Search
Generic filters

Tilpasser lyden til ørene dine

AKG og Quincy Jones har slått seg sammen igjen, denne gangen med en unik hodetelefon som kalibrerer lyden etter lytterens ører.

Elektronikk innebygget i hodetelefoner er ikke noe nytt. Alle hodetelefoner med aktiv støydemping, bruker små mikrofoner og elektronikk for å analysere støyen, som så utlignes ved hjelp av elektronikken i hodetelefonene.

I noen tilfeller justerer også elektronikken frekvensgangen, for eksempel for å kompensere for rumlingen fra togskinner eller susingen fra en flykabin.

Hos AKG har man tenkt annerledes for i den kommende N90Q, har de laget en elektronisk krets – TruNote – som bruker mikrofoner til å måle hvordan frekvensresponsen arter seg når du har dem på hodet. To mikrofoner i hver øreklokke måler frekvensene og kompenserer for avvik mens spesielt utformede øreputer og membraner skal dempe refleksjoner.

Hodetelefonen er utviklet sammen med Quincy Jones, hvis hodetelefoner vi har testet tidligere, og designet er laget i samarbeide med Quincys datter Kidada.

AKG N90Q er den første hodetelefonen med TruNote-teknologien, og kommer i salg i sommer, mens flere modeller med samme teknologi ventes å komme senere i år.

N90Q_FrontShot_01

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker