Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Poly Voyager Free 60+: utfordrer AirPods Pro

Poly vil ta opp kampen om de beste øreproppene, med Voyager Free 60+. Som kan mange triks, blant annet med OLED-skjerm i ladehuset.

Skrevet av / 16.06.23 - 10:43
Poly Voyager Free 60+: utfordrer AirPods Pro

HP-eide Poly, som er en sammenslåing av Plantronics og Polycom, fokuserer først og fremst på kontorhodesett. Og med øreproppene Voyager Free 60+ har da også talekvalitet og komfort under kontorarbeidet vært i fokus. Men det samme hevdes om lydkvalitet på musikk, og støykanselleringen skal være blant markedets smarteste.

Beskytter mot vind

Såkalt «WindSmart-teknologi» skal gi ekstra god demping av vindstøy. Dette er den største utfordringen til ørepropper og hodetelefoner, men Poly hevder å ha løst dette på en bra måte. Den generelle støykanselleringen skal også være god.

Øreproppene har også både omgivelseslyd og såkalt medhør (sidetone), som gjør at du hører din egen stemme under digitale samtaler.

Poly voyager-free-60-carbon-black
Foto: Poly

OLED-skjerm

En OLED berøringsskjerm sitter på det trådløst ladbare ladeetuiet, her kan du for eksempel velge mellom ulike støyprosesseringer, og du kan bytte mellom to tilkoblede enheter rett på skjermen. Skjermen viser også anropsdetaljer.

Skjermen styrer bare enkelte funksjoner, for full funksjonalitet anbefales å laste ned Poly Lens-appen.

Les også De ”alle” vil ha Folk lar seg ikke avskrekke av en merkelig design, når de flokker rundt Apples AirPods. Og Pro-utgaven er bedre enn noensinne, på alle måter.

Husker åtte enheter

To enheter kan altså tilkobles samtidig, i tillegg husker Voyager Free 60+ inntil åtte tilkoblede enheter, for rask tilkobling når du er i nærheten.

En Bluetooth-adapter medfølger i esken, slik at øreproppene kan tilkobles en PC uten innebygd Bluetooth.

Poly voyager-free-60-white-female-lifestyle
Foto: Poly

Analog tilkobling

Men enda kulere er kanskje at øreproppene kan kobles til analoge lydkilder. En analog lydkabel følger nemlig med, med 3,5 minijack i den ene enden og USB-C i den andre. USB-enden skal inn i etuiet, mens den andre enden kan plugges i for eksempel underholdningssenteret på fly, eller hodetelefonutgangen på et stereoanlegg. Etuiet vil konvertere lyden fra analog til trådløs, og sende den videre til øreproppene. Tilsvarende funksjonalitet får man i Bowers & Wilkins PI7, som nylig har kommet i S2-utgave.

Poly Voyager Free 60+: pris og tilgjengelighet

Øreproppene er tilgjengelige nå, til en relativt heftig prislapp på ca. 4000 kroner. Vi har selvsagt bestilt et par til test.

Trenger du ikke OLED-skjermen på etuiet, finnes også en enklere variant ved navn Voyager Free 60, som er noen hundrelapper rimeligere.

Mer info: poly.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top