Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Razer gir 7.1 surroundlyd til alle hodetelefoner

Windows 10-appen Razer THX Spatial Audio gir virtuell surroundlyd uansett hvilke hodetelefoner du bruker.

Skrevet av / 19.06.20 - 10:57
Razer gir 7.1 surroundlyd til alle hodetelefoner

Virtuell surroundlyd i hodetelefoner er ikke noe nytt, tvert imot er det nærmest et krav i gaming-segmentet. Men takket være Razers nye Windows-10-app, utviklet i samarbeid med THX, trenger du ikke lenger et spesielt gaming-headset for å kunne spille med et stort lydbilde rundt deg. THX Spatial Audio-appen gir nemlig 360 graders lyd til alle hodetelefoner.

Razer THX Spatial Audio, som er appens fulle navn, simulerer nemlig 7.1 surroundlyd – uansett hvilke hodetelefoner eller ørepropper du har på deg. Og ikke bare det, de virtuelle høyttalerkanalene kan justeres, slik at du kan få optimalt justert surroundlyd.

Funksjonen fungerer uansett om du bruker analog kabel, USB eller Bluetooth.

Les også Tusen sanger får Sonys 360-graders lyd Sonys 360 Reality Audio lanseres på flere musikktjenester, også Tidal og Deezer.

Nøyaktig plassert surroundlyd

THX Spatial Audio skal gi optimal surroundlyd, selv fra stereo lydkilder. Men best blir det om originallyden er i 5.1 eller 7.1.

Hvor bra det funker vet vi ikke ennå. Men skal det kunne brukes til gaming, så bør det bety at man faktisk lettere kan høre hvor fienden kommer fra. Noe annet vil være en ubrukelig gimmick. Razer hevder at det er nettopp dette appen gjør.

Det hevdes også at den presise surroundlyden skal gjøre deg mindre lyttetrøtt, fordi du ikke lenger trenger å fokusere så hardt for å høre motstanderne. Så man kan spille lenger, og mer behagelig.

Vi får se.

Razer THX Spatial Audio koster 20 dollar og kan lastes ned her. En gratis prøveversjon er også tilgjengelig.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top