighet som er få forunt.

Utdrag fra testen:
”Vi har hørt diskantgjengivelse med enda mer luft, men helhetlig låter SA-høyttalerne bedre enn mye annet. Den energiske, men litt slanke bassen gjør høyttalerne dessuten til et meget godt utgangspunkt med en subwoofer i for eksempel et hjemmekinooppsett.”

Les testen her.

 

6.995 kr pr par: Q Acoustics 2050i – massevis av detaljer

q-acoustic-2050i

Høydepunkter: Toveis bassrefleks, 44Hz-22kHz, 92dB/6ohm

De har gått opp en tusenlapp siden første gangen vi testet dem, men er fremdeles blant de beste høyttalerne under 10.000 kroner. Det beviste de sist vi hadde dem inne, da i et surroundoppsett.

Utdrag fra testen:
”Her er det massevis av sprut og liv i både strenge- og blåseinstrumenter, mens piano får en naturlig og fyldig klang. Kort og godt mer detaljer og større realisme fra topp til bunn.”

Les testen her.

 

9.990 kr pr par: PSB Imagine X2T – potent som få

PSB_990

Høydepunkter: Treveis bassrefleks, 30Hz-23kHz, 90dB/8ohm

Når det kommer til stor og potent lyd, uten at det bikker over mot det vulgære, har PSB laget en særdeles vellykket høyttaler i X2T.

Utdrag fra testen:
”Lyden er stor og fyldig, med realistisk dybde og rom. X2 PSB Imagine X låter egentlig bedre enn gulvhøyttalere i denne prisklassen har rett til!”

Les testen her.

 

12.990 kr pr par: Klipsch Reference Premiere RP-280F

Klipsch_RP-280F_990

Høydepunkter: Toveis bassrefleks, 32Hz-25kHz, 98dB/8ohm

Skal du spille høyt og rent, er det ingen som gjør det som Klipsch. RP-280F er en perfeksjonert allround-høyttaler, som tar det meste på strak arm.

Utdrag fra testen:
”Høyttalerne låter strammere enn regjeringens kulturbudsjett, de går dypt i bassen og slår hardt og brutalt når de skal. Klem til med skikkelig rock n roll, og du vil få lyst til å erstatte kulegrillen med flammekaster!”

Les testen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.