Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nytt Sony “true wireless” flaggskip kommer snart

Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet

Skrevet av / 25.02.21 - 09:49
Nytt Sony “true wireless” flaggskip kommer snart

Det som påstås å være et fotografi av Sonys siste generasjon nye ørepropper WF-1000XM4, har lekket online.

Det er i så fall ikke veldig overraskende, all den tid nårævende flaggskip WF-1000XM3 ble lansert tilbake i juli 2019. De var best i klassen på støydemping, men to år er lenge i denne bransjen og Sony-ene er ikke lenger våre foretrukne ørepropper. De er fortsatt veldig bra, men på eksemplarene vi har testet forekommer det innimellom bittesmå dropouts i form av småknitring. Akkurat ofte nok til at det kan være smått irriterende, noe konkurrentene for lengst har løst.

Øreproppene var også store, og de hadde ikke noe sertifikat for vannavvisning (IPX).

Det nåværende flaggskipet WF-1000XM3 er store ørepropper. Hvis ryktet av WF-1000XM4 stemmer, blir de vesentlig mer diskré. Foto: Sony

I fjor kom sportsproppene WF-SP800N, som har mye bra ved seg men har litt lavt lydnivå og ikke støtter Sonys overlegne LDAC-kodek. Som er det nærmeste man kommer tapsfri lydkvalitet på Bluetooth. At det nå kommer en ny toppmodell, er derfor bare rett og rimelig.

Kinesisk lekkasje

Bildet av det som hevdes er Sonys nye toppmodell WF-1000XM4 er lekket av det kinesiske nettstedet MyDrivers, og som først ble oppdaget av The Verge. Det ser ut som et meget uskarpt mobilbilde av et skjermbilde, og er dessverre det eneste vi har sett på nettet så langt.

Hvis dette er XM4, så tyder det på at de nye proppene blir vesentlig mindre og mer diskrete enn sine forgjengere. Og at de får propper i minneskum, hvor forgjengeren kun hadde silikonpropper i ulike størrelser.

Hvorvidt den messingfargede rundingen man ser til høyre på huset er en designdetalj, en knapp eller en bassrefleksport, gjenstår å se.

Naturligvis forventer vi ikke at Sony vil bekrefte bildet.

WF-1000XM4 – pris?

WF-1000XM3 kostet rundt 2500 kroner da de var nye, og kan nå handles for ca 1500 kroner. Vi forventer at etterkommeren havner over 2000 kroner når den kommer. Kanskje til sommeren?

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dyson lanserer sine første hodetelefoner

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Scroll to Top