Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Jabra Elite 8 Active Gen 2 og Elite 10 Gen 2: Bedre lyd og funksjoner

Jabra lanserer Elite 8 Active Gen 2 og Elite 10 Gen 2, trådløse ørepropper med forbedret støykansellering, fuktmotstand og Dolby Atmos-lyd.

Skrevet av / 11.06.24 - 11:00
Jabra Elite 8 Active Gen 2 og Elite 10 Gen 2: Bedre lyd og funksjoner

Så der sitter du, på flyet, og klør i fingrene etter å høre favorittlåtene dine. Men alt du hører er durende motorstøy. Eller kanskje du er i treningsstudioet, ivrig etter å komme i gang med økten, men blir altfor distrahert av slamringen fra vektene rundt deg?

Jabra mener de har løsningen på begge problemene, med flaggskipet Elite 10 Gen 2 og treningsproppene Elite 8 Active Gen 2.

Jabra Elite 10 Gen 2 Denim Smart Case Contextual Large RGB[1]-resized
Etuiet til Elite 10 Gen 2 kan ta en analog lydkilde og kringkaste den trådløst til øreproppene. Foto: Jabra

Elite 10 Gen 2 – med ny kul funksjon

La oss starte med det virkelig spennende: Elite 10 Gen 2 har nemlig innebygd Dolby Atmos. For de uinnvidde betyr det at du får en romlig lydopplevelse, nesten som om du sitter midt i et konserthus. I teorien, i hvert fall.

Du kan dessuten få denne opplevelsen med nesten hvilken som helst lydkilde, takket være det smarte ladeetuiet. Bare plugg inn den gamle iPoden din, inflight-underholdningen, eller til og med platespilleren (om den har innebygd RIAA-forsterker) med den medfølgende kabelen, trykk på en knapp på etuiet, og vips – romlig lyd rett i ørene dine.

Begge modellene har dessuten fått oppgradert den aktive støykanselleringen (ANC). Jabra sier den er opptil to ganger bedre enn forrige generasjon. Så enten du er på fly, tog eller i et travelt kontorlandskap, kan du stenge verden ute og synke inn i din egen lille lydboble.

Jabra-Elite-8-Active-Gen 2
Elite 8 Active Gen 2. Foto: Jabra

Elite 8 Active Gen 2 – for treningsentusiasten

Men for alle dere aktive mosjonister og treningsnarkomane der ute, er det Elite 8 Active Gen 2 som står på menyen. Med en imponerende IP68-klassifisering er disse små proppene praktisk talt ugjennomtrengelige for svette, vann og støv. Så uansett om du løper maraton i øsende regn eller svetter i en het yogaklasse, vil Elite 8 Active holde seg på plass og levere den pumpende musikken du trenger.

Batteritid

Batteritiden er uendret siden sist, men likevel respektabel: Elite 10 Gen 2 er oppgitt med 6 timer i proppene pluss 21 timer i etuiet med ANC aktivert. Elite 8 Active Gen 2 tar det et steg lenger, med 8 timer i proppene og 24 timer ekstra fra etuiet. Også det med ANC på.

Jabra Elite 10 G2 Family Contextual Large RGB[1]
Elite 10 Gen 2. Foto: Jabra

Nye farger

Begge modellene har også kommet i noen nye farger. Elite 10 Gen 2 kommer i de to nye fargene “Denim” og “Soft White”.

Elite 8 Gen 2 har også to nye farger, nemlig korall og olivengrønn, i tillegg til de eksisterende fargene marineblå og sort.

Hvor mye bedre er de?

Vi likte Jabras forrige generasjon ørepropper godt – vi ga Elite 10 fem solide stjerner og utnevnelsen “Utmerket”, mens Elite 8 Active også ble anbefalt med fire stjerner i sin klasse. Vi er derfor spent på hva den nye generasjonen har å by på.

Vi har allerede fått et eksemplar av Elite 10 Gen 2 til test, og vi er svært spent på å dele vår opplevelse!

Jabra Elite 10 Gen 2 og Elite 8 Active Gen 2: Pris og tilgjengelighet

Du kan bestille Elite 10 Gen 2 og Elite 8 Active Gen 2 nå, til henholdsvis 3499 og 2799 kroner.

Mer info: jabra.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

3 hendelser på “Jabra Elite 8 Active Gen 2 og Elite 10 Gen 2: Bedre lyd og funksjoner”

  1. Eg er satan

    Men ærlig talt, batterilevetid UTEN anc og all den andre driten i trådløse ørepropper er da viktigere enn alt annet, til og med lydkvaliteten, en ska jo spella så høgt at øra blør uansett 🤘🏻 Har elite 8 active, er det egentlig no vits i å kjøpe Gen. 2? Og kommer det snart flere album?

    1. Geir Nordby

      Nei, da er det Sennheiser Momentum True Wireless 4 du skal ha. Mvh Geir, L&B

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Scroll to Top