Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

Jabra Elite 10 og Elite 8 Active: Bedre lyd i ørene

Jabra Elite 10 med Dolby Atmos er Jabras nye toppmodell blant helt trådløse ørepropper. Den tøffeste i trynet heter derimot Elite 8 Active.

Skrevet av / 01.09.23 - 11:00
Jabra Elite 10 og Elite 8 Active: Bedre lyd i ørene

De to nye øreproppene i premiumklassen blir toppmodellene i Jabras Elite-serie. Elite 10 er den beste til daglig bruk, mens Elite 8 Active er vann- og svetteavstøtende og er myntet på mer aktive brukere.

Jabra Elite 10 Cream Cocoa Gloss Black Contextual Beauty Large RGB Landscape_MED-enhanced
Jabra Elite 10. Foto: Jabra

Jabra Elite 10 – med Dolby Atmos

Jabra lover at Elite 10 gir «krystallklar samtalelyd, svært høy komfort for heldagsbruk og er optimalisert for å gi en oppslukende Dolby Atmos-opplevelse gjennom Dolby Head Tracking.» Hodesporing, om du vil, betyr at lydbildet flytter seg med hodets bevegelser.

Dolby Head Tracking fungerer med både Atmos- og oppkonvertert stereoinnhold, men fungerer selvsagt best sammen med Atmos-innhold. Da får du et mer presist 360-graders lydbilde, og det blir mindre tilfeldig hva som skjer når du dreier på hodet. Vår erfaring er likevel at det funker sånn passe, og går mer i «kjekt å ha»-boksen enn noe vi tror noen vil bli avhengige av. Men dette skal selvsagt testes!

Jabra Elite 8 Active Range Navy DarkGrey Black Caramel Landscape_MED-enhanced
Jabra Elite 8 Active. Foto: Jabra

Jabra Elite 8 Active – for den som trenger noe  mer robust

Jabra Elite 8 Active setter, i følge produsenten, en ny standard for holdbarhet og passform. Øreproppene er utviklet for løping og trening, og skal håndtere stort sett alle andre ekstreme situasjoner du befinner deg i.

I den forbindelse har øreproppene bestått alle pålagte tester i den amerikanske militærstandarden for robust elektronikk, 810H. Dette er alt fra fuktighet og høye temperaturer til regn og høyde.

Les også Ingen skuffelse Er man testens dyreste propp, har man en hel del å bevise.

Øreproppene er helt vanntette ned til 1,5 meter og IP68-klassifisert, som betyr full støv- og vannbeskyttelse. Ladeetuiet har IP54-klassifisering for støv- og sprutbeskyttelse.

Robustheten skal ikke gå på bekostning av lyden, lover Jabra. Blant annet med Dolby Audio (ikke Atmos), og avansert adaptiv støykansellering, som også reduserer vindstøy. Du kan også dempe vind uten å blokkere ut trafikklyder, som gjør det tryggere å ferdes i aktive bymiljøer og andre potensielt farlige steder for myke trafikanter.

Jabra Elite 10 Angle4 Cocoa LB Medium RGB_MED-enhanced
Jabra Elite 10, kakaofarget. Foto: Jabra

Test kommer snart

Lyd & Bilde-redaksjonen har fått inn de to nye modellene til test, som vi går i gang med straks vi får hodet over vannet etter tidens overflod av IFA-nyheter.

Jabra Elite 8 Active og Jabra Elite 10: Pris og tilgjengelighet

Elite 8 Active er i salg nå, og koster 2499 kroner. Tilgjengelige farger er Karamell, kakao, titansort, glanset sort og mørkegrå.

Jabra Elite 10 kommer fra 8. september, til 2999 kroner. Fargene er Krem, kakao, titansort, matt sort og glanset sort.

Mer info: jabra.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Scroll to Top