Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Philips hodetelefoner lades av solen

Philips utvider GO-serien med tre nye hodetelefoner, med fokus på bærekraft.

Skrevet av / 26.01.24 - 08:00
Philips hodetelefoner lades av solen

Philips tar inn over seg at elektronikkindustrien er en av de største forurenserne i verden. Produksjon av elektronikk krever store mengder energi og materialer, som bidrar til store mengder avfall. Å forbruke elektronikk er også energikrevende, og det er det siste som adresseres med Philips’ nye GO-serie.

Tre nye modeller er lansert, hvorav to av dem til fysisk aktive brukere. Ett av dem har solcellelading, noe som reduserer behovet for strøm fra strømnettet. Alle hodetelefonene er delvis laget fra resirkulerte materialer, også emballasjen er i resirkulert papp.

Philips A6219
Foto: Philips

Philips A6219 – 80 timers spilletid

Solcellelading gir også svimlende høye avspillingstider. Philips A6219 er en on-ear hodetelefon med hele 80 timers spilletid, ifølge produsenten. Hodetelefonen er laget med 35 prosent resirkulert plast, og da snakker vi ekte resirkulert etter bruk av konsumenter, ikke såkalt resirkulert fra overskuddsspon på fabrikken. I tillegg er emballasjen av resirkulert papp, og dessuten redusert i størrelse med 40 prosent fra den tidligere normalen.

IP55-sertifisering betyr at hodetelefonene er vann-, svette- og støvsikre, så de tåler både treningsøkter og bruk i vær og vind.

Philips A6219 det
Foto: Philips

Driverne er 40 mm store, opprinnelig utviklet for den hi-fi-orienterte Fidelio-serien. En dynamisk bassforsterkning kan skrus på, for de som liker mer bass, og vi loves klar stemmegjengivelse under samtaler, takket være en innebygd mikrofon med kunstig intelligens.

Philips A6709
Foto: Philips

Philips A6709 – Åpne ørepropper til trening

De som er mer sportslig anlagt og ønsker å høre verden rundt mens de trener, kan vurdere A6709. Et kompakt par «ørepropper» med festes med en solid ørebøyle. Laget i delvis resirkulerte materialer og med en sammenhengende batteritid på opptil 28 timer. Hodetelefonene er vann- og støvtette, som gjør dem egnet for all slags vær.

Det mest spesielle med dem er den åpne designen. Andre ørepropper tetter igjen øregangen, og stenger omgivelsene ute. Det er ofte kjekt, men når man trener utendørs vil man kanskje høre potensielle farer rundt seg. Man kan bruke omgivelseslydmodus i øreproppene, eller man kan velge ørepropper med en helt åpen design. Som gir en mye mer naturlig gjengivelse av omgivelsene.

Det vil si, de er jo ikke egentlig ørepropper, siden det ikke er noe som plugges inn i øregangen. I stedet ligger de utenpå øret. Så la oss heller kalle dem et par veldig kompakte hodetelefoner. Altså et alternativ til disse fra JBL.

Batteritiden er oppgitt til 7 timer i selve hodetelefonene, med to ekstra oppladinger fra etuiet. 15 minutters hurtiglading gir en time avspilling.

Philips TAH6509 2
Foto: Philips

Philips H6509 – kobles automatisk til TV-en

Hvis du ønsker et par trådløse hodetelefoner med støykansellering, og som dessuten er optimalisert mot TV-titting, skal du se nærmere på Philips H6509.

Hodetelefonen har aktiv støydemping, 40 mm drivere, Bluetooth multipunkt og hele 60 timers batteritid. Partytrikset er at den enkelt kobles til TV-er med Philips’ nye Titan-operativsystem, som automatisk gjenkjenner kompatible hodetelefoner og byr på tilkobling med ultralav forsinkelse. Automatisk tilkobling, og perfekt lyd-til-bilde-synkronisering bør slå bra an blant eiere av nyere Philips Ambilight-TV-er.

Batteritidien på Philips 6509 er oppgitt til imponerende 60 timer med støykansellering avslått, og 40 timer på.

Philips TAH6509
Foto: Philips

Mer info: philips.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top