TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Lukkede planmagneter fra HiFiMAN

HiFiMAN Audivina er noe så sjeldent som et par lukkede hodetelefoner med planmagneter som drivere.

forfatter
Publisert 08.03.23 - 12:08

HiFiMAN har avduket sin nyeste kreasjon Audivina, som er en sjeldenhet blant hodetelefoner: nemlig et par lukkede klokker – med planmagneter. De bruker HiFiMANs nyeste Stealth-magneter for best mulig renhet og gjennomsiktighet.

Hva er planmagneter?

Planmagneter – også kjent som planar – bruker en tynn folie opphengt mellom to magneter, hvor folien vibrerer med det elektriske signalet og produserer lyd. De er raskere og lettere enn dynamiske drivere, men siden de har mye kortere “slaglengde” trenger de et tilsvarende større membranareal for å produsere bassenergi. Der hvor dynamiske membraner ofte måler 40-50 mm i diameter, er planmagneter gjerne rundt 80 mm og større. Nøyaktig hvor store de er på Audivina får vi snart vite.

hifiman-audivina-closed-back-headphones-2-scaled
Foto: HiFiMAN

Festspillhuset i Bayreuth – rett i øret?

Audivina har øreklokker i tre, med et resonanskammer inspirert av den akustiske arkitekturen i Festspillhuset i Beyreuth, Tyskland. Opprinnelig bygget for å fremføre sceneverkene til komponisten Richard Wagner. Akustikken er blant annet verdenskjent for sin store etterklang, tross moderate indre mål. Det kommer av at rommets flater er konstruert med en masse kriker og kroker, som gjør at lyden bruker ekstra lang tid på å komme frem til lytteren.

Det samme prinsippet benyttes i HiFiMAN Audivina. Lyden tar en lang rute gjennom kammeret, som skal gi oss et ekstra bredt lydbilde, langt utover hva man normalt assosierer med et par hodetelefoner.

hifiman-audivina-closed-back-headphones-2-scaled
Foto: HiFiMAN

Laget for komfort og kvalitet

Hodestøtten er laget med datastyrte verktøy, med enormt høy nøyaktighet, og deretter håndpolert for å best mulig kombinere komfort og kvalitet. Vekten er derimot ganske høy, 470 gram. Det er likevel bare 40 gram mer enn HiFiMAN Arya og 30 gram mer enn HE1000se, og ingen av dem føles tunge på hodet.

Les også De mest oppløste hodetelefonene HiFiMAN Arya har fått Stealth-magneter, som skal være totalt "gjennomsiktige" og forvise ethvert tegn til forvrengning til avgrunnen.
HiFiMAN Arya Stealth Magnets SPREAD web

Øreputene er laget av en det som påstås å være en miljøvennlig lærimitasjon, og vi loves at både lyd og komfort er på et nivå som er tilpasset lange lytteøkter. Noe som er den største utfordringen til lukkede hodetelefoner, som naturligvis puster mye mindre enn åpne, og dermed gjør at ørene blir klammere.

hifiman-audivina-closed-back-headphones-4-scaled
Foto: HiFiMAN

Kabler

Det følger med både en 1,5 meter ubalansert kabel med 3,5 mm plugg, og en 3 meters ubalansert kabel med 6,3 mm plugg. Feinschmeckerne er heller ikke glemt, for det følger også med en 3 meters balansert XLR-kabel.

Frekvenrespons er oppgitt til 5 Hz – 55 kHz, mens impedansen på lave 20 ohm krever en god og stabil forsterker med lav utgangsimpedans, for å holde forvrengningen nede og basskontrollen oppe. Du vil neppe bruke en rørforsterker med disse.

Les også Testvinner i åpen klasse Hifiman Sundara er ikke bare det beste kjøpet i klassen, her får man også den beste lyden.

Følsomheten på 97 dB med 1 mW bør gi en helt grei opplevelse fra en gjennomsnittlig hodetelefonutgang, men du skal nok se at du får veldig mye bedre lyd ut av en dedikert hodetelefonforsterker.

hifiman-audivina-closed-back-headphones-1-scaled
Foto: HiFiMAN

HiFiMAN Audivina: Pris og tilgjengelighet

HiFiMAN Audivina skal komme i butikkene før mars måned er omme, og med en anbefalt utsalgspris på 2000 dollar bør det bety et sted mellom 20.000 og 25.000 norske kroner.

Les også Hvis dette er en drøm, la meg aldri våkne Om du bare én gang i livet skal slippe løs galskapen og ryke på et par svindyre hodetelefoner som sender deg til drømmeland og din formue til fortiden, hvorfor ikke la den gangen være nå?
Hifiman HE1000se

Mer info: https://hifiman.com/

Norsk distributør er duet.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Storm i et vannglass Argon Audio Quiet Storm ligner et par dyrere hodetelefoner. Lyden er imidlertid ikke i takt med designen.
lbpluss
Proffer trenger ikke betale mer Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, er lette å drive med billig utstyr, og de låter mye dyrere enn prislappen.
Hodetelefoner for musikkelskere De ser ut som før, men lyden er bedre enn noensinne i Sennheisers nyeste hodetelefoner.
Disse hodetelefonene er ikke som andre HiFiMAN Audivina er noe så sjeldent som et par lukkede hodetelefoner med planmagneter som drivere.
Eleganse fra Huawei Nå kommer etterfølgeren til FreeBuds 4i
Følg Lyd & Bilde