Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

LG slipper nye ørepropper med 3D-lyd

LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.

Skrevet av / 08.08.22 - 15:46
LG slipper nye ørepropper med 3D-lyd

LG har akkurat trukket sløret av sine nye ørepropper for 2022: Den nye TONE Free-serien lover både store lydopplevelser og ekstra god passform. En rekke nye finesser skal gjøre dem velegnet til både aktiv lytting, reise og trening. Vi har tidligere latt oss imponere over LGs ørepropper, så dette kan bli spennende!

Les også LG overrasker positivt Med Tone Free FP8 beviser LG at man skal ta dem seriøst når det kommer til lyd.
TONE Free lineup 01
Ørepropp-nyhetene fra LG består av toppmodellen T90 (midten) T60 (venstre) treningsmodellene TF7/TF8. (Foto: LG)

LG Tone FREE T90: Støyreduksjon og Dolby Atmos

Flaggskipmodellen T90 henvender seg til de kresne lytterne, og har fått større høyttalerelementer som skal bidra med dypere bass. T90 bruker blant annet materialet grafén for å redusere vibrasjoner og ivareta krisp lyd. LG T90 støtter 3D-lyd, og skal dessuten være de første trådløse øreproppene med støtte for Dolby Head Tracking.

Den nye Dolby-teknikken tilpasser lyden etter hvordan man vrir hodet – en variant av Spatial Audio slik vi kjenner det fra b.la Apple sine Airpods-modeller. Teknikken fungerer i kombinasjon med lydformatet Dolby Atmos, men skal også kunne brukes til å oppskalere vanlige stereo-lydspor. LG har også i år samarbeidet tett med Meridian, som bidrar med lydprosesseringen Meridian Headphone Spatial Processing (HSP) for et større og klarere lydbilde.

Foruten det, har LG T90 både aktiv støykansellering (ANC) såvel som 24-bit/96 khz oppløsning. Øreproppene er designet i samarbeid med firmaet POSTECH i Sør-Korea, som spesialiserer seg på god ergonomi. T90 lover også god batteritid, med opptil 9 timer på selve proppene (uten ANC aktivert), og opptil 20 timer ekstra via den bærbare ladekrybben. Proppene kan være fulladet innen 1 time, og rengjøres ved hjelp av UV-lys for mens de lader. En annen fiffig finesse, er muligheten for å bruke ladekrybben som AUX-inngang og trådløs sender: Slik kan øreproppene brukes med eldre utstyr som ikke støtter Bluetooth.

LG lanserer også en rimeligere modell, T60, som har mange likhetstrekk med T90, men kommer uten såkalt Head Tracking.

TONE Free T90 product 04
LG TONE Free T90 (Foto: LG)

LG TF7 og TF8

Foruten toppmodellen T90 får vi også stifte bekjentskap med modellene TF7 og TF8, som begge er spesialdesignet for trening og aktiv livsstil. Begge LG-modellene har IP67-rating (motstandsdyktig mot regn, vannsprut, svette og støv). Videre holder de lav vekt, og bruker såkalt SwivelGrip-teknologi for å holde øreproppene sikkert på plass, selv under de hardeste treningsøktene. Videre tilbyr de både aktiv støykansellering og batteritid på opptil 10 timer (30 timer via ladekrybbe).

TONE Free Fit TF8 lifestyle 08
LG TONE Free Fit TF8 (Foto: LG)

Pris og tilgjengelighet

LGs nye TONE Free trådløse ørepropper rulles ut globalt i slutten av august. Veil. priser er ikke kunngjort enda.

Kilde: LG Pressemelding

Les også disse sakene om trådløse ørepropper

10 ørepropper på budsjett

Helt trådløst – når lommeboka bestemmer

Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!

Les hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top