TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sennheiser hodetelefoner til studio

Med Sennheiser HD 400 PRO loves vi et verktøy til studioet, eller for rett å slett å høre musikken som den er spilt inn.

forfatter
Publisert 03.12.21 - 11:20

Sennheiser HD 400 PRO er siste nyhet for teknikere som trenger et par hodetelefoner til miksing, redigering og mastering. Enten du jobber profesjonelt med lyd, eller bare ønsker naturlig og presis lyd, er disse hodetelefonene for deg, skal vi tro Sennheiser.

Sennheiser HD400pro(2)
Foto: Sennheiser

Driverne er vinklet skrått bakover, slik at du i større grad skal føle som du hører på et par monitorer foran deg. Vi loves også at hodetelfonene skal tegne opp et stort og romslig lydbilde.

Komfortabel og lett er stikkord, og med myke velurputer og åpen design kan du forhåpentlig vis sitte behagelig i timevis foran miksebordet.

Det følger med både en rett kabel og en spiralformet i esken, så kan du velge etter egen smak.

Sennheiser HD400pro working
Åpne proffklokker som Sennheiser HD 400 Pro kan brukes i timevis foran arbeidsverktøyet. Foto: Sennheiser
Les også Seriøse hodetelefoner for lite penger? Her er de! Sennheiser gjør så mye tryllerier med HD 560S til denne prisen, at du knapt skulle tro det var mulig.
Sennheiser HD 560S spread

Åpne hodetelefoner dekker andre behov

Dette er de første åpne hodetelefonene i Sennheisers PRO-serie. De dekker andre behov enn lukkede, da de er ment for bruk på hver sin side av miksebordet. Musikere i studio trenger lukkede klokker, for å unngå overhøring gjennom mikrofonen når man synger. Veldig viktig, spesielt på innspillinger hvor man klipper og limer mye i redigering, hvor man plutselig kan ønske å flytte en vokallinje til et annet sted i sangen, eller gjøre om på det musikalske partiet der stemmen skal ligge. Er det overhøring fra det musikalske arrangementet gjennom vokalmikrofonen, så har man da et problem.

Åpne hodetelefoner som HD 400 PRO er derimot laget for å være mest mulig komfortable for en lydtekniker som skal sitte og pirke og mikse i noe som ofte timevis uten pause. Da må klokkene puste i en helt annen grad. Dessuten låter åpne hodetelefoner som regel mer realistisk, nøytralt og dynamisk. Viktig når man skal høre nøyaktig hva som ligger i opptaket.

Sennheiser HD400pro latenight
Hodetelefonene for deg som jobber til langt på natt? Foto: Sennheiser

Bredt frekvensområde for høyoppløst lyd

Sennheiser HD 400 PRO har et bredt frekvensområde mellom 6 og 38.000 Hz, membraner av en spesielt polymerblanding kombinert med kraftige magneter skal gi en dyp klar og veldefinert bass. Forvrengningen er lav, under 0,05 prosent ved 90 dB, og 120 ohm og 110 dB følsomhet (1 kHz, 1V) bør gjøre dem til en hyggelig last. Du bør med andre ord kunne bruke miksebordets hodetelefonutgang og trenger ikke nødvendigvis en ekstern hodetelefonforsterker.

Sennheiser HD400pro(3)
Foto: Sennheiser

Pris og tilgjengelighet:

Sennheiser HD 400 PRO er tilgjengelige nå, og koster 2.490 kroner.

sennheiser.com

Sennheiser HD400pro keyboard
Foto: Sennheiser

Sennheiser HD 400 PRO: Fakta

  • Akustisk prinsipp: dynamisk, åpen
  • Passform: Rundt øret
  • Frekvensregister: 6 – 38.000 Hz
  • Harmonisk forvrengning: (THD): < 0.05% (1 kHz, 90 dB)
  • Impedans: 120 Ω
  • Lydtrykk: 110 dB (1 kHz, 1 Vrms)
  • Tilkobling: 3,5 mm jack med 6,3 mm adapter
  • Vekt: 240 g (uten kabel)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Endelig slipper de trådløse ørepropper med støydemping Beyerdynamic Free Byrd er utrolig nok deres første helt trådløse.
Ikke dra på ferie uten en av disse hodetelefonene Musikk er viktig hele året, men spesielt om sommeren er hodetelefoner et must. Her er våre favoritter med støykansellering.
Endelig CD-kvalitet over Bluetooth! NuraTrue Pro er de første trådløse øreproppene med aptX Lossless.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend