Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sennheiser hodetelefoner til studio

Med Sennheiser HD 400 PRO loves vi et verktøy til studioet, eller for rett å slett å høre musikken som den er spilt inn.

Skrevet av / 03.12.21 - 11:20
Sennheiser hodetelefoner til studio

Sennheiser HD 400 PRO er siste nyhet for teknikere som trenger et par hodetelefoner til miksing, redigering og mastering. Enten du jobber profesjonelt med lyd, eller bare ønsker naturlig og presis lyd, er disse hodetelefonene for deg, skal vi tro Sennheiser.

Sennheiser HD400pro(2)
Foto: Sennheiser

Driverne er vinklet skrått bakover, slik at du i større grad skal føle som du hører på et par monitorer foran deg. Vi loves også at hodetelfonene skal tegne opp et stort og romslig lydbilde.

Komfortabel og lett er stikkord, og med myke velurputer og åpen design kan du forhåpentlig vis sitte behagelig i timevis foran miksebordet.

Det følger med både en rett kabel og en spiralformet i esken, så kan du velge etter egen smak.

Sennheiser HD400pro working
Åpne proffklokker som Sennheiser HD 400 Pro kan brukes i timevis foran arbeidsverktøyet. Foto: Sennheiser
Les også Seriøse hodetelefoner for lite penger? Her er de! Sennheiser gjør så mye tryllerier med HD 560S til denne prisen, at du knapt skulle tro det var mulig.

Åpne hodetelefoner dekker andre behov

Dette er de første åpne hodetelefonene i Sennheisers PRO-serie. De dekker andre behov enn lukkede, da de er ment for bruk på hver sin side av miksebordet. Musikere i studio trenger lukkede klokker, for å unngå overhøring gjennom mikrofonen når man synger. Veldig viktig, spesielt på innspillinger hvor man klipper og limer mye i redigering, hvor man plutselig kan ønske å flytte en vokallinje til et annet sted i sangen, eller gjøre om på det musikalske partiet der stemmen skal ligge. Er det overhøring fra det musikalske arrangementet gjennom vokalmikrofonen, så har man da et problem.

Åpne hodetelefoner som HD 400 PRO er derimot laget for å være mest mulig komfortable for en lydtekniker som skal sitte og pirke og mikse i noe som ofte timevis uten pause. Da må klokkene puste i en helt annen grad. Dessuten låter åpne hodetelefoner som regel mer realistisk, nøytralt og dynamisk. Viktig når man skal høre nøyaktig hva som ligger i opptaket.

Sennheiser HD400pro latenight
Hodetelefonene for deg som jobber til langt på natt? Foto: Sennheiser

Bredt frekvensområde for høyoppløst lyd

Sennheiser HD 400 PRO har et bredt frekvensområde mellom 6 og 38.000 Hz, membraner av en spesielt polymerblanding kombinert med kraftige magneter skal gi en dyp klar og veldefinert bass. Forvrengningen er lav, under 0,05 prosent ved 90 dB, og 120 ohm og 110 dB følsomhet (1 kHz, 1V) bør gjøre dem til en hyggelig last. Du bør med andre ord kunne bruke miksebordets hodetelefonutgang og trenger ikke nødvendigvis en ekstern hodetelefonforsterker.

Sennheiser HD400pro(3)
Foto: Sennheiser

Pris og tilgjengelighet:

Sennheiser HD 400 PRO er tilgjengelige nå, og koster 2.490 kroner.

sennheiser.com

Sennheiser HD400pro keyboard
Foto: Sennheiser

Sennheiser HD 400 PRO: Fakta

  • Akustisk prinsipp: dynamisk, åpen
  • Passform: Rundt øret
  • Frekvensregister: 6 – 38.000 Hz
  • Harmonisk forvrengning: (THD): < 0.05% (1 kHz, 90 dB)
  • Impedans: 120 Ω
  • Lydtrykk: 110 dB (1 kHz, 1 Vrms)
  • Tilkobling: 3,5 mm jack med 6,3 mm adapter
  • Vekt: 240 g (uten kabel)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Scroll to Top