Nytt Sony “true wireless” flaggskip kommer snart

Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sony WF-1000XM4
Annonse
Annonse
forfatter

Det som påstås å være et fotografi av Sonys siste generasjon nye ørepropper WF-1000XM4, har lekket online.

Det er i så fall ikke veldig overraskende, all den tid nårævende flaggskip WF-1000XM3 ble lansert tilbake i juli 2019. De var best i klassen på støydemping, men to år er lenge i denne bransjen og Sony-ene er ikke lenger våre foretrukne ørepropper. De er fortsatt veldig bra, men på eksemplarene vi har testet forekommer det innimellom bittesmå dropouts i form av småknitring. Akkurat ofte nok til at det kan være smått irriterende, noe konkurrentene for lengst har løst.

Øreproppene var også store, og de hadde ikke noe sertifikat for vannavvisning (IPX).

Det nåværende flaggskipet WF-1000XM3 er store ørepropper. Hvis ryktet av WF-1000XM4 stemmer, blir de vesentlig mer diskré. Foto: Sony

I fjor kom sportsproppene WF-SP800N, som har mye bra ved seg men har litt lavt lydnivå og ikke støtter Sonys overlegne LDAC-kodek. Som er det nærmeste man kommer tapsfri lydkvalitet på Bluetooth. At det nå kommer en ny toppmodell, er derfor bare rett og rimelig.

Kinesisk lekkasje

Bildet av det som hevdes er Sonys nye toppmodell WF-1000XM4 er lekket av det kinesiske nettstedet MyDrivers, og som først ble oppdaget av The Verge. Det ser ut som et meget uskarpt mobilbilde av et skjermbilde, og er dessverre det eneste vi har sett på nettet så langt.

Annonse

Hvis dette er XM4, så tyder det på at de nye proppene blir vesentlig mindre og mer diskrete enn sine forgjengere. Og at de får propper i minneskum, hvor forgjengeren kun hadde silikonpropper i ulike størrelser.

Hvorvidt den messingfargede rundingen man ser til høyre på huset er en designdetalj, en knapp eller en bassrefleksport, gjenstår å se.

Naturligvis forventer vi ikke at Sony vil bekrefte bildet.

WF-1000XM4 – pris?

WF-1000XM3 kostet rundt 2500 kroner da de var nye, og kan nå handles for ca 1500 kroner. Vi forventer at etterkommeren havner over 2000 kroner når den kommer. Kanskje til sommeren?

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Kompakt strømmenanlegg med radio og CD-spiller.
High-end nettverksspiller får Organik DAC
Flere produkter støtter Roon.
Rega platespillere kan lyde bedre med en ny rem.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design