Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Meze Audio Alba: Rimelige ørepropper med hi-fi-ambisjoner

Meze Audio lager mye dyrt, men Alba er derimot et rimelig par ørepropper. Men her er det likevel grunn til å ha høye forventninger.

Skrevet av / 24.06.24 - 08:00
Meze Audio Alba: Rimelige ørepropper med hi-fi-ambisjoner

Meze Audio Alba er et par in-ear hodetelefoner, som lover å bringe høykvalitetslyd til et bredere publikum enn den mye dyrere storebroren Advar. Navnet Alba, som betyr “første lys” på rumensk, skal gi oss en inngangsport til Meze Audios signaturlyd.

Meze-Audio-Alba-IEM-09
Foto: Meze Audio

Alba er laget for både estetikk og funksjonalitet. Øreproppene har en iriserende overflate, som gir dem et perlemorsaktig preg, mens konstruksjonen selv skal være ekstra holdbar i en sinklegering belagt med anodisert aluminium.

Les også Musikk låter sjelden mer innbydende Meze Audio 109 Pro er et fabelaktig stykke håndverk, som ser like bra ut som de låter.

Lydmessig lover Alba “en nøytral profil med et snev av varme”. Med en 10,8 mm dynamisk driver og et frekvensområde på 15 Hz til 25 kHz, sikter Alba på å gi oss en levende og detaljert lydopplevelse.

Meze-Audio-Alba-IEM-05 copy
Foto: Meze Audio

En interessant funksjon er den medfølgende USB-C-adapteren med innebygd DAC (Digital-til-Analog-konverter). Denne adapteren, som er utviklet av Meze selv, gjør det mulig å koble Alba til enhver musikkilde med USB-C-tilkobling, inkludert den nyeste iPhone 15. Adapteren har også en LED-indikator som lyser når den er riktig tilkoblet.

Les også Bamsete sjarmtroll Det er peishygge og varme for alle pengene i trehodetelefonene fra Meze.

Alba kommer med fire størrelser silikonputer for å sikre god passform og forsegling. Øreproppene har en impedans på 32 Ω ved 1 kHz og et lydtrykknivå på 109 dB SPL/V ved 1 kHz, noe som lover god effektivitet og dynamikk.

Meze-Audio-Alba-IEM-16
Foto: Meze Audio

Meze Audio Alba: Pris og tilgjengelighet

Med en pris på 159 euro (vi forventer at det betyr ca. 2000 kroner med norsk mva) er Alba for eksempel en god del rimeligere enn den arge konkurrenten Sennheiser IE 300. Den er med andre ord et rimelig alternativ for lydentusiaster som ønsker å oppgradere lydkvaliteten fra sine trådløse ørepropper, men uten å måtte investere i en dyr high-end-modell.

Alba er tilgjengelig nå gjennom Meze Audios nettside, og vi forventer å se dem i utvalgte forhandlere her til lands ganske snart.

Mer info: mezeaudio.com

Meze-Audio-Alba-IEM-package Meze-Audio-Alba-IEM-Vlad-Toca copy Meze-Audio-Alba-IEM-15 Meze-Audio-Alba-IEM-14 Meze-Audio-Alba-IEM-10 Meze-Audio-Alba-IEM-04 Meze-Audio-Alba-IEM-03 Meze-Audio-Alba-IEM-02 Meze-Audio-Alba-IEM-01 Meze-Audio-Advar-headphone-05
<
>
Foto: Meze Audio
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Med kilopris som safran

Scroll to Top