Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Bedre lyd og klarere stemme med Technics AZ80 og AZ60M2

Technics lover klarere samtaler og bedre støydemping enn noensinne, med de helt nye flaggskip-øreproppene EAH-AZ80 og de oppdaterte EAH-AZ60M2.

Skrevet av / 22.05.23 - 13:37
Bedre lyd og klarere stemme med Technics AZ80 og AZ60M2

Technics er klar med to nye støykansellerende øreproppmodeller. Flaggskipet EAH-AZ80 har vi spesielt høye forventninger til, og kommer snart med en test av. Så får vi dessuten en ny versjon av en favoritt i sin klasse, EAH-AZ60M2. Begge er laget for de som ønsker topp lydkvalitet og komfort, men også best mulig samtalelyd under mobil- og videosamtaler.

Best lyd med flaggskipet

De to nye modellene har veldig mye til felles, men skilles ved at den dyrere AZ80 har en større driver, med en membran på 10 mm, mot 8 mm for AZ60M2. Dermed forventer vi en bedre, mer dynamisk lyd fra storebror.

Les også Fabelaktig Technics Technics utstråler selvsikkerhet med EAH-AZ60.

Derimot støtter de begge den gode LDAC-kodeken. Som i teorien går helt opp til 24-bit / 96 kHz, men da er det viktig å understreke at dette ikke er lossless lydkvalitet. Du får derimot nesten lossless opp til 16-bit /44 kHz, som uansett er veldig bra for Bluetooth-lyd å være.

EAH-AZ80 driver-enhanced
EAH-AZ80 har større driver med 10 mm membran. Foto: Technics

JustMyVoice isolerer stemmen

Technics har utviklet en teknologi de kaller JustMyVoice. Kort fortalt plukkes brukerens stemme opp av dedikerte mikrofoner, mens et par andre spesielle mikrofoner fanger og undertrykker støy utenfra Brukerens stemme isoleres effektivt med såkalt stråleforming.

Resultatet er at brukerens stemme kommer klart gjennom til mottakeren, enten man sitter i en vindfull bilkupé eller holder et møte på en støyende kafé. Ifølge Technics selv, i hvert fall.

Technics EAH-AZ80 black-enhanced Technics EAH-AZ80 silver-enhanced
<
>
EAH-AZ80. Foto: Technics

Markedets beste støykansellering?

Begge øreproppmodellene har Dual Hybrid støykansellering fra Technics. Resultatet skal være klasseledende støydemping, takket være en kombinasjon av både digitalt og analogt filter, samt høykvalitets mikrofoner. Alt dette for å kansellere støy både fra utsiden og innsiden av øreproppene.

Les også De beste budsjettproppene Technics EAH-AZ40 gjør så mye riktig, at man kan lure på hvorfor man skal bruke mer penger.

Technics understreker at effekten varierer fra person til person, blant annet på grunn av formen på ørene. Derfor skal man prøve ut de ulike øreputene som følger med, for å finne de som passer best. Deretter brukes Technics Audio Connect-appen til å finjustere.

Technics EAH-AZ80 lifestyle-enhanced
Multipunkt med tre enheter samtidig. Foto: Technics

Omgivelseslyd

Når du vil høre omgivelsene rundt deg, finnes to moduser: “Natural Ambient” og “Attention”. Den første fanger hele omgivelsene, mens den siste fanger hovedområdet til menneskestemmer. Så du hører når folk snakker til deg, men ikke nødvendigvis når fuglene kvitrer i skogen rundt deg.

Technics EAH-AZ60M2 blue-enhanced Technics EAH-AZ60M2 black-enhanced Technics EAH-AZ60M2 silver-enhanced
<
>
Technics EAH-AZ60M2. Foto: Technics

Multipunkt

Begge øreproppmodellene, som forresten begge har IPX4 vannavvising, har multipunktstilkobling, og der hvor de fleste andre er begrenset til to enheter samtidig, klarer Technics tre. For eksempel mobil, nettbrett og laptop. Dermed kan du høre på musikk på den ene, snakke gjennom den andre, og gjennomføre nettmøter med den tredje. Og hele tiden vite at lyden kommer gjennom øreproppene, når du veksler mellom oppgaver på tvers av enhetene.

Lang batteritid

Batteritiden på begge øreproppmodellene er oppgitt til 7,5 timer uten støyprosessering, mens den faller til 7 timer med støydemping eller omgivelseslyd aktivert. 24-25 timer ekstra fra ladekrybben kommer også godt med.

Technics EAH-AZ60M2
Du kan trene med øreproppene, takket være IPX4-sertifisering. Det finnes derimot mer spesialiserte ørepropper til formålet. Foto: Technics

Technics EAH-AZ80 og EAH-AZ60M2: Pris og tilgjengelighet

Technics EAH-AZ60M2 vil koste ca. 250 euro, mens EAH-AZ80 havner på 300 euro. Begge er tilgjengelig “snart”. Vi har allerede fått AZ80 til test, og er spent på hva vi hva den får til!

Mer info: technics.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Scroll to Top