TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Nytt Sony «true wireless» flaggskip kommer snart

Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet

forfatter
Publisert 25.02.21 - 09:49

Det som påstås å være et fotografi av Sonys siste generasjon nye ørepropper WF-1000XM4, har lekket online.

Det er i så fall ikke veldig overraskende, all den tid nårævende flaggskip WF-1000XM3 ble lansert tilbake i juli 2019. De var best i klassen på støydemping, men to år er lenge i denne bransjen og Sony-ene er ikke lenger våre foretrukne ørepropper. De er fortsatt veldig bra, men på eksemplarene vi har testet forekommer det innimellom bittesmå dropouts i form av småknitring. Akkurat ofte nok til at det kan være smått irriterende, noe konkurrentene for lengst har løst.

Øreproppene var også store, og de hadde ikke noe sertifikat for vannavvisning (IPX).

Det nåværende flaggskipet WF-1000XM3 er store ørepropper. Hvis ryktet av WF-1000XM4 stemmer, blir de vesentlig mer diskré. Foto: Sony

I fjor kom sportsproppene WF-SP800N, som har mye bra ved seg men har litt lavt lydnivå og ikke støtter Sonys overlegne LDAC-kodek. Som er det nærmeste man kommer tapsfri lydkvalitet på Bluetooth. At det nå kommer en ny toppmodell, er derfor bare rett og rimelig.

Kinesisk lekkasje

Bildet av det som hevdes er Sonys nye toppmodell WF-1000XM4 er lekket av det kinesiske nettstedet MyDrivers, og som først ble oppdaget av The Verge. Det ser ut som et meget uskarpt mobilbilde av et skjermbilde, og er dessverre det eneste vi har sett på nettet så langt.

Hvis dette er XM4, så tyder det på at de nye proppene blir vesentlig mindre og mer diskrete enn sine forgjengere. Og at de får propper i minneskum, hvor forgjengeren kun hadde silikonpropper i ulike størrelser.

Hvorvidt den messingfargede rundingen man ser til høyre på huset er en designdetalj, en knapp eller en bassrefleksport, gjenstår å se.

Naturligvis forventer vi ikke at Sony vil bekrefte bildet.

WF-1000XM4 – pris?

WF-1000XM3 kostet rundt 2500 kroner da de var nye, og kan nå handles for ca 1500 kroner. Vi forventer at etterkommeren havner over 2000 kroner når den kommer. Kanskje til sommeren?

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde