TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Jabra vil redde kontorjobben med Evolve2

Mindre støy, bedre lydoverføring – og dobbelt så effektiv isolering av din stemme.

forfatter
Publisert 30.03.20 - 15:59

Da Jabra lanserte Elite 85h overrasket den med det som antakelig er bransjens beste talelyd på et par støykansellerende hodetelefoner. I hvert fall i markedet blant hodetelefoner for musikk, hvor man ikke har noen mikrofonbom foran munnen. Her sitter nemlig mikrofonene i øreklokkene, som er en utfordring for ren talelyd. Men Jabra løste det elegant med åtte mikrofoner innebygget, hvorav fire av dem ble brukt til støykansellering, mens de andre fire gikk til renest mulig tale.

Nå kommer Jabra med nye hodesett til kontormiljøet, som er bransjen de tross alt kommer fra og har utmerket seg i. Serien heter Evolve2, og denne gangen har de blant annet lært av arbeidet de gjorde med nettopp Elite 85h. Som man forventer av kontorhodesett har de mikrofonbom, men når du ikke trenger den, kan den felles inn i hodetelefonen så du ikke ser den.

Les også Jabra Elite 85h Jabra vil ha del i markedet for støyreduserende hodetelefoner i luksusklassen.

Evolve2 blokkerer ut mer støy

Evolve2 blokkerer ut mer støy og gir bedre stemmeklarhet. Som gjør det enklere å jobbe i mer krevende arbeidsmiljøer. Som åpne kontorlandskap og andre steder med mye støy. Hodesettene fungerer med alle ledende konferanseplattformer som Skype og Zoom, og en egen Microsoft Teams-sertifisering er på vei.

Jabra Evolve2 85 black(2)
Toppmodellen Jabra Evolve2 85 minner om Elite 85h av utseende, men har i tillegg en mikrofonbom foran munnen. Foto: Jabra

Overvåker signalveien

Hodesettene kan integreres med de mest kjente programvare- og overvåkningsløsningene, slik at IT-avdelinger kan analysere hvert enkelt hodesetts ytelse og raskt identifisere eventuelle feil som gir dårlig samtalekvalitet, eksempelvis om det skyldes Wi-Fi-rutere, infrastrukturen på kommunikasjonssystemet, eller brukerens personlige innstillinger. I tillegg kan man med programvaren Jabra Xpress enkelt administrere hodesettene, eksempelvis gjøre firmware-oppdateringer og implementere nye funksjoner.

Samarbeid kan bli tidstyv

Arbeidsoppgaver blir mer komplekse og gir økt behov for samarbeid, som gjør at ansatte ofte bruker mer tid på samarbeid enn i konsentrasjonsmodus. Dette kan være distraherende, spesielt i åpne kontorlandskap med mange og gjerne høylytte samtaler rundt deg.

I disse tider, når en hel verden jobber hjemmefra, trenger man også teknologiløsninger som fungerer i begge sammenhenger. Jabra ønsker at Evolve2-serien skal være valget for folk som ønsker å bruke det samme produktet på jobb, hjemme og når man er på farten.

Jabra Evolve2 65 beige charge
Jabra Evolve2 65 er en on-ear-modell, her i beige, dokket i laddekrybben som kan kjøpes utenom. Foto: Jabra

«Ledende på lyd og samtale»

Toppmodellen i den nye Evolve2-serien, Evolve2 85, leverer 50 prosent bedre støykansellering enn sine forgjengere, via såkalt Digital Hybrid ANC og støyisolerende øreputer med minneskum. Det har 40 prosent bedre lydoverføring og er dobbelt så effektiv i å isolere ut brukerens stemme fra miljøet rundt. Der hvor toppmodellen for konsumentene, Elite 85h bruker åtte mikrofoner, har Evolve2 85 hele ti mikrofoner for å hente ut enda klarere tale fra de mest støyrike miljøene.

Til musikklytting har Evolve2 85 40 millimeters høyttalerelementer, og Jabra lover at lyden er god. Mon tro om det er naturlig å gjette at lyden minner om Elite 85h?

Evolve2-serien har 360-graders synlig opptattlys på begge øreklokkene som viser kollegaene at brukeren er opptatt. De trådløse hodesettene i serien kan kobles til alle mobile enheter og med Jabra Sound+-appen kan man personalisere lydopplevelsen.

Evolve2-serien består av tre hodesett:

  • Evolve2 85 har Digital Hybrid ANC (aktiv støydemping) og totalt ti mikrofoner, hvorav to i mikrofonarmen og åtte i øreklokkene. Batteritid er oppgitt til hele 37 timer, 40mm høyttalere lover oss «førsteklasses musikkopplevelse» og man har integrert 360-graders opptattlys på begge øreklokker. Hodesettet er utviklet for å «dra full nytte av nyeste chipset for lydteknologi». Som gir bedre utbytte av batterikapasiteten, solid tilkobling og lydprosessering. Evolve2 85 er også utviklet for både bruk på kontor og på farten, og vi loves en meget stabil Bluetooth-tilkobling.
  • Evolve2 65 har tre mikrofoner, hvorav to i mikrofonarmen og en i høyre øreklokke. Det har 37 timers batteritid og tre ganger reell bedre trådløs rekkevidde enn eksisterende Evolve 65. Denne har passiv støydemping, ikke aktiv.
  • Evolve2 40 er en trådbasert variant med samme komfort, holdbarhet og brukeropplevelse som Evolve2 65.
Jabra Evolve2 40
Jabra Evolve2 40 er den rimeligste modellen i den nye serien. Den er identisk med Evolve2 60, bare med kabel. Foto: Jabra

 

Dedikert Teams-knapp

Microsoft Teams-variantene i serien har en dedikert Microsoft Teams-knapp som gir øyeblikkelig tilkobling til kollegaer og møter. En LED-statusindikator på hodesettet signaliserer blant annet tapte anrop eller møter.

Evolve2 85 og Evolve2 65 inkluderer Jabras nye BT-adapter (dongle) som er tilgjengelig i enten USB-C- eller USB-A-versjon.

Jabra Evolve2: Priser og tilgjengelighet

Jabra Evolve2-serien blir tilgjengelig i april. Evolve2 85 og Evolve2 65 kommer i to farger, sort og beige. Evolve2 40 er tilgjengelig i sort.

Priser:

Evolve2 85 STEREO  449 € (489 € med bordstativ for lading)

Evolve2 65 STEREO  209 € (249 € med bordstativ for lading)

Evolve2 65 MONO MSRP  199 € (239 € med bordstativ for lading)

Evolve2 40 STEREO  119 €

Evolve2 40 MONO  109 €

jabra.no

Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Hør mer av omgivelsene med disse øreproppene Mange er veldig opptatt av lyddemping i sine ørepropper. Men noen ganger er det smart å slippe omgivelsene inn. Creative Sensemore Air går lenger enn de fleste.
Skiller seg ut I denne sammenhengen tunge og store sportspropper som leverer både komfort og lyd.
Følg Lyd & Bilde