Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Tre nye true wireless fra Jabra

I den nyeste generasjonen av hodetelefoner i Elite-serien er målet at det skal finnes noe for alle

Skrevet av / 01.09.21 - 15:50
Tre nye true wireless fra Jabra

Hodetelefonene er laget for tre forskjellige typer brukere: Pro, active og core.

«I dag er vi mer tilkoblet enn noen gang. Kravene om å kunne bevege seg fritt og ta imot samtaler og lytte på musikk på hvor som helst, har presset innovasjonstakten på true wireless-hodetelefoner for å sikre utmerket lyd- og samtalekvalitet uansett plass og aktivitet. Med Elite 7 Pro, Elite 7 Active og Elite 3 beviser vi nok en gang at vi leder den teknologiske utviklingen på området», sier René Svendsen-Tune, VD i Jabra.

Jabra Elite 7 Pro
Elite 7 Pro – absolutt toppkvalitet ifølge Jabra (Foto: Jabra)

Flaggskipet i trekløveren, Elite 7 Pro, skal være øreproppene for de som ønsker lyd og samtaler i toppkvalitet. Her kombineres benledningsteknologi i fire kraftige mikrofoner sammen med Jabras algoritmer i noe som Jabra har kalt Jabra MultiSensor Voice. Benledningsteknologien fungerer slik at den ved hjelp av en sensor fanger vibrasjonene som oppstår i kjevebeinet når man snakker. Signalet blir så blandet med lyden av omgivelsene som tas opp av mikrofonene før støyen blir blokkert. Dette skal da gjøre at du enkelt kan ha en vanlig telefonsamtale også i vindfulle og bråkete omgivelser som t-banen, høylytte kaféer eller lignende uten at personen du snakker med blir forstyrret av støy fra omgivelsene.

Det er også justerbar aktiv støyreduksjon (ANC). Via Hear Through i appen Jabra Sound+ kan du selv tilpasse hvor mye lyd fra omgivelsene du vil slippe igjennom. I samme app kan du teste ut med forskjellige lyder som Jabras programvare MySound bruker for å skape en personlig musikkopplevelse som er skreddersydd for deg.

Elite 7 Pro er oppgitt til å være 16 prosent mindre enn Jabra Elite 75T som tidligere var selskapets minste hodetelefon og som scoret høyt hos oss. Ørepoppene har ni timers spilletid med aktiv støyredusering, og med ladningsetuiet skal dette angivelig utvides til 35 timer. Det er også støtte for Alexa, Siri og Google Assistant* (*kun Android).

Elite 7 Pro har IP57-sertifisering.

 

Elite 7 Active – valget for den aktive

Det er viktig å ikke gi etter for latskap, og Jabra oppfordrer til aktivitet med ShakeGrip – et design uten vinger og teknologi med flytende silikongummi skal gjøre at proppene sitter godt fast selv under harde og svette treningsøkter.

Dette er også true wireless-ørepopper som har den samme lydkvaliteten som Elite 7 Pro, med blant annet justerbar ANC for å effektivt kunne stenge ute forstyrrende lyd når du trenger å fokusere på treningsstudioet.

Spesifikasjone for batteritid er de samme som for flaggskipet i trekløveren, og for den aktive har disse også støtte for Alexa, Siri og Google Assistant* (*kun Android). IP-sertifiseringen er også den samme. Undertegnede kjenner at det kunne vært på tide med en test av dette til høsten…

Elite 3
Med Elite 3 lover Jabra mye lyd for pengene. De kan fås i fargene Dark Grey, Light Beige, Lilac og Navy (Foto Jabra).

Mye lyd for pengene med Elite 3

Jabra ønsker å gi alle tilgang til god lyd til en fornuftig pris, og med Elite 3 hevder de å gjøre nettopp det. Takket være fire mikrofoner skal den «siste ut» i trekløveren, levere bedre lyd og samtalekvalitet enn andre produkter i samme prisklasse. Med 6 mm store høyttalerelementer loves det kraftig lyd. Hodetelefonene byr på lydisolering med HearThrough awareness-teknologi og i appen JabraSound+ skal man kunne tilpasse lyden for både samtaler og musikk.

Jabra ser for seg at dette for mange kan være deres første hodetelefoner, og derfor legger de til flere farger å velge mellom for å kunne lokke et nytt publikum: Dark Grey, Light Beige, Lilac og Navy.

Elite 3 har sju timers batteritid, og med ladningsetuiet skal dette utvides til 28 timer. Øreproppene har IP55-sertifisering.

Pris og tilgjengelighet:

Elite 3 finnes i butikkene fra i dag med en prislapp på 899 kroner, mens Elite 7 Pro har en pris på 2.199 kroner og Elite 7 Active koster 1.999 kroner, disse kommer i butikkene fra den 1. oktober.

www.jabra.no

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top