Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Tilpasser lyden til ørene dine

AKG og Quincy Jones har slått seg sammen igjen, denne gangen med en unik hodetelefon som kalibrerer lyden etter lytterens ører.

Skrevet av / 27.01.15 - 11:58
Tilpasser lyden til ørene dine

Elektronikk innebygget i hodetelefoner er ikke noe nytt. Alle hodetelefoner med aktiv støydemping, bruker små mikrofoner og elektronikk for å analysere støyen, som så utlignes ved hjelp av elektronikken i hodetelefonene.

I noen tilfeller justerer også elektronikken frekvensgangen, for eksempel for å kompensere for rumlingen fra togskinner eller susingen fra en flykabin.

Hos AKG har man tenkt annerledes for i den kommende N90Q, har de laget en elektronisk krets – TruNote – som bruker mikrofoner til å måle hvordan frekvensresponsen arter seg når du har dem på hodet. To mikrofoner i hver øreklokke måler frekvensene og kompenserer for avvik mens spesielt utformede øreputer og membraner skal dempe refleksjoner.

Hodetelefonen er utviklet sammen med Quincy Jones, hvis hodetelefoner vi har testet tidligere, og designet er laget i samarbeide med Quincys datter Kidada.

AKG N90Q er den første hodetelefonen med TruNote-teknologien, og kommer i salg i sommer, mens flere modeller med samme teknologi ventes å komme senere i år.

N90Q_FrontShot_01

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Støyreduserende ørepropper fra OnePlus

Rimelige ørepropper fra Redmi

Ørepropper: Audio-Technica lover kremlyd

Hodetelefoner leser hjernen din

0
Scroll to Top