TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Hodetelefonforsterker og DAC fra Creative

Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.

forfatter
Publisert 16.08.22 - 09:45

Alle datamaskiner kommer utstyrt med en hodetelefoninngang. Dessverre er det ikke nødvendigvis alle som har en god en.

Løsningen kan være en ekstern DAC pluss en hodetelefonforsterker. Det har Creative Technology nå lansert under navnet Sound Blaster X1.

Creative hevder at Sound Blaster X1 er den ultimate USB DAC- og hodetelefonforsterker. Det er ganske store ord når både T+A og McIntosh tilbyr vesentlig dyrere løsninger for samme problem.

Forsterkeren har Creatives eget Super X-Fi Headphone Holografi til 3D-lyd og lydforbedring. Det loves også høy oppløsning og autentisk lydgengivelse ned til minste detalj. Det er et signal/støyforhold på 115dB. Den innebygde DAC-en er en AKM4377 32-bit. Forsterkningen varetas av Ti/Burr-Brown INA6120.

pdt SBX1 3
Sound Blaster X1 beskrives som en USB-DAC og hodetelefonforsterker. Sånn sett kan den også betraktes som et eksternt lydkort – som er nettopp det Creative har årtiers erfaring med å produsere. (Foto: Creative)

Pris og tilgjengelighet

Sound Blaster X1 koster EUR 70 EUR (ca. 700 kroner) og er tilgjengelig i Creatives nettbutikk.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde