Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

HiFiMAN TWS450: Mistenkelig billig?

HiFiMAN er kjent for sine seriøse hi-fi hodetelefoner, men overrasker med de komisk billige øreproppene TWS450.

Skrevet av / 04.04.24 - 13:00
HiFiMAN TWS450: Mistenkelig billig?

Alle som er interessert i høykvalitets hi-fi hodetelefoner, også kjent som head-fi, kjenner til HiFiMAN. Den kinesiske produsenten, som knapt har laget noen dårlige hodetelefoner, dekker hele premiumklassen og helt opp til de perverst dyre elektrostatene Shangri-la til over en halv million kroner! Riktignok da i komplett sett med forsterker.

Derfor er det nesten ikke til å bli klok på at HiFiMAN nå lanserer TWS450, til prisen av et mobildeksel. Vi snakker 39 dollar, eller litt over 400 kroner.

HiFiMAN TWS450 water resistant IPX4-topaz
HiFiMAN TWS450 er IPX4-sertifisert. Foto: HiFiMAN

HIFIMAN TWS450 for massemarkedet

Målet er å gi HIFIMANs karakteristiske lydkvalitet til et bredere marked. Til tross for den lave prisen, lover HiFiMAN at TWS450 oppfyller deres kriterier til et kvalitetsprodukt. At det her er snakk om dynamiske drivere av høy kvalitet, og at lydkarakteristikken ligner produsentens dyrere produkter.

Med en IPX4-klassifisering tåler TWS450 svette og fuktbestandig, og med en total batteritid på opptil 20 timer burde de holde gjennom noen dager. Selve proppene gir 5 timers sammenhengende spilletid, før de må lades i etuiet.

Les også Dyr teknologi som låter best i klassen I kategorien åpne hodetelefoner er dette vår nye favoritt i prisklassen under 5.000 kroner. Si hei til HiFiMAN Sundara.

Bluetooth 5.3 skal sørge for en stabil tilkobling, og AAC-kodek gir et bedre utgangspunkt for lydkvalitet, enn den kjipe standard-kodeken SBC (Sub Band Codec).

HiFiMAN TWS450 noise cancellation calls-topaz
Avansert støykansellering skal gi klarere samtaler. Foto: HiFiMAN

Klare samtaler

Da vi først leste at HiFiMAN benytter en såkalt ENC Deep Noise Cancellation, hoppet vi nesten i stolen da vi trodde øreproppene til denne prisen hadde aktiv støykansellering til musikk. Det har de derimot ikke.

Det de har, er aktiv støykansellering av mikrofonlyden til samtalebruk. HiFiMAN bruker kunstig intelligens til å filtrere bort forstyrrende støy, og samtidig fremheve menneskestemmer. Noe som skal gjøre TWS450 velegnet for telefon- og videosamtaler, også i støyende omgivelser.

HiFiMAN TWS450 4-topaz HiFiMAN TWS450 3-topaz HiFiMAN TWS450 2-topaz HiFiMAN TWS450 1-topaz
<
>
Foto: HiFiMAN

HiFiMAN TWS450: Pris og tilgjengelighet

Øreproppene HiFiMAN TWS450 kan bestilles nå, men for øyeblikket kun via HiFiMANs nettbutikk. Prisen er som nevnt 39 dollar, men det er en hake. Frakt kommer i tillegg, som øker prisen hit til 71 dollar. Når vi legger til norsk mva i tillegg, så blir prisen rundt tusenlappen.

La oss håpe øreproppene kommer hit til lands via vanlig forhandlernett, kanskje prisen blir litt lavere da.

Mer info: hifiman.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Scroll to Top