Search
Generic filters

Lekkasje: WH-1000XM4 – Har Sony gjort en stor tabbe?

Nye støydempende hodetelefoner skal ha enda lengre batteritid. Men til hvilken pris?

Sony WH-1000XM4

Hvis du spør meg om hvilken støydempende hodetelefon jeg vil anbefale, så er svaret nesten alltid Sony WH-1000XM3. WH-1000XM4

Hvis du deretter spør meg om hvorfor, så er det selvsagt det samme svaret som alle andre gir: det finnes ingen hodetelefon på markedet med bedre støydemping. Vel, det er halve svaret. Den andre grunnen er at WH-1000XM3 er de kraftigste trådløse hodetelefonene jeg vet om. Nest etter Nura Nuraphone, men de er bare aktuelle om du er glad i å ha på deg både ørepropper og øreklokker samtidig (jepp, de er sære).

Fordelen med kraft

Av normale hodetelefoner er det bare Sony-ene som varter opp med øredøvende og beinknusende lydtrykk, mens det hele tiden er full kontroll på basspumpa. La gå, så låter de i varmeste laget lydmessig, men det er bare å temme bassen litt i app-innstillingene. Forsterkerkraften er der fortsatt, og du vil spesielt sette pris på den når du skal høre klassisk musikk eller se uproffe YouTube-videoer med altfor lav lyd på. Da får du nemlig skrudd lyden høyt nok likevel. Dette er det største ankepunktet mot trådløse hodetelefoner, men som dagens beste støydempende Sony-hodetelefon altså er immun mot.

Sony WH-1000XM4
Lekkede bilder av Sony WH-1000XM4.

Ny modell lekket: WH-1000XM4

Når det kommer til lekkasjen fra det brasilianske telekommunikasjonsbyrået Anatel av arvtakeren, så er det ikke veldig mange detaljer som kommer frem. Den første er at hodetelefonene ikke får et helt nytt navn, men rett og slett blir WH-1000XM4.

Dernest at den får Bluetooth 5. Noe annet ville vært idiotisk.

Hvorvidt selve støyreduksjonen er enda bedre enn før, vil tiden vise. Den er allerede den beste på markedet.

Økt batteritid

Men deretter kommer et stykke informasjon, som mange nok mener er positivt, men som gjør meg smått bekymret: Batteritiden er økt fra 30 til 40 timer. Andre steder står det at batteritiden på forgjengeren er 36 timer, men dette er med støydemping avslått. En økning på 33 prosent er derfor riktig. I seg selv er det selvsagt positivt, men hvordan får de det til?

Vel, siden det er lyden som krever mest energi, er det mest nærliggende å tro at man har gått ned på forsterkerkraften. Jeg håper det ikke er slik. For mens jeg aldri har hatt noen klager på batteritiden på M3-modellen, så er det situasjoner hvor jeg finner den ekstra kraften kjærkommen. Går man ned på kraften for å tyne ut noen ekstra timer, så spørs det om ikke det er et for stort offer.

Tiden vil vise, men det er i hvert fall ikke et større batteri som sørger for den lengre spilletiden. Strømforbruket er nemlig oppgitt til 2 watt, mot dagens 8 watt. Og mye mer energieffektiv er ikke Bluetooth 5 over 4.2.

Blir det plass til en modell over?

Dersom Sony faktisk har valgt å gå ned på forsterkerkraften for å få bedre batteritid på WH-1000XM4, så ytrer jeg herved mitt offisielle ønske om å få en støydempende og trådløs variant av en enda bedre hodetelefon, som MDR-Z7. Tenk en støydempende hodetelefon til 6-7.000 kroner, hvor man ikke tar hensyn til noe annet enn den absolutt beste ytelsen!

Speak to chat

En annen nyhet med Sony XM4 skal være en såkalt “speak to chat”-funksjon. Antakelig kan man vekke Google- eller Apple-assistenten med stemmen, i stedet for å holde inne en knapp.

Når WH-1000XM4 kommer vites ikke, men alle forgjengerne ble lansert i august. Så hvis vi skal gjette…

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.