TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Markedets beste støykansellerende fra JBL?

Ingen andre støydempende hodetelefoner låter like bra som Tour One M2, skal vi tro JBL selv. De har dessuten tenkt helt nytt med øreproppene Tour Pro 2.

forfatter
Publisert 31.08.22 - 13:29

I går ettermiddag lanserte JBL to nye hodetelefonmodeller. Tour One M2 og Tour Pro 2 er flaggskipene i hver sin klasse, nemlig støykansellerende hodetelefoner og dessuten helt trådløse ørepropper.

JBL TOUR ONE M2 Lifestyle
JBL TOUR ONE M2 Lifestyle

JBL Tour One M2: Best i klassen?

Da Michael Herje fra JBL presenterte de nye hodetelefonene Tour One M2 på en digital lansering tirsdag ettermiddag, hevdet han selvsikkert at de har den beste lyden blant noen støykansellerende hodetelefoner på markedet. Det ble ikke spesifisert at det gjelder i dens prisklasse, men vi kan forestille oss at det er det han mente.

JBL Tour One M2 bruker såkalt True Adaptive ANC, hvor støykanselleringen justerer seg til omgivelsene i sanntid. Hodetelefonene gjenkjenner også når brukeren begynner å prate, og setter da musikken på pause og aktiverer samtidig Ambient Aware. Altså hvor omgivelsene forsterkes i stedet for å kanselleres. Musikken starter igjen når hodetelefonene registrerer at samtalen er over. JBL er ikke akkurat alene om dette, flere av konkurrentene har det samme. Blant annet Sony og Sennheiser.

JBL Tour One M2 Black
Foto: JBL

Personlig lydprofil

Det som gjør JBL-klokkene ganske spesielle, er at de kan tilpasse lyden til lytterens individuelle hørsel. Det gjøres ved å gjennomgå en hørselstest i appen, og hodetelefonene lager en lydprofil i henhold til resultatet. Dermed skal du få en lydopplevelse skreddersydd din egen hørsel.

Dette kan minne om lignende funksjoner vi finner hos blant andre Sennheiser Momentum 4 Wireless, Beyerdynamic Lagoon ANC og PSB M4U 8 mkII.

Lang batteritid

Tour One M2 har en imponerende batteritid på inntil 50 timer uten støykansellering, og 30 timer med. 10 minutters hurtiglading fra utladet tilstand gir inntil 5 timers spilletid.

JBL Michael Herje
Michael Herje fra JBL viser frem de nye øreproppene Tour Pro 2. Med innebygd pekeskjerm. Foto: Skjermbilde

JBL Tour Pro 2: Ørepropper med noe helt nytt

I tillegg til klokkene Tour One M2 ble det avduket et par helt trådløse ørepropper, Tour Pro 2, med en funksjon vi aldri har sett før. Her har man nemlig bygget inn en liten pekeskjerm i ladeetuiet. Her får du tilgang på alle funksjonene til øreproppene direkte på etuiet.

Det kan ved første øyekast synes som en gimmick. Man kan jo bare bruke mobilappen. Men da ble vi straks forklart at det jo hender man lytter til musikk gjennom en Mac eller PC. Da er det upraktisk om man bare kan gjøre innstillinger på mobilen. Ved å kunne gå inn og justere direkte på ladeetuiet som er trådløst forbundet med øreproppene, har man dermed løst et problem.

JBL Black Tour Pro 2
Foto: JBL

I likhet med øreklokkene Tour One M2 har Tour Pro 2 både adaptiv støykansellering og personlig lytteprofil. Store 10 mm høyttalerelementer skal gi ekstra god dynamikk og bass, og med seks mikrofoner og VoiceAware skal man få best mulig samtalekvalitet og støykansellering.

Både Tour One M2 og Tour Pro 2 støtter Bluetooth 5.3 med Low Energy Audio, som sparer batteri og dessuten lar en kompatibel avspillingsenhet kringkaste lyd til et uendelig antall mottakere samtidig.

JBL TOUR Pro 2 Lifestyle
Foto: JBL

JBL Tour One M2 og Tour Pro 2: tilgjengelighet og pris

JBL Tour Pro 2 og JBL Tour One M2 kommer begge i fargene svart og champagne, og blir tilgjengelige i januar 2023. Tour Pro vil koste 2000 kroner, mens prisen for JBL Tour One M2 forventes å havne på 3000 kroner.

jbl.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Den perfekte linedanser Jabra Elite 5 er et par fremragende trådløse ørepropper i mellomklassen.
Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!
Følg Lyd & Bilde