Marshall har ikke bare oppgradert sintt hodetelefon-flaggskip – de har redesignet det fra bunnen av. Tre intensive år har blitt brukt i utviklingen av Monitor III A.N.C., hvor man har utfordret konvensjonelle løsninger for å skape noe genuint nyskapende.
Ekstrem batteritid
En av de mest imponerende nyvinningene er batteritiden. Monitor III A.N.C. kan nemlig skilte med hele 70 timers batteritid med aktiv støykansellering påslått, og smått utrolige 100 timer uten. For å oppnå dette, har Marshall-teamet benyttet en unik løsning med to separate batterier – ett i hver øreklokke.
– Vi visste fra starten at vi ville ha mer batterikapasitet, men uten å endre det ytre designet, forklarer Kenny Wong, designsjef hos Marshalls hodetelefonavdeling. – Løsningen ble to mindre, dome-formede batterier som passer perfekt inn i den runde formen på øreklokken.
Den innovative tilnærmingen har ikke bare gitt bedre batteritid, men også forbedret vektbalansen i hodetelefonene. – Med to batterier og to kretskort kunne vi holde de to sidene mer symmetriske, noe som er superviktig for akustisk ytelse, utdyper Kenny.
Romlig lyd
En tilpasningsbar M-knapp gir rask tilgang til EQ-innstillinger, Spotify og stemmeassistent, noe som skal øke brukervennligheten. Videre finnes nå to nye lydfunksjoner: Soundstage og Adaptive Loudness.
Soundstage er Marshalls svar på romlig lyd (spatial audio), designet for å fungere med vanlige stereosignaler.
– Vi ville skape noe som forbedrer lytteopplevelsen uten å være låst til spesifikke strømmetjenester eller enheter, forklarer lyd- og akustikkingeniør Nicholas Pignier. – Brukeren kan i appen aktivere og deaktivere, og dessuten justere mengden av Soundstage-funksjonen.
Adaptive Loudness justerer derimot lydbildet basert på lyttevolum og bakgrunnsstøy.
– Hodetelefonene måler kontinuerlig bakgrunnsstøyen og justerer lyden deretter, sier Nicholas. – Så når du er på t-banen, får du for eksempel mer kraft i bassen og mellomtonen, for å kompensere for støyen rundt deg.
Aktiv støykansellering
Marshall har også lagt mye arbeid i å forbedre den aktive støyreduksjonen (ANC). Nicholas forteller at de har redesignet akustikken i klokkene fra bunnen av med ANC i tankene.
– Vi har nå mye bedre reduksjon av høyfrekvent støy enn forrige generasjon, og vi kansellerer støy over et bredere frekvensbånd, forklarer han.
Komfort
Komfort har også vært et fokusområde. Kenny avslører at teamet har brukt utallige timer på å perfeksjonere øreputene.
– Vi endte opp med en dobbel skumløsning, med 40 prosent superlett skum som kollapser nesten umiddelbart mot huden, forklarer han. – Dette gir bedre forsegling rundt øret, spesielt rundt briller og øreringer.
Bærekraft
Med Monitor III A.N.C. hevder Marshall også å ha tenkt på bærekraft, ved å gjøre produktet enkelt å reparere og resirkulere.
– Vi har gått fra 93 loddepunkter i siste produksjonstrinn på forrige modell, til bare fem på denne, sier han stolt. – Og vi har redusert antall kretskort fra elleve til bare to.
Auracast
Monitor III A.N.C. er også fremtidssikret med støtte for Bluetooth LE Audio og Auracast. Selv om få avspillingsenheter støtter dette ennå, lover det bedre lydkvalitet og nye muligheter for deling av musikk i fremtiden.
Marshall Monitor III A.N.C. – Pris og tilgjengelighet
Med en prislapp på 3999 kroner plasserer hodetelefonene seg midt i premiumsegmentet. Men med tanke på hvor gjennomtenkt hele konstruksjonen virker, virker den å være en verdig utfordrer mot de Sony, Bose, JBL og andre etablerte aktører.
Monitor III A.N.C. er tilgjengelig nå. Vi har allerede fått et par til test, og er spent på å bli bedre kjent med dem.
Mer info: marshall.com
Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke har LDAC og/ eller Aptx adaptive? Spesielt til en slik pris.